Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio do Malucha

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audio do Malucha

Potrzebuje pomocy nie wiem kompletnie jak powinno wyglądać audio do mojego fiata
    mam do zainwestowania jakieś 200-250 zł a chyba oczywiste ze zależy mi na basie

PS nie każdy ma bmw cze mercedesem a więc nie chcę odp typu zmień sobie auto

Jeśli zależy Ci na basie, to sobie kup tłumik basowy, 250zł akurat wystarczy!

Skomentuj

UKA, a głupoty gadasz :mrgreen: wiadro niech kupi i kij, 200 zł starszy.
      A tak serio jeśli zależy Ci na basie... to przykro mi ale nie chcę aby po Polsce jeździł burak moim ulubionym samochodem od którego z daleka będzie słychać UMC UMC...

Skomentuj

a co już masz ? radio ?

Skomentuj

W maluchu niestety nie masz za dużo miejsca,kolega tam włożył coś takiego (http://www.allegro.pl/item308569195_...n_zobacz_.html)
          jest mały i gra dobrze, oczywiście nie słyszy tego całe osiedle ani nie drga tylna klapa ale wewnątrz jest ok :mrgreen:

Skomentuj

skoro mowa o naglosnieniu malucha to trzeba zawolac hellridera :)

Zamieszczone przez Bartes88
            kolega tam włożył coś takiego (http://www.allegro.pl/item308569195_...n_zobacz_.html)
            jest mały i gra dobrze
            a jak sprzedawalem suba na GDN 27-300 to nikt niechcial :evil:

tak powaznie to (mam nadzieje ze radio masz) kup 4x ARX samochodowy lub ARZ 6604 i podlacz pod radio. bedzie glosno ale bez basu. na bas to juz niestety potrzebujesz wzmacniacza. glosnik niemusi byc duzy czego dowodzi hellrider robiac suba na STX 18 SW :P
            glosnik jakis sie dobierze ale najpierw wzmacniacz zalatw

Skomentuj

jeśli 18sw to tylko i wyłącznie BP4th...
              A szczerze mówiąc wolałbym jakies 8 cali :P

Skomentuj

takero, masz racje, ale Takero nie zapominaj ze glosnik u mnie jest na podszybiu, z BR skierowanym do tylu co bardzo podbija pewna czestotliwosc, i ze spokojem powiadam wam :mrgreen: Ze naprawde wystarczy, jesli nie chcecie zrobic dyskoteki,,, a co najciekaawsze nie slychac z zewnatrz ze jedziesz z 1 km. a w srodku jest miło... pisalem ze najlepsze rozwiazanie w maluchu na system 2+1 z zachowaniem 4 miejsc siedzacych jest wlasnie subek na 18 SW. Jesli ma zagrac glosno trzeba minimum 150 W RMS zeby to ajkos zakonrtolowac, ja zasilam to CP 602 w mostku i jest naprawde dobrze, kto nie uslyszal nie uwierzy :)

Pozatym ludzie, jesli zalezy wam na jakosci dzwieku to nie zapominajcie ze w maluchu wpychajac glosnik za 500 zl na suba lub jakies Helix blue na przod i tak tej jakosci nie uslyszymy poniewaz jak wiadomo malec to tak jak byscie mieli silnik pod Dupą ,,, wygluszajac go calego ?? hmm to nie ma sensu bo przybierze duzo na wadze a i tak juz duzo pala jak na swoja pojemnosc.....

Skomentuj

co wy tak najarani na te hilixy blue?

[ Dodano: 2008-02-09, 00:16 ]
                  mialo byc "Wy"

Skomentuj

bo to chyba najtanszy zestaw ktory jakos zagra (poza mivociem ale on niejest dostepny)

Skomentuj

hmm no nie wiem :twisted:

Skomentuj

miałem 18sw w br i przy cp602 nie chciało grać dołem, kaszaniasto było, dopiero w bp zaczął to być sub :)
                        hellrider, po prostu nie masz porównania :)

Skomentuj

Wtrącę taka ciekawostkę, kupiłem kiedyś od chłopaka sprzęt car audio który miał właśnie w maluchu (widziałem zdjęcia).Kupiłem od niego Peerlessa resolution 10 i wzmacniacz Xetec Vector V-200 miał do tego radio Alpiny. Tu wartość sprzętu znacznie przewyższała wartość samochodu.

Skomentuj

Domino, i jak sie podobal R10?? bo jestes chyba jedyna osoba z for na ktorych siedze ktora go miala (poza koszalinem gdzie sa 3szt :P)

ale faktycznie tobylo drozsze bo sam peerless z audiocomponents to niecale 400zl :lol:

Skomentuj

Powiem szczerze, że go nie testowałem, wtedy miałem u siebie Phase Linear Highgrade 10 a Peerless szybko znalazł nowego właściciela.

Skomentuj

takero, wez mi wkomponuj jakos skrzynie BP z tylu na podszybie do malca zebys cokolwiek w lusterku widzial.......

Skomentuj

litraż taki sam więc wielkich problemow być nie powinno.
                                  jakbym miał robić suba w półce to napewno nie 18sw tylko 2 x arn150.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                    jakbym miał robić suba w półce to napewno nie 18sw tylko 2 x arn150.
                                    tak wiec w polke 2x ARN 150 + http://www.allegro.pl/item308840513_...il_ws_380.html + 2x http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...4&sid=176cd631 lub 2xhttp://astronik.home.pl/cgibin/shop?info=A1B1AS5440141&sid=176cd631

moznaby dac po 4 ARZty/ARXy ale zabraknie efektywnosci ARNom

Skomentuj

takero, ja Ciebie rozumiem Szanowny kolego.... ale niech do ciebie dotsze ze maluch jest inny niz kazde auto ktore jezdzi na tym swiecie. Niech do Ciebie dotrze to ze ... zrobisz jakiegos wypasionego suba i tak Ci z niego nici,,,,, bo silnik na obrotach wydaje z siebie jakas tam X czestotliwosc I Subek wlasnie w tym zakresie bedzie poprostu nie slyszalny,,, powiedzmy ze silnik wydaje z siebie jakis przedzial czestotliwosci 70 - 150 hz.. Przy okreslonych obrotach w maluchu powstaje gluchy dzwiek ktory zatyka uszy... Kazdy model to ma... Do tego dochodzi wycie skrzyni biegow.... I ustawiajac suba na postoju jest super, odpalisz malca zaczynasz jechac i juz nie jest super..... Wlasnie dlatego nie ma sensu sie molestowac nad jakims superwypasionym subem do malca, chyba ze bedzie mial takie pierdniecie, ze nie bedziesz slyszal sam siebie.

Skomentuj

hellrider, to po co Ci w ogóle sub ?
                                        wywal go w takim razie :P
                                        jejku, jakiś Ty uparty, nie może do Ciebie dotrzeć albo tak trudno jest Ci przyznać mi rację że zamiast tego stxa można było kupić dwie tesle, które zagrałyby lepiej...
                                        Ile subów miałeś w maluchu że tylko 18sw polecasz , który na suba, w szczególności w br sie nie nadaje ??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X