Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Muzyka do testów waszych kolumn.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeśli chodzi o Carla Orffa to polecam też 'Fortuna plango vulnera', w dobrym wykonaniu powala, przynajmniej mnie :)

Skomentuj

L.u.c and Rah - W Kalamazu Falszu

Polecam ten utworek jak i reszte płyty Homoxymoronomatura. Znajdziemy tam zarówno wiolonczele, skrzypce, trąbki, kobiece wokale, jak i elektronicze brzmienia okraszone tekstami mówiącymi o ludziach i ich głupocie.

Skomentuj

moze nie do testow ale wpadl mi kawalek w ucho:

The Roots - The Seeds

Skomentuj

Polecam Allan Taylor
          szczególnie colour to the moon i house by the river

Skomentuj

moja propozycja
            http://www.sendspace.com/file/2agfgm

[ Dodano: 2008-11-07, 23:53 ]
            tylko nie pytać w czym to odpalić

Skomentuj

Jak XYS wspomniał Dream Theater - tu polecam szczególnie album Systematic Chaos. Bardzo dobrze zrealizowane nagrania. Duża dynamika. Zróżnicowana. Są partie bardzo szybkie - dwie stopki - gdzie przy dużej odpowiedzi będzie słychać tylko dudnienie i zagłuszą gitarę basową. Są też wolniejsze, gdzie można posłuchać jak brzmi i wybrzmiewa basik. Na całej płycie warto wsłuchiwać się w perksuję - jako ex.muzyk próbuję sobie wyobrazić jak to perkisista gra i .. nie potrafię :razz: . Oczywiście utrzegajcie się mp3.

Skomentuj

John Powell, Pete Anthony, Don Harper, Blake Nelly & The Hollywood Studio Symphony

taką płytkę dorwałem :) to się dopiero nazywa muzyka filmowa.... polecam do testowania bo przewija się tam sporo różnej muzyki :) naprawdę jest czego posłuchać

Skomentuj

czy ma ktoś może doświadczenie z płytka:
                  Chesky Records - The Ultimate Demonstration Disc (guide to critical listening)

udało mi się wejść w jej posiadanie, niestety w języku włoskim :???:
                  płytka jest fajnie zrealizowana, doskonała jakość muzyki, słuchać ze utwory przystosowane to testów i uświadamiania możliwości lub braków sprzętu oraz słuchającego.
                  Każda ścieżka muzyki jest poprzedzona ścieżką komentarzy ale w języku, którego nie rozumiem.
                  Ma może ktoś jakieś tłumaczenie na angielski informacji podawanych w komentarzach?
                  szkoda by było dochodzić po omacku o co chodzi...

Skomentuj

Czaruję...
                  X