Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Grupowe zamówienie na transformator Toroididalny z toroidy.pl

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Grupowe zamówienie na transformator Toroididalny z toroidy.pl

Witam
    Będe w niedługim czasie nabywać trafo 250W 2x35v z dodatkowym odczepem na 15v w wersji audio. Jesli sie zgormadzi jakas wieksza grupka ludzi to bede mógł zorganizowac grupowe zamówienie jako że do Księżyna mam 15min i koszta powinny nieco sie zmniejszyc. Nie jestem w stanie teraz powiedziec ile bedzie kosztowac. Chce tylko wiedziec czy są osoby zainteresowane i ile takowych duszyczek ewentualnie jest. Pozdrawiam
    Kamil

---------- Post dodany o 12:25 ---------- Poprzedni post o 17:39 ----------

170zł full audio, 115 wersja standardowa za 250W 2x35V 3.6A pomocnicze 15V. Pozdrawiam

Prawdopodobnie ja byłbym chętny, ta cena którą podałeś to już ze zniżką?

Skomentuj

nie to obecna cena, reszta do dogadania przy kilku trafach. poczekam pare dni moze ktos sie objawi:P

Skomentuj

Kiedyś patrzyłem na Toroidy.pl i cena 400W 2x35V (około 120zł wersja zwykła) jest niewiele droższa, a 250W do Uni to trochę na styk, a zapas mocy by się przydał. Teraz pytanie czy wersja audio dużo różni się od zwykłej? tylko tym, że zalana żywicą wewnątrz. Jeśli by koszt był niższy to prawdopodobnie też byłbym chętny.
        Last edited by piglet11; 29.02.2012, 19:08.

Skomentuj

a pytaliscie czy irek ma jeszcze trafa?
          mial dobre trafa za mniejsza kase

Skomentuj

ja jutro jade odobrac 500VA 2x32V w konfiguracji AUDIO za 203,50 PLN wiec 250w w ogóle się nie opłaca brać...

Skomentuj

Niedawno doszły do mnie od nich 2*35v 300va w wersji audio i sa całkowicie bezgłośne, ekranowane i zalane w środku zywica. Za 2 szt. Zapłaciłem 385zl z przesyłka. Wykonanie wydaje się 1 klasa.

Skomentuj

Hmm a po co wam te specjalne wersje audio? Z tego co gadałem z kumplem który pracuje dorywczo w toroidach.pl to trafa do zastosowań audio, są cichsze i pracują przy mniejszych nasyceniach rdzenia (= mniejsze zniekształcenie prądu). Miałem kiedyś zwykłe trafo od nich i nie powiem żeby było jakieś strasznie głośne. IMO jeśli koszty specjalnego trafo są sporo wyższe, to jest to gra nie warta świeczki i zaczynacie powoli wchodzić w temat audio voodoo.

EDIT: fakt, zapomniałem o ekranowaniu, a to jednak spory plus.

Skomentuj

Ja powiem z 2 strony. Lachowski wersje zwykła ma tak mocno do dupy ze niestety pozostaje wersja audio. Miałem kilkanascie traf i wersja "zwykła" od niego była najgorsza. Duzo lepiej telto czy Brave:)

Skomentuj

dj_zibitrony. Lachowski wersje zwykła ma tak mocno do dupy ze niestety pozostaje wersja audio. Miałem kilkanascie traf i wersja "zwykła" od niego była najgorsza. Duzo lepiej telto czy Brave
                    Ja ostatnio kupowałem kilka zwykłych transofmatorów i wszsytkie są cichutkie, wersja zwykła oczywiście. Może zależy jak się komu trafi, ale osobiscie ciesze sie ze nie przeplacilem za inna wersje albo w innym sklepie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                      ja jutro jade odobrac 500VA 2x32V w konfiguracji AUDIO za 203,50 PLN wiec 250w w ogóle się nie opłaca brać...
                      no to zaintrygowałes mnie przyznam szczerze :) z tym czy sie opłaca brac czy nie to kwestia kompromisu bo jak masz miejsce w obudowie to mozesz i 800w wstawic np do gainclona tylko to nie ma sensu. Ja sie kierowalem w wyborze mniejszej mocy głownie gabarytami. Mam chrapke na uni i w przyszłosci na asyma. Pomyslałem po co wieksze...ale z ekonomicznego punktu widzenia 500w sie opłaca. za 3dyszki 2Xmocniejszy zasilacz:(:(:(:(:(:( dobrze ze rozwineliscie cie ten temat. Nabrałem nowego spojrzenia

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                        Ja ostatnio kupowałem kilka zwykłych transofmatorów i wszsytkie są cichutkie, wersja zwykła oczywiście. Może zależy jak się komu trafi, ale osobiscie ciesze sie ze nie przeplacilem za inna wersje albo w innym sklepie.
                        Owszem masz racje, jednka z biegiem czasu wszystkie mocniej lub ciszej brumiły

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                          z biegiem czasu wszystkie mocniej lub ciszej brumiły
                          fakt, mam 200W zwykłe trafo, dostało w kosc pewnego czasu i od tamtej pory zamontowałem na podkładkach filcowych ale i tak słyszalne przez obudowe.

Skomentuj

Nie na temat...

Nie strasz :(

Z tego co wiem, to na poziom brumu ma wplyw takze napiecie stale przedostajace sie na uzwojenie pierwotne, czyli smieci z sieci.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                              Znaczy się, solidnie zostały zrobione te trafa

Popytałem jeszcze kumpla jak wygląda sprawa rdzeni w tych specjalnych transformatorach. W sumie idą te same rdzenie co do zwykłych traf, tyle ze "wybierane są lepsze" no i dodatkowo cały rdzeń jest impregnowany lakierem co w sumie powinno być robione także przy zwykłych trafach (rzecz normalna przy rdzeniach typu EI). No ale jeśli piszecie, że dzisiejsze trafa toroidalne z wiekiem zaczynają głośniej pracować to i pewnie taki los spotka również i te wersje specjalne.

Skomentuj

ŁukaszN moze ja miałem pecha, ale swojego czasu naprawde sporo tego miałem I Totoidy.pl było słychać póxniej indela, w trafach brave mało kiedy. Najlepsze były telto i o ile nie pomyle nazy noratel??

Skomentuj

dzisiaj odebralem swoje trafka, jak zawsze wysztsko porzadnie zrobione....
                                  uzywalem tez sporo traf z toroidy i nie zauwazylem by cos bylo z nimi nie tak.
                                  ceny maja atrakcyjne

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta

dzisiaj odebralem swoje trafka, jak zawsze wysztsko porzadnie zrobione....
                                    uzywalem tez sporo traf z toroidy i nie zauwazylem by cos bylo z nimi nie tak.
                                    ceny maja atrakcyjne
                                    piękna sprawa, co będą zasilac ??

Skomentuj

klona Naim, a male PVC

Skomentuj

Dobra panowie konkrety.
                                        Ja chetnie wezme 400-500W 2x40V

Skomentuj

Czaruję...
                                        X