Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transformator do LM4780, UniAMP zamowienie grupowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Transformator do LM4780, UniAMP zamowienie grupowe

Witam.
    Panowie, jako że zamówienia na pcb oraz kości do LM4780 dobiegają końca, chciałbym się zorientować czy byliby chętni na transformator do tej końcówki ?
    Sprawa wygląda następująco. Wysłałem zapytanie o trafo (2x24V 150W) do kilku czołowych producentów transformatorów (Noratel, Breve, Trafber, Dtw) i najciekawiej przedstawia się oferta firmy BREVE. Oto co zaoferowali:
    Transformator toroidalny TTS 150VA 230/24-24, z zalewanym środkiem, w cenie 68zł przy zamówieniu 10 sztuk.
    Z przesyłkami, z Breve do mnie a potem do Was paczką priorytetową wyszłoby ok. 85zł/szt.

Proszę o wpisy czy byliby chętni, wtedy utworzymy listę.
    Last edited by lklukasz; 03.02.2011, 18:03.

Wskazówka
    zapytaj jeszcze o 120W może będzie tańszy znacznie, no i o 200W może będzie nieznacznie droższy bo moim zdaniem 120W to optimum pod jednego lm-a a 200W to w sam raz pod 2 kostki ( a pewnie niektórzy będą próbowali je mostkować)

Skomentuj

z tą przesyłką jest strasznie :| a o niższym napięciu trafa?
      bo ja posiadam trafo indela 2x 24 które w rzeczywistości ma 2x29 :| i to już jest za dużo

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        z tą przesyłką jest strasznie :|
        Waga jednego trafa to ok. 1.8kg. Przesyłka z Breve do mnie ok. +3zł do sztuki. Potem do Was (wg. cennika PP), paczka ekonomiczna 11zl a priorytetowa 13zł.

---------- Post dodany o 13:25 ---------- Poprzedni post o 13:13 ----------

Cena z przesyłką prawie taka sama jak z toroidy.pl, a tu jest dodatkowo środek zalany, no i jakość lepsza.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
          posiadam trafo indela 2x 24 które w rzeczywistości ma 2x29 :| i to już jest za dużo
          nie jest za dużo... to jest napięcie jałowe a pod obciążeniem przysiądzie.
          Zamieszczone przez www.national.com/ds/LM/LM4780.pdf Zobacz posta
          Supply Voltage |V+| + |V-|
          (No Signal) 94V
          Supply Voltage |V+| + |V-|
          (Input Signal) 84V
          więc po wyprostowaniu i po kondensatorach będziesz miał koło +/-40V (80V) wiec sie mieścisz tym bardziej że to na jałowo a jak już napisałem pod obciążeniem siądzie

Skomentuj

Widzę że montowanie lm 4780 idzie pełną parą, byłbym wstępnie zainteresowany. DOwiadujcie sie i piszcie w tym wątku co udało się ustalić

Skomentuj

jaromas niestety nie mają w swojej ofercie trafa o mocy 120W i takich napięciach, musieliby robić na zamówienie...

Skomentuj

Może trochę nie do końca z tematem ale stwierdziłem że nie ma sensu zakładać nowego wątku. Jaki zasilacz polecacie do tego LM4780? Wystarczy najzwyklejszy mostek (ewentualnie na MUR860) + kondensatory filtrujące? Jakie polecacie i jaką pojemność? W niektórych aplikacjach widziałem po 1000/1500uF na stronę, jednak musiały znajdować się jak najbliżej kości, nie za mało??

Skomentuj

Wskazówka
                  a moze byli by chetni na trafa do Uni, zawsze to wieksze zamowienie i znizka wieksza
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    a moze byli by chetni na trafa do Uni, zawsze to wieksze zamowienie i znizka wieksza
                    A jaka cena ? za jakie trafo ?

Skomentuj

ja byłbym chetny

Skomentuj

Ja również.

Skomentuj

Cos będzie z tego zamówienia?

Skomentuj

Może któryś z moderatorów zmieni nazwę tematu na transformator do Uniamp'a, bo zainteresowanie jest ale właśnie na trafo do Uni... Na trafo do Lm4780 chętna była chyba 1 osoba a min. to było 10szt.

Skomentuj

ja kupiłem trafo do Uni od Irka, za 100 zł. używam już go trochę i jest spoko. w porównaniu z INDEL-em to inna bajka. zalane w środku żywicą, plastikowa stopa a najważniejsze nie buczy, jak już mi się zdarzało z innymi trafami np. wspomniany INDEL. trafo jest 250W 2x35V. ciężko będzie dostać taniej tak mi się wydaje, ale jak będzie się opłacać to się piszę na jedną sztukę ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Byłbym zainteresowany i jednym i drugim (LM4780 i UNI) w rozsądnych pieniądzach

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  temat zmieniony...
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gdby było trafo do LM'ów w dobrej cenie to bym 3 sztuki wziął

Skomentuj

Jeśli wychodziłoby w dobrej cenie to zamówiłbym po jednym trafie do LM'ów i UNI

Skomentuj

czy ktos jest chetny na zorganizowanie takiego zamowienia?
                                        Bo jak nie to temat laduje w koszu...
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X