Witam
Na sprzedaż mam zestaw przedwzmacniacza ze wzmacniaczem - końcówką mocy. W zestawie 2 przewody zasilające wysokiej klasy z ekranem itd. Na zdjęciu nie widać ale przewody bardzo estetyczne, grube i z dobrymi wtykami, sygnałowe od pre do końcówki oraz trigger łączący oba zestawy tak by włączane były z jedno przycisku.

Co do szczegółów:
Przedwzmacniacz jest to dość prosta konstrukcja oparta na bardzo dobrych podzespołach z selektorem 5 kanałowym, regulacją barwy - bass/treble, przyciskiem direct - pomijana jest wtedy regulacja barwy i tor sygnału się skraca. Regulacja głośności, włącznik oraz wyjście trigger do załączania np końcówki. Przedwzmacniacz zbudowany na bazie pre450, potencjometru alps itd. Opóźnione załączenie wyjścia i szybkie jego wyłączenie. Kondensatory vishay bc components, nichicon Ka, wima, kemet itd, rezystory dale. Wszystkie wzmacniacze operacyjne na złoconych podstawkach więc można poeksperymentować z ich wymianą ale na początek polecam tak jak jest. Długo je dobierałem do osiągnięcia preferowanego brzmienia i w zasadzie zerowego dc na wyjściu, dobierane były pod tym kątem z wielu nawet takich samych. Obecnie uzyskane parametry i brzmienie są fantastyczne. Niemniej zabawa w ich podmianę jest jak najbardziej możliwa - nie ma tutaj żadnych przeciwskazań. Ale jak wspomniałem te obecne nie są z przypadku.
Końcówka. Iamp100m na mosfetach z wejściówką bg7 - wersja z regulowanym dc offset, więc na wyjściu idealny sygnał, na oryginalnych 100% parowanych tranzystorach (a te robią robotę) nie żadnych zamiennikach. Dzisiaj nie do kupienia. Wszystko zarówno wzmacniacz jak i pre 100% idealne, żadnych brumów, szumów czy stuknięć. Elementy specjalnie do audio wysokiej klasy. 2 transformatory, softstart. Opóźnione załączanie i szybkie wyłączanie. Okablowanie supra itd. Moc około 90W 8r i 150W 4r. Kondensatory kemet, wima, nichicon, silver mica, rezystory Dale itd. Na wejściu kondensatory wima bocznikowane jantzen superior. Końcówka wyposażona w pakiet zabezpieczeń.
Całość zamknięta w 2 obudowach modushop z laserowo nanoszonymi opisami na przednim panelu, przednie panele 10mm aluminium, szczotkowane i anodowane. Wszystko wykonane estetycznie i z użyciem elementów wysokiej klasy, jak np aluminiowe gałki, przyciski itd. Tak samo diody bardzo dobrej firmy, generalnie nie ma za bardzo oszczędności - na tyle ile było warto na tyle jest zrobione z klasą, tak samo gniazda nie byle jakie itd.
Od razu zaznaczę iż zdjęcie nie oddaje kolorów podświetlenia, jest to soczysta żywa czerwień - każda dioda i przycisk ten sam odcień. Aparat niestety w żaden sposób tego nie oddaje. Do tego fantastyczny efekt zwłoki i rozpalania przycisków. Całość na żywo wygląda na prawdę obłędnie dobrze :) a gra jeszcze lepiej więc zdecydowanie zapraszam by na żywo zobaczyć i posłuchać. Sprzęt nie wymaga żadnego wkładu finansowego ani poprawek. Jest to w pełni gotowy zestaw na lata słuchania.
Zestaw nie posiada żadnych mankamentów. Jest 100% technicznie idealny, i w zasadzie prawie nowy. Grał testowo może około 20 godzin. Powód sprzedaży. Potrzeba gotówki na inne projekty, a sprzętu audio w domu aż nadto, miałem wstrzymać się ze sprzedażą do momentu skończenia więcej elementów zestawu jednak ze względów na brak miejsca pozbywam się części już wcześniej. Dla zainteresowanych możliwość dokupienia głównych przycisków od włączania (posiadam jeszcze kilka a może ktoś będzie chciał ten sam kolor do innych swoich zabawek)
Więcej informacji tutaj:
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...100m-i-pre-450
Co mogę powiedzieć o sprzęcie od siebie? Zacznę od tego że nic w nim nie jest z przypadku na zasadzie poskładane według pomysłu i tyle. Wszystkie podzespoły i elementy były dobierane po odsłuchach z wielu różnych możliwych kombinacji (iamp ma to do siebie że może być zbudowany na bipolarach i na mosfetach oraz do wyboru ma z 10 różnych modułów wejściowych), tak właśnie np moduły wejściowe bg7 czy wzmacniacze operacyjne w pre dobrane były po wielu testach. To wszystko w celu uzyskania najciekawszego brzmienia z użyciem mosfetów na wyjściu. I nie jest tak że jakiś element nie powinien się tutaj znaleźć ale jest bo się wydaje że jest lepiej - jak to niektórzy w DIY budują tak swoje zabawki, Tutaj wszystko jest zgodnie z założeniem projektowym tylko jak wspomniałem możliwości poskładania iamp ma dużo. Porównywany był do cambridge cxa80 i kilku cyrusów. Wciągnął wszystkie na śniadanie. Cxa80 poszedł na handel od razu po odsłuchach tego zestawu, fakt że z cxa80 nigdy nie byłem jakoś zadowolony ale nie podejżewałem takiej przepaści między nim a tym zestawem - w sensie nie spodziewałem sie tego gdyż sceptycznie podchodziłem do iampa a cambridge jak kupowałem myślałem że to na prawdę dobry zestaw, nie przesłuchałem niestety przed zakupem. Ale był to w momencie zakupy dla mnie taki max jaki byłem w stanie przeznaczyć na sprzęt. Ale wracając do oferty - zestaw bardzo fajnie się zgrywa i uzupełnia dając na prawdę ciekawą prezentacje całego pasma. Od dołu do samej góry. Nie kuleje w żadnym zakresie. Jest bardzo fajnie muzykalny czego właśnie brakowało cambridge. Bg7 bardzo fajnie uzupełnia mosfety na wyjściu. Ale to trzeba po prostu jak wspomniałem usłyszeć i zobaczyć bo rozpisałem się na tyle że pewnie połowa ludzi nie przeczyta a szkoda bo sprzęt zdecydowanie wart zakupu w stosunku do tego co jest na rynku. Wiele słyszałem z kupnych zabawek i skończyło się u mnie na kilku zestawach DIY, te zrobione z głową wielokrotnie biją sklepowe zabawki na głowę za ułamek ich ceny. I tutaj cena może się niektórym wydawać spora jak na DIY (ale to dlatego że siedząc w tym od 20lat i widząc co widziałem też bym tak pomyślał a sam również nigdy bym od kogoś nie kupił diy niestety osôb co robią z głową i wiedzą jest niewiele) często przeglądam oferty i po tym co widzę stwierdzam że moja cena jest śmieszna a w zasadzie nawet nie pokryje kosztów poniesionych przy budowie. Ciekawsze DIY z tego co widywałem to ceny już 5cio cyfrowe i dalej wielokrotnie mają niedociągnięcia, te tańsze natomiast są wykonane nieestetycznie, bezmyślnie i z wieloma błędami. Opierając się właśnie na tym i porównując do nie jednej zabawki sklepowej, stwierdzam że moja cena to okazja. A jak ktoś chce o tym podyskutować to zapraszam na odsłuch i oględziny przy szklaneczce dobrej whisky :) pewnie szybko zmieni się wtedy zdanie i ktoś wróci do domu z nowym sprzętem.
zapraszam do kontaktu na olx:
https://m.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz...sting%7Cnormal
częściej wchodzę niż na forum
Cena dla forumowiczów 5500zł
Zapraszam też na pozostałe moje oferty
Preferowany odbiór osobisty ze względu na gabaryty. Możliwa wysyłka na odpowiedzialność kupującego, zapakuje perfekcyjnie a nawet dowóz w jakimś promieniu. W tym celu zapraszam do kontaktu priv