Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką wyrzynarkę kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką wyrzynarkę kupić?

Witam, planuję zakupić sobie wyrzynarkę :)

Chciałbym coś lepszego z niższej półki :)

Wiem, że mogę dać 200zł i mieć jakiegoś BOSCHa, czy coś w tym stylu, ale nie mam zamiaru tyle wydać.

Nie podaję kwoty, proszę o rozsądne propozycje :) Ale chodzi mi o coś tańszego.

Będę jej używał do cięcia wiórówek, mdfu, plexi ... Nie będzie zbytnio katowana :)

to moze lepiej kupic frezarke?

Skomentuj

No powiem Ci, że też myślę nad kupnem frezarki ...

A frezarką wszystko sobie ładnie powycinam po linii prostej?

Skomentuj

spoko.wrobisz sobie linijkę i ładnie idzie

Skomentuj

w frezarce nie potzreba linijki bo jest prowadnica...
          do takiego DIY jest lepsza - wszystko dokladnie i wiecej roznych zastosowan)

Skomentuj

tzn tak - jezeli do robienia kolumn to zdecydowanie praktyczniejsza jest frezarka. jednak jezeli chcesz duzo wycinac i nie tylko do kolumn to lepsza i szybsza bedzie wyrzynarka

Skomentuj

Jednak kupię chyba frezarke Jeszcze z babcią muszę pogadać

A co myślicie o firmie EINHELL ??

Jak na moje oko, to wyrzynarki ma fajne, jedną miałem raz pożyczoną od wujka to nie mam zastrzeżeń

Skomentuj

kolega kupil jakis wyzszy model. niby mocna itp ale jakos najtanszy bosh lepiej pracuje :P
                no ale od 2 lat ja ma wiec niema tragedi

Skomentuj

Frezarka zawsze droższa niż wyrzynarka... A co do tej drugiej, to kupiłem w zeszłym roku jakąś zieloną za 35zł w Castoramie i działa elegancko :) Tylko od czasu do czasu trzeba noże wymienić, co by ostre były :twisted:

Skomentuj

ghazi, racje masz mówiąc, że frezarka sporo droższa ...

A jeszcze mam pytanko, bo cena yrzynarek waha się w zależności od mocy ...

Jaka moc jest potrzebna, żeby sobie spokojnie wyciąć wiórówkę, mdf, bo plexi to luz :P

Żadnych blach, stali i innych metali nie będę ciąć ...

Skomentuj

ale to tez zalezy czy ta moc jest prawdziwa :P
                      np w markowej wyrzynarce 400W wystarcza

Skomentuj

Dzisiaj, gdy zacząłem robić obudowe do wzmacniacza ... pożyczyłem od kumpla wyrzynarkę ...

Tempy nóż już był, wnerwiłem się i wziąłem moją własnoręcznie zrobioną mini cyrkulake :) Po prostu wiórówka idzie jak masełko ... Do tego równiutko :)

Nie kupuje wyrzynarki Bo poco?

Frezarka się przyda do wycinania okrągłych otworów i kwadratowych na upartego tez :)

No i do frezowania :)

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, zdecydowałem, że kupię frezarkę, ale jeszcze nie teraz ... Jak będę robił kolumny i będzie potrzebna pod frezy :)

Skomentuj

cudny90, frezarka potrzebna jest nietylko do robienia otworow i podfrezowan :P pokaze do czego jeszcze jak tutoriala napisze

Skomentuj

No tak, wiem :) Może przy tutorialu nauczę się posługiwać frezarką i poznam jej możliwości do końca

Skomentuj

Ludzie nie zachwalajcie wyrzynarek za kilka złotych z marketu. Przecież w tym nawet noża nie da się pionowo zamontować. Robiłem takim Pegasusem i dramat. Ja mam Skila który też jest marketówką ale z dobrym nożem da się tym w miarę pracować. Noże mogę polecić Metabo. Komplet trzech kosztuje chyba 17 zł. I mówienie że tępy nóż wchodzi jak w masło to jakaś kolejna bzdura. Kupcie coś porządnego, porównajcie i wtedy polecajcie.

Skomentuj

Witam. W zupełnosci sei zgadzam. Chcesz kupic dobra frezarke do 200zł?? Nie ma takiej mozliwosci. Albo kupisz cos co po miesiacu sie rozpadnie,albo nic nie znajdziesz-no chyba ze za pare zł z marketu. Posłuzy tydzien. Nie opłaca sie inwestowac w wyrzynarke. MOja rada: dolozyc troche wiecej i kupic porzadny sprzet. Popatrz tutaj http://allegro.pl/show_shop.php?stri...hop_id=1740206
                                Masz szeroki wybór donrych,markowych maszyn. Przemsl to. Pozdrawiam.

Skomentuj

co to za link? bo nie widzę dla nich większego zastosowania w naszym diy.....

tu chodzi o frezarkę górnowrzecionową do drewna :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez damasol
                                    co to za link? bo nie widzę dla nich większego zastosowania w naszym diy.....
                                    w pracy na co dzień pracuje na takich dużych manualnych frezarkach narzędziowych... nie wiem czy jesteś w stanie wyobrazić sobie jakie cuda potrafią one robić :] w diy :]

Skomentuj

wiem, wiem... marzy mi się taka ale marzenia się niedługo spełnią bo sobie postanowiłem zbudować małą frezarkę cnc, sterowniki już gotowe :mrgreen:

Skomentuj

a komu sie nie marzy mała frezarka cnc w domu. cuda można by robić :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X