Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

New stuff by Tonsil GDN 17/100 [8 ohm]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ściecia to detal zdobniczy. Kopułki wytrzymującej od 2-2,5 kilo Hz Tonsil na razie nie ma. Mozna próbowac tubowców - sa wytrzymałe tylko Fs bedzie bardzo blisko podziału ale jest słabo zaznaczona, będzie problematyczny wzrost impedancji.

Można go połaczyć z Seasem aluminiowym. Widziałem gdzieś gotowe DIY w necie.

Skomentuj

Zamieszczone przez avw
      Możesz mi geniuszu powiedzięc jak zgłaszać do moderacji takie fliki jak twoje?
      Wystarczy ze opuscisz forum i bedziesz mial klopot z głowy...

Proponuje Tobie doczytac teorie nt. zachowania sie glosnika w obudowie i o pojeciach dobroci. Wtedy bedziesz wiedzial ze im wieksza obudowa tym lepsza odpowiedz impulsowa. POczytaj lepiej http://audio.com.pl/pics/Kursy/Samod...osnikowych.pdf

Skomentuj

Mam dla ciebie zagadkę - wskaż w tym temacie motyw mówiący o odpowiedzi impulsowej zaleznej od wielkości obudowy.

Idź czym prędzej do specjalisty po zaświadczenie o dysleksji. Tylko ono może usprawiedliwić twoją nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.

Skomentuj

:gdziem:

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
            Wtedy bedziesz wiedzial ze im wieksza obudowa tym lepsza odpowiedz impulsowa. POczytaj lepiej http://audio.com.pl/pics/Kursy/Samod...osnikowych.pdf
            Gdybyś nie ograniczył sie tylko do lektury jednego artykułu Andrzeja Kisiela wiedziałbyś że dobroć Qtc zmienia się także w zależności od wytłumienia.
            Jesli dla 18cm głosnika wyjdzie ci Vb = 50 litrów przy Qtc=0,5 to oczywiście włozysz ten głosnik w taką obudowę nastroisz o 20 hz poniżej Fs i będziesz się cieszył wspaniałym impulsem.
            Szkoda tylko ze go nie usłyszysz :lol:

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
              kolega juz ostrzegal co do pyskowek - zamykam temat a zainteresowani dostaja ostrzezenia

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                Mamy chyba rekord forum - zarobić 6 punktów w ciągu kilku godzin :)

Skomentuj

Czaruję...
                X