Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio do Malucha

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hellrider, ile do paki masz ?
    Zamieszczone przez hellrider
    4 sekundy do 100
    Ale mierzone czy symulowane ?
    Bo tak na niego patrzę i widziałbym spore problemy z trakcją...

Skomentuj

takero, wiesz ze siedze na forum 126p. i chlopaki ze zlotow ktorzy uczesniczyli na zlotach na slowacji potwierdzali wasnie te 4 s.... a jesli chodzi o trakcje, to przeciez ten "malucha" nie ma wiele wspolnego ( mechanicznie ) z maluchem :)

Jesli chodzi o moje przyspieszenia .. nie wiem , nigdy nie mierzylem ale cc 700 czy jakis matiz nie maja szans spod swiatel, czy nawet golf I , II 1,6D. Nie mam pojecia ile mam. Wiem tylko ze jak jezdze hmm ostro to bieg nr. IV zapinam przy ponad 90 km.h ... z tym ze mi sie silnik obraca do prawie 7 tyś obr/min. Obecnie moj maluszek jest delikatnie mowiac oslabiony bo glowica nad ktora siedzialem 2 tygodnie odmowila posluszenstwa, poprzez wydupczenie swiecy.. Wydmuchalo ją. A to za sprawa kompresji i sjechanego gwintu w glowicy... ( glowica byla splanowana 4,2 mm a kompresja dochodzila do 13 atm, na cylinder. ) Obecnie mam glowice -2 mm, bez obrobionych kanalow dolotu i wydechowych, prowadnice zaworowe tez seria, tylko dotarte zawory... i mam sprezanie 10 atm. na cylinder.... Minusem tej gowiy ktora mam teraz jest to ze nie ma kompresji jaka powinna byc pod walek rozrzadu ktory wlasnie mam zalozony i nejlepiej pracuje przy okolo 12 atm. Dlatego w chwili obecnej jedzie kiepsko, choc koledzy mowia ze i tak idzie

Skomentuj

a jesli chodzi o trakcje, to przeciez ten "malucha" nie ma wiele wspolnego ( mechanicznie ) z maluchem :)
        to przecież oczywiste ;]
        i chlopaki ze zlotow ktorzy uczesniczyli na zlotach na slowacji potwierdzali wasnie te 4 s....
        mnie by tam raczej pomiary g techem zadowoliły :P

hellrider, to jak ? W wakacje spot i malar vs tico ? ;]

Wiem tylko ze jak jezdze hmm ostro to bieg nr. IV zapinam przy ponad 90 km.h
        To się nieźle namachać musisz żeby setke na zegarze zobaczyć :/ Ja przy 85 trójkę wrzucam...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          Bo tak na niego patrzę i widziałbym spore problemy z trakcją...
          mimo ze zawieszenie tego pojazdu bazuje w wiekszej mierze na czesciach malucha to jezdzi bardzo dobrze (ale zapewne sporo mu brakuje do wyscigowych pojazdow)
          co do przyspieszenia to moze byc nawet i lepsze (zeby wycisnac z niego wszystko to Bryzek musialby zbudowac nowa skrzynie biegow i sprzeglo)
          sporo osob widzialo jak w koszalinie na skrzyzowaniu przyspiesza lepiej niz "sportowe" motocykle :grin:

Skomentuj

To się nieźle namachać musisz żeby setke na zegarze zobaczyć :/ Ja przy 85 trójkę wrzucam...
            Czlowieku, Ty masz przystosowana skrzynie do silnika jaki masz w tico... i sie chwalisz ze III wrzucasz przy 85... pomysl sobie ze maluch jest przystosowany tak zeby jezdzac na codzien IV wbijac przy 60 km.h...... Jesli mialbym dobrana teraz do mojego silnika skrzynie ( bo wiadomo ze im mocniejszy silnik tym dluzsze biegi masz ) to wrzucalbym III przy ponad 80... Wiec prosze Cie ,,,, nie poronoj fabrycznego zesppolenia silnika 40 bodajze konnego z seryjnym maluchem ktory ma 24 km..... Pozatym,,,, Ty masz silnik R3 o zaplonie 1-2-3 a ja mam silnik R2 o naprzemiennym zaplonie :] Ty masz nowsza technologie, a ja mam starsza technologie :] Ja mam racje a Ty sie chwalisz :mrgreen:

Skomentuj

Kurde ja też mogłem mieć malucha z 88 roku ale pare lat temu poszedł na złom, a to był pierwszy samochód ojca ktory do końca pozostawał w rodzinie

Fajne maluszki, ale jedyny samochód dla którego mogł bym poświecić wiecej kasy to Golf I lub II. Kocham te autka, ale nie skojażcie mnie tu z wiejskim tuningiem tylko

Cult styl rulez

hellrider, skocz na hamownie i bedzie wszystko jasne :]

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                Fajne maluszki, ale jedyny samochód dla którego mogł bym poświecić wiecej kasy to Golf I lub II.
                tak, ale tylko i wylacznie GTI mkI - koniecnzie bialy :mrgreen:

Skomentuj

Fajne maluszki, ale jedyny samochód dla którego mogł bym poświecić wiecej kasy to Golf I lub II. Kocham te autka, ale nie skojażcie mnie tu z wiejskim tuningiem tylko
                  Hihi mialem mk II 1.8 :P

Skomentuj

ŁukaszN, hehe no cos ty,,, nie mam potrzeby bo ja nie musze wiedizec ile mam mocy czy momentu... nie bede placil 100 zl zeby koles mi powiedzial co i jak :] czy nawet 160.... pozatym brakuje mi paru elementow i okolo tygodnia pracy zeby bylo okolo 45 hp

A co do tego ze Takero nie wiedzy ze ktos tam mowil ze ma 4 do setki,,,, Czy to wazne ze ma 4 ?? wazne ze ponizej 6 s :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      ale tylko i wylacznie GTI mkI
                      oj tak mkI GTI nie ma sobie równych :] fajne leciutkie autko i silne

Zamieszczone przez Pawel S.
                      koniecnzie bialy
                      ja tam wole braz tak jak na zdjeciu, wyglada bardziej cultowo :P

Zamieszczone przez Maxi
                      Hihi mialem mk II 1.8
                      wiem :P Ile CI palił przy normalnej spokojnej jeździe??

Skomentuj

Pawel S. napisał/a:
                        koniecnzie bialy
                        ja tam wole braz tak jak na zdjeciu, wyglada bardziej cultowo :P
                        Ciemne najlepsze... mi sie jakis czarny marzy ;]

wiem :P Ile CI palił przy normalnej spokojnej jeździe??
                        Tak calkiem spokojnie to nigdy nie jezdzilem
                        Najmniej to mi spalil 8l, a tak normalnie to w granicach 9-10

Skomentuj

hellrider, nie chwalę się - bo zasadniczo nie ma czym, tylko współczuję ciągłego machania manetką :P

Widać ja jakiś taki mało sentymentalny jestem jeśli o samochody chodzi bo nie lubie nasto i więcej letnich aut , no może poza nielicznymi wyjątkami - jak duży fiat i skarpeta (miałem pickupa :P), samochód traktuję raczej jako narzędzie do przemieszczania się z punktu A do punktu B, a jeśli przy tym można zrobić to dośc tanio i sprawnie to trudno

Najnowszych samochodów też nie lubię - przez pół roku jeździłem służbowo nowym 530d i owszem - jest fajnie, ale żęby móc taki samochód utrzymywać trzeba już konkretnie zarabiać ;]

Skomentuj

jak chcesz basu, to odkręć se tłumik..... :mrgreen:

Skomentuj

Widać ja jakiś taki mało sentymentalny jestem jeśli o samochody chodzi bo nie lubie nasto i więcej letnich aut
                              ale przeciez twoje TICO to kopia baardzo starego suzuki - tak wiec jednak je lubisz :mrgreen:

Skomentuj

Alto alto, ale tico "dopiero" dyszkę ma i do wakacji znajdzie nowego właściciela... :)

Skomentuj

takero, jaaasne,,, Jak jeszcze malucha nie mialem to juz szukalo nowego wlasiciela, i nie sciemniaj ze nie bo znajde w gg archiwum :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2008-02-16, 20:26 ]
                                  ŁukaszN, pisales zebym pojechal na Hamownie,,, dzisiaj robilem killa spod siwatel z Matizem... Zapialem Jedynke, zielone strzal ze sprzegla przy prawie 5 tys.obr. i jade, krece do 6 tys, wbijam II , krece silnik do prawie 6 i wbijam III.. POdkrecilem do go 5,5 tys.obr. i wbilem IV, tylko jeblo i zwalniam :]

Ten trybek jest od czwartego biegu :]

Skomentuj

Ten trybek jest od czwartego biegu :]
                                    :shock: ale zajebisty jestes - zniszczyles zebatke biegu bezposredniego w maluchu :mrgreen:
                                    ja to sie chowam przy tobie bo tylko na oryginalnym silniku oske ukrecilem :P

Skomentuj

Czaruję...
                                    X