Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakierowanie - jak i czym.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W tej chwili praktycznie wszystkie lakiery wodne i poliuretany, zarówno do parkietów jak i mebli posiadają bardzo skuteczne filtry UV, dużo bardziej skuteczne od Kaponu, w tej chwili to standard. jeśli jeszcze dodatkowo lakier jest do zastosowań do wewnątrz jak i na zewnątrz to takie produkty wręcz posiadają podwyższona ochronę przed UV :)

Czasem też bardzo dziwią mnie opinie, polecające lakiery przeznaczone do podłóg, jako świetne do malowania kolumn??!! No chyba że ktoś będzie po nich intensywnie chodził Ale to znowu inna bajka...

Skomentuj

chyba skusze sie i kupie jakis lakier wodny. najlepiej w zastosowaniach domowych sprawdza sie nitro a jak wiadomo to staruszek bez filtrow...

Czasem też bardzo dziwią mnie opinie, polecające lakiery przeznaczone do podłóg, jako świetne do malowania kolumn??!! No chyba że ktoś będzie po nich intensywnie chodził Ale to znowu inna bajka...
      chodzi o to zeby dla swietego spokoju miec twardy lakier

Skomentuj

Witam! Pomalowałem głośniki bezbarwnym lakierem poliuretanowym, tylko że po fornirowaniu zaklejałem dziury gotową szpachlówką do drewna i lakier nie wchłonął sie rownomiernie. teraz są jasne plamy tam, gdzie była szpachla. :sad: Macie pomysł, co z tym można zrobić? czy można teraz na lakier dać jeszcze lakierobejce? może to by troche zniwelowało różnice w kolorach. pozdrawiam!

Skomentuj

to nic nieda. jedyna opcja to zeszlifowac wszystko i uzyc "szpachli" na bazie pylu jaki powstal z tego forniru

Skomentuj

ravm0, a na przyszlosc przetrzyj kolumne przed fornirowaniem wilgotna szmatka dostaniesz symulacje lakieru :)

[ Dodano: 2008-03-26, 18:47 ]
            tfu przed lakierowaniem po fornirowaniu

Skomentuj

tylko poczekaj az dobrze wyschnie przed lakierowaniem bo bedzie lipa

Skomentuj

Czaruję...
              X