Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

komórka do 350pln

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

6680 - odpada - troszkę przydużawy
    6300 lub n70 - podobają mi się ale wątpie że wyhaczę coś za 350pln
    k800i/750i - fajny ale... joy :neutral:
    benq-siemens - przestańcie żartować (bez obrazy cudny90)

obecnie myślę jeszcze o se v630i ale jeszcze się okarze

Skomentuj

Mmmmm, cóż za technika :)
      brzmi smiesznie, ale wbrew pozorom rzadko o czymkolwiek zapominam - naprawde bardzo przemyslana sprawa.
      Nie rozumiem Cię Caleb, bo dla mnie najważniejsza jest szybkość obsługi telefonu, "klik klik i gadam"
      dla mnie tez - dlatego mam symbianowa nokie 6120...

n70 jest wielkosci 6680, wiec nie wiem dlaczego n70 ci sie podoba a 6680 juz nie... zreszta faktycznie n70 jest strasznie droga (nie wiedziec dlaczego), a 6680 niewiele jej ustepujaca juz mozna wyhaczyc w normalnych cenach. faktycznie szybkoscia nie powala, ale nie jest zle - przykladowa n73 czy chocby e50 zostaja w tyle, a softu na s60v2 jest naprawde multum.

Skomentuj

krzyhoo9, a miałeś w użytkowaniu tego EF81?

Wiem, że Was to śmieszy, bo sam na początku tak myślałem :P

Ale sztuką jest mieć coś dobrego, za mniejsze pieniądze :) W takim układzie proponuje SONY CMD CD5 :)

Skomentuj

w k800i poza aparatem (ktory i tak w porownaniu do byle cyfrowki za 250zl jest dosc lipnej jakosci) nie widze szczerze mowiac nic ciekawego - lepiej juz bylo kupic najtanszy telefon z abonamentu i do tego kompaktowa cyfrowke za 250zl...

Nie zapominaj ze jest to telefon z funkcja aparatu jak by porownac go do telefonow NOKI w jego cenie w cenie k800i to NOKIA WYPADA MARNIE

wiadomo ze aparat cyfrowy to aparat zawsze bedzie lepszy poniewaz jest w nim wieksza matryca swiatloczula co niweluje szumy, wiec nie dziwmy sie :) bo w k800i i podobnych telefonach jest ona mikroskopijna w porownaniu do aparatow cyfrowych a zdjecie robione w 3mpix zmniejszone do potrzeb komputerowych jakies udostepnianie zdjec na www czy na forum tutaj 650x700 czy podobne wygladaja naprawde swietnie.

Skomentuj

ja wole miec szczerze mowiac mapy europy (wraz z nawigacja) - tomtom, slowniki, quake'a, office'a, pdf, odtwarzacz divxow, szybki telefon, nieceglasty i mase innych rzeczy niz jakis nieco lepszy, ale nadal marny aparat... no sorry...

Skomentuj

poti89, przy moim uzytkowaniu 1 dzien a i bateria jest napewno oj i dobrze sformatowana
              raffal81, od mikroskopijnej matrycy jeszcze gorszy jest obiektyw grubosci blony dziwidzej ludzie apatar to obiektyw plus migawka plus matryca bez tego apataru nie ma !!
              Caleb
              , ja uzywam 6310 do tego laptop to tego mp3 do tego lustrznaka cyfrowa i kazde robi co powinno i nic nie jest zintegorowane

Skomentuj

XYS: to najlepsza opcja, ale wole zintegrowany "komputer" niz "dobre" foto (bo aparat w nokii tez jest)

Skomentuj

XYS ty ne mnie nie krzycz :) bo ja fotografia zajmuje sie od paru lat :) i doskonale wiem ze obiektyw odgrywa glowna role ale pierwsze skrzypce i tak gra FOTOGRAF

Skomentuj

prawda jest taka że aparat w komie to super sprawa - zawsze macie przy sobie cyfrówkę?? raczej nie a telefon prawie zawsze mamy przy sobie i czasami można cyknąć coś ciekawego czego inaczej nie mieli byśmy okazji uwiecznić. Wiadomo do fotografii przez duże F to się to nie nadaje.

tu przykłady fotek z k750i
                    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f9deebe24.html
                    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...896269fab.html

jeśli nie podoba ci się k750i to może k550i - za jakieś 350-400zł wyrwiesz spokojnie nówkę.

nokia ma szmelcowe obudowy - sam kiedyś miałem 3210 3310 6210 6310 i 6310 i to były naprawdę świetne i niezniszczalne telefony - niestety n90 to już była totalna pomyłka...

Skomentuj

A tutaj przykladowe zdjecie z k800i

MACRO - Zdjecie 1

I normalne zdjecie :)

zdjecie 2

Skomentuj

nic nie stoi na przeszkodzie kupic malpke i nosic zawsze przy sobie. zreszta aparatem z 6680 tez sie zrobi zdjecie... btw pierwsze zdjecie naprawde niezle ale masz racje Sound Wave - aparat w tel sie moze przydac, chociaz na trip nad morze jednak normalny aparat bym raczej wzial :P

k550i odradzam - klawiatura strasznie niewygodna

rozwijajac mozna miec np nikona coolpix l10 i nosic go zawsze w kieszeni - kosztuje 280zl, ma naprawde kompaktowe rozmiary ze wchodzi do kazdej kieszeni, a zrobi sie tym lepsze zdjecia niz np k800i, ktory uznajmy za referencje jesli chodzi o aparaty w telefonach (bo n95 na dworzu faktycznie zrobi ladniejsze zdjecie to w "trudniejszych" waruknach - tj w pomieszczeniach juz sie spisuje znacznie gorzej) a do tego np nokie 2610 - jako ze oferuje znacznie lepsza jakosc rozmow niz jakikolwiek SE, a takie jest glowne przeznaczenie telefonu...

Skomentuj

wezmy pod uwage ze jezeli ktos by mial sie bawic w fotografa to kupi aparat a nie telefon :)

idzmy na kompromis :) Ja w domu mam 3 aparaty fotograficzne, jezeli ide sobie w teren i wiem ze bede robil zdjecia biore lustrzanke cyfrowa z 3 obiektywami sporej wielkosci torbe itp itp

Ale wiem ze ide robic zdjecia i mi to nie bedziep rzeszkadzalo :)

Co do kupowania malpki i noszeniu przy sobie to sie nie sprawdza :) mimo wszystko aparaty nawet te najmniejsze malpki sa pokaznych rozmiarow wiec trzymanie w jednej kieszeni portfela w drugiej telefonu i dodatkowo aparatu hmmmm za wygodne to nie bedzie

Wszystko obija sie o to ze ma byc to telefon do wszystkiego a wiadomo ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego oczywiscie odnosze sie do porownywania do aparatu, czy przenosnej mp3 :)

Ja zachwalam k800i bo cena ich spadla i to sporo no i nadaje sie aparat naprawde do kazdych warunkow, w dzien robi ladne zdjecia, w klubie uzyjemy lampy z prawdziwego zdazenia a nie jakies pomocnicze swiatelko :)

Wywolywwalem dla proby zdjecia z k800i i z canona a550 i powiem wam ze na malych zdjeciach standartowcyh roznicy w sumie nie widac.

Wiadomo przeciez ze zdjecie prosto z aparatu i tak nie trafia odrazu do wywolania bynajmniej u mnie, mala korekcja ostrosci nasycenia barw i zdjecie wyglada naprawde wysmienicie ))

co do NOKI N95 i jej zdjec no to wiadomo ale cena tej noki jest pare razy wieksza za ta cene mam lustrzanke cyfrowa

Skomentuj

Co do baterii 6300 to fakt. Przy użytkowaniu dziennym na normalnym poziomie trzyma 2-3 dni. Osobiście mi to nie przeszkadza bo mam nawyk podłączanie tela do ładowarki codziennie :)

SE K750i to najlepszy tel jaki miałem (miałem go od czasu premiery przez rok). Mały ekranik ale poza tym ma wszystko czego potrzeba :) No i świetny aparacik. A i w moim wypadku joy nigdy się nie zepsuł. Zawsze działał jak nowy.
                            K750i ma taką dolegliwość że jak mocno upadnie to podobno się procki kruszą czy coś się z nimi takiego dzieje. Mi upadł i przestał odpalać tak samo mojemu znajomemu.

Skomentuj

akurat jak robiłem te zdjęcia to zostawiłem aparat w kajucie - a jakoś mewy czy tam rybitwy nie chciały zaczekać aż zejdę pod pokład wezmę aparat i wrócę :)

pierwsza fotka to samo mały spacerek po pokładzie i ooo ale super to wygląda ale znowu brak cyfrówki...

wiadomo co cyfrówka to cyfrówka ale już wielokrotnie k750 "ratował" mnie w takich sytuacjach

teraz czekam aż k850 stanieje

ps. widzę że w 800tce poprawili makro :)

Skomentuj

Sound Wave poprawili poprawili taki maly przykladzik :) pstryknolem fotke :)

widac ze ebde musial klawiature przeczyscic

Skomentuj

niechce mi sie calosci czytac wiec napisze cos o moim telefonie czyli
                                  Zamieszczone przez krzyhoo9
                                  3110classic
                                  kupilem go bo nieoddali mi kasy na czas (mial byc 6300)
                                  telefon jest ladny, elegancki, fajnie lezy w dloni ta gumowana obudowa (tyl i boki). klawisze sa duze, czytelne, tak samo wyswietlacz - w sam raz dla dziadkow :P
                                  wyswietlacz ma mala rozdzielczosc i trzeba sie przyzwyczaic do patrzenia z daleka (z bliska cos oczy bola).
                                  klawisze dosc ciezko chodza co dla jednych moze byc plusem a dla innych nie. duze klawisze sa wygodne ja ktos trzyma telefon w jednej recze a pisze druga - jak jestes przyzwyczajony do pisania kciukiem to po jednym SMSie potrafi juz bolec :/
                                  mp3 - jest! odtwarzacz nawet calkiem fajny, z glosniczka da sie tego sluchac. jednak dolaczona do zestawu sluchawka (mono!!) to porazka - takie za 3-5zl z allegro grja lepiej :|
                                  aparat - no moze sam zobacz
                                  dzien

noc przy oswietleniu latarki LED (naklejki na samochodzie)

dzien w garazu (komis)

karta pamieci to wlasnie tanie micro SD (mam 1gb kingstone) i niemam z tym zadnych problemow. komunikacja z kompem tez bezproblemowa - od dolu jest zlacze na kabel USB taki sam jak np w aparatach canona (zadnych sterow nietrzeba)
                                  bateria trzyma ok tygodnia (roboczego) jak normalnie z niego kozystam - tzn telefon i SMSy. jak zaczyna grac (w pamieci snake 3d oraz sudoku) lub sluchac mp3 to nawet potrafi w ciagu 1,5dnia sie rozladowac :lol:
                                  tak wiec telefon jest fajny jako pierwszy telefon z bajerami :P

Skomentuj

Ja ze swojej strony mogę powiedzieć ze miałem multum telefonów. Sony Ericsson, Sagem i BenQ omijam szerokim łukiem. Z Se miałem k500i, k550i, k800i, k750i, w800i, słabszych nie wymieniam, z BenQ wlasnie EF81, s68 i nie polecam. Sagemowe wyświetlacze to pomyłka. Byłem i będę zwolennikiem nokii :) do tej kwoty poszukaj 6233 http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=881

Bardzo fajny telefon, ma najgłośniejsze głośniki stereo, spokojnie wystarczą na ognisko czy do słuchania przy robieniu DIY :] wiertarka go nie zagłuszy. Wyświetlacz duży 320x240, 256tys k, szybki, nie wiesza się, microSD, 2mpx dobrej jakości, kręci filmy znakomitej jakości, z pośród wszystkich które miałem robi to najlepiej :) Bateria też trzma dobrze, w tej cenie której szukasz, to jest najlepsza wg. oferta :)

Pozdro

Skomentuj

Ja osobiście polecam SE w810i. Przede wszystkim brak joy. Ładny z wyglądu, bardzo dobre zdjęcia robi jak na telefon. Ja jestem z niego bardzo zadowolony.

Skomentuj

W sumie dobrym rozwiązaniem jest kupno Nokii N70 dobry telefon i aparacik ma niczego sobie, a jeżeli ktoś uważa ze nokie na symbianie są do dupy bo są"niestabilne" to niech ruszy mózgiem i niekupuje szajsu na allegro i wgra sobie najnowszego softa:):)A po zatym kolega prosił o pomoc w wyborze telefonu do 350 zł a nie do 2000 jak niekórzy tutaj sie chwalą co oni nie mają:):)
                                        P.S. N70 fajna jest ale wielka jak cegła- jedyny minus:)

Skomentuj

N70 jest wbrew pozorom droga, ale juz 6680 mozna bez problemu kupic, a to bardzo podobne telefony

Skomentuj

Czaruję...
                                          X