brainlogout, udało Ci się znaleźć projekcik?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zamówienie na części do Power Cleaner by Yoshi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Może warto by dodać funkcjonalnośćMaster-Slave (najlepiej wyłączaną) ? Są gotowe rozwiązania, można by pewnie też zintegrować na pcb, ale to już musiał by ogarnąć ktośbardziej doświadczony
http://allegro.pl/wlacznik-zalezny-m...787983533.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaMoże warto by dodać funkcjonalnośćMaster-Slave (najlepiej wyłączaną) ? Są gotowe rozwiązania, można by pewnie też zintegrować na pcb, ale to już musiał by ogarnąć ktośbardziej doświadczony
http://allegro.pl/wlacznik-zalezny-m...787983533.html
Skomentuj
-
Niestety na ten moment odpadam z zamówienia.
1) brainlogout - prowadzący
2) mad'afaka - pełen kit (no bez tych 4 niebieskich gniazd sieciowych - mam ich kilka sztuk w domu)
3) isabel - pełen kit
4) swiety1337 - pełen kit
5) dolphin123 - obudowa i kilka elementów(uzupełnię informacje)
6) sylvek -pełen kit
7) rafalkac - pełen kit
Skomentuj
-
Zamówiliście więcej elementów?:)
1) brainlogout - prowadzący
2) mad'afaka - pełen kit (no bez tych 4 niebieskich gniazd sieciowych - mam ich kilka sztuk w domu)
3) isabel - pełen kit
4) swiety1337 - pełen kit
5) dolphin123 - 2pełne kity, trzeci kit bez pcb i rdzeni.
6) sylvek -pełen kit
7) rafalkac - pełen kit
Skomentuj
-
Podana cena nie jest ceną końcową ! Wszystko może ulec zmianie - ceny mogą być poddane negocjacji lub coś może zdrożeć.
Komplet elementów to około 120 zł - rdzenie nie są takie jak w poprzednim zamówieniu. Jak i poprzednio biorę z ferystera ale nie mają tych rdzeni - teraz sprzedają zamienniki o połowę tańszę (inny producent) - w pełni odpowiadające parametrom oryginałów.
PCB - tutaj pierwszy problem - chcecie PCB z zakładu czy prasowankę? Dostałem propozycję wykonania płytek od kolegi _NATAN_5064 - cena jaką zasugerował to max 12PLN za sztukę! Myślę że to dobra cena.
Obudowa oraz wszystkie śrubki - tutaj koszt nie jest jeszcze znany. Będę to wiedział dopiero jak będzie pełna lista.
Obudwy będzie ogarniał Bingant za co mu wielkie dzięki!!
InformacjaPodsumowując - KIT powinien kosztować około 200PLN wraz z wysyłką. Jak już powiedziałem cena może zmienić się - jest zależna głównie od ilości kitów.
Osoby zainteresowane mogą zapisywać się do końca stycznia - następnie zbieram przez tydzień kaskę i zamawiam części - końcem lutego rozsyłam do wszystkich paczuchy! :)
1) brainlogout - 1 KIT
2) mad'afaka - 1 KIT (bez 4 niebieskich gniazd)
3) isabel - 1 KIT
4) swiety1337 - 1 KIT
5) dolphin123 - 3 KIT,y (trzeci kit bez pcb i rdzeni)
6) sylvek - 1 KIT
7) rafalkac - 1 KIT
Razem KIT,ów: 9
Skomentuj
-
Panowie.
Dołączyłbym się do zamówienia ale mam jedną wielką prośbę.
Poszukuję kogoś chętnego aby zmontował moją listwę, z racji braku jakiejkolwiek wiedzy na ten temat i nie mając nikogo znajomego kto mógłby taką pracę zrobić.
Jeśli znalazłby się ktoś chętny byłoby super. Oczywiście nie za darmo.
Czyli potrzebowałbym aby ten kto organizuje zamówienie uwzględnił w moim zamówieniu komplet, tak aby można było złożyć całą listwę do końca.
Miałbym druga prośbę :-) z tego co wyczytałem listwa nieco się zmieniła od pierwotnej wersji np. o dodanie DC Cleanera.
Ja posiadam już DC Cleaner oddzielnie więc myślę, że trzeba by było to uwzględnić i nie montowa go drugi raz w listwie.
I ostatnia rzecz: dobrze by było gdyby w listwie został dołączony transformator separujący. Chodzi mi o "pętle masy" tak to się chyba fachowo nazywa ;-)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacjeLast edited by awatar2000; 12.01.2015, 07:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez awatar2000 Zobacz postaI ostatnia rzecz: dobrze by było gdyby w listwie został dołączony transformator separujący. Chodzi mi o "pętle masy" tak to się chyba fachowo nazywa ;-)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacjePowerCleaner wycina "syf" z sieci.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaTrafo separujące 1kW? Dość sporych rozmiarów by było. Przecież w każdym urządzeniu jest transformator(jest separacja galwaniczna) i nie ma mowy tu o pętlach masyPowerCleaner wycina "syf" z sieci.
Głównie chodziło o odseparowanie pre gramofonowego.
Jeśli nie da rady to ok.
A na listwie mi zależy.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Trafo separujące jest dość dobrym rozwiązaniem, taki inny filtr sieciowy. Dobrze sprawdza się przy CD playerach, DACach itp. Jeżeli chodzi o połączanie wzmacniacza to bym się mocno zastanawiał gdyż taki układ zrobi się dość "miękki" ze względu na dodatkową impedancję trafa separującego i może to mieć wpływ na działanie zasilacza we wzmacniaczu.
Czy łączyć takie trafo z power cleanerem, trudno powiedzieć. Ja gdybym je dał to za filtrem i zrobił dwa wyjścia zasilające: przefiltrowane oraz przefiltrowane + separowane.Last edited by Yoshi_80; 12.01.2015, 08:54.
Skomentuj
Skomentuj