Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wspólne zamówienie z Europe Audio

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wspólne zamówienie z Europe Audio

Witajcie!

Przypadkiem znalazłem ciekawą stronkę, szukałem głośników dla siebie.

http://www.europe-audio.com/intro.asp

Przy zakupach za 250euro wysyłka do polski kurierem DPD gratis. Opłaca się to w sumie, tyle że potrzeba uzbierać te 250euro

Tą chętni? są głośniki HiVi Tang Bang Dayton Davis Mark Audio Fostex i innych popularnych firm :)

Chętni wpisywać się na listę.

Nalezy pamietac, ze do cen podanych na tej stronie trzeba doliczyc 19% Vat.

Skomentuj

LightSound, Drogo tam mają. Napisz jakie ineresują Ciebie głośniki a powiem Ci w jakich cenach mogę je załatwic.

Skomentuj

I robią się nam ceny właściwie takie jak na rodzimym rynku. Prawda jest taka, że ceny produktów u różnych dostawców są do siebie zbliżone lub niejednokrotnie takie same a zarobek danego dostawcy wynika tylko z wynegocjowanego przez niego rabatu u producenta.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
          I robią się nam ceny właściwie takie jak na rodzimym rynku. Prawda jest taka, że ceny produktów u różnych dostawców są do siebie zbliżone lub niejednokrotnie takie same a zarobek danego dostawcy wynika tylko z wynegocjowanego przez niego rabatu u producenta.
          Dokladnie tak jak napisałeś. Ja mam taki dostęp i już nie jednokrotnie pisałem, o tym że mogę załatawic głośniki jak będą chętni, cena nie wiele niższa od cen w Polsce ale zawsze to jakies 20-50zł, zależy od towaru(modelu).

Skomentuj

piku16, jakich marek mozesz miec glosniki?
            tylko intertechnik?

Skomentuj

Pawel S., Np: Scan-Speak, Intertechnik, Seas, Vifa, Morel, Eton, Davis, Peerless.

Skomentuj

Za 20-50 zl taniej to każdy sobie może załatwić. Wystarczy zadzwonić do sklepu i poprosić o rabat ;/

Skomentuj

piku16, f-vat tez wystawiasz?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                    Scan-Speak, Intertechnik, Seas, Vifa, Morel, Eton, Davis, Peerless.
                    eot: SS,Vifa,Peerles to teraz jest juz chyba jedno czyli Tymphany.

Wymienione głośniki można kupić w Polsce w Lss lub w polinku (no oprócz Davis`ów chyba)
                    W większości przypadków udzielają rabatu....A przy zakupie za kwotę ~250Euro ciekawe czy z rabacikiem nie było by taniej niż sprowadzone...

Zupełnie ciekawiej robi się gdy pojawia się opcja kupna przetworników firm, których na polskim rynku nie ma, a cena ich była by atrakcyjna... :)

Skomentuj

Nie na temat...
                      Za 20-50 zl taniej to każdy sobie może załatwić. Wystarczy zadzwonić do sklepu i poprosić o rabat ;/
                      To powodzenia w "załatwianiu" rabatu 50 zł przy zamówieniu rzędu 500 zł...

Skomentuj

Tak jak kolega napisał że zależy od modelu, tak i tutaj zakup w Polsce z rabatem też zależy pewnie od modelu. Sklepy sprowadzają większą ilość to i koszty przesyłki maleją.

Czasami wystarczy zadzwonić i napisać do jakiegoś sklepu i się zapytać o rabat, niż bawić się w ściąganie bo cena wcale taka atrakcyjna być nie musi.

Skomentuj

Karol82, Widze, że masz małe pojęcie o Cenach głośników w Polsce. Zamów gdzie kolwiek 2-4głośniki i zapytaj o rabat, powiedzą Ci że targować się można na bazarach.

Skomentuj

piku16, pojęcie mam spore o cenach zwłaszcza w Polsce. Są sklepy gdzie nie ma mowy o rabatach są i sklepy gdzie wystarczy zadzwonić i zawsze jakiś rabat można dostać, chociażby kilkanaście/kilkadziesiąt złotych, zależy od głośników oraz od ilości. Oczywiście nie zawsze i nie na wszystkie, ale warto dzwonić i się pytać. Zwłaszcza jak ktoś jest stałym klientem. Oczywiście nie mówimy o głośnikach za 50-100 zł, bo trudno żeby sprzedawca dał Ci rabat na na jedną sztukę, na taki głośnik w wysokości 20 lub 50 zł, bo musiał by dokładać do interesu :wink:

Nie wiem w jakim sklepie kupujesz, ale jak bym taki tekst usłyszał to dał bym sobie spokój z jakimikolwiek tam zakupami.

Też mam możliwość załatwienia trochę taniej dobrych głośników, takich jak powyżej - i wcale nie trzeba specjalnie sprowadzać ich z zagranicy.

Skomentuj

Karol82, Zorganizuj jakie kolwiek większe zamówienie, a dopiero później mozemy porozmawiać bo jak narazie sobie piszesz od tak sobie, a nic z tego nie wynika....

Pochwal się jakie masz rabaty na głośniki sam chętnie skorzystam, jeśli będą atrakcyjne.

Skomentuj

piku16, napisz jakie głośniki potrzebujesz, to zobaczę co się da zrobić. Nie spodziewaj się 50% rabatu :neutral: Zależy jakie głośniki potrzebujesz i ile sztuk, czy chcesz mieć na to dowód zakupu czy nie koniecznie.

Nie jest tak łatwo zrobić większe zamówienie, wszystko zależy od ilości i jakie to mają być głośniki.

Nikomu nic tu nie obiecuje i nie mam zamiaru, bo ostateczna cena nie zależy ode mnie. Każdy rabat sam muszę indywidualnie negocjować. Więc nie mogę napisać że na to, czy na tamto mam tyle, a tyle % rabatu.

Nie jestem sprzedawcą. Ale mam kontakt z jednym z nich i być może czasem coś uda mi się urwać z ceny. A jak dużo i czy w ogóle to nie zależy ode mnie.

Nie mam zamiaru jakoś specjalnie się tu reklamować, bo mam też inne sprawy i własną pracę w ogóle nie związaną z audio. Ale zawsze mogę się dowiedzieć co i za ile dało by rade załatwić. :roll:

Skomentuj

piku16, nie wiem czy wiesz ale nie tylko ty masz znizki i mozliwosc zalatwienia glosnikow taniej. Nie zalatwiem i nie zamawiam bo nie moge naduzywac dobroci sprzedawcow. Taki rabat musze pozostawic sobie. Ale jakos czasami komus pomoge.

[ Dodano: 2010-11-26, 23:27 ]
                                  dzis np na samo dzien dobry dostalem 10proc na zakup wzmaka i cd cambridge audio co przy cenie prawie 3kzl robi nie zla roznice
                                  plus jeszcze f-vat na firme

[ Dodano: 2010-11-26, 23:30 ]
                                  a i zapomnialem dodac, moj sprzet jest z polski i z polska gwarancja, co wg mnie ma znaczenie
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                    piku16, nie wiem czy wiesz ale nie tylko ty masz znizki i mozliwosc zalatwienia glosnikow taniej. Nie zalatwiem i nie zamawiam bo nie moge naduzywac dobroci sprzedawcow. Taki rabat musze pozostawic sobie. Ale jakos czasami komus pomoge.
                                    Chcialem tylko pomóc, no ale skoro nie jest potrzebna to się nie wypowiadam już. Najbardziej dziwi mnie to, że każdy ma wszędzie dostęp i wszystko potrafi załatawi tylko jesli przyjdzie już do konkretów tematy cichną.... :wink:

Z mojej strony wszystko.
                                    Dziękuję za uwage.

Skomentuj

piku16, spoko, nie spinaj się tak, doceniam Twoją pomoc. Każdy by chciał jak najtaniej. Może założyć taki wątek - ogłoszenia: "Załatwię taniej..." Pozdrawiam, dobranoc. :grin:

Na pocieszenie dodam że sms-y w 36i6 nigdy się nie kończą :lol:

Skomentuj

piku16, nie deneruj sie tak tak i jak mozesz to pomagaj. Napewno twoja pomoc jest potrzebna i odpowiednio doceniana.
                                        Ty pewnie nawet nie wiesz, ale to ja ostrzegalem i apelowalem o usuniecie twojej aukcji z allegro w sprawie mds08. Moglo sie to zle skonczyc. A Pawel napisal posta.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X