Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie na części do Power Cleaner by Yoshi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

brainlogout, udało Ci się znaleźć projekcik?
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Może warto by dodać funkcjonalnośćMaster-Slave (najlepiej wyłączaną) ? Są gotowe rozwiązania, można by pewnie też zintegrować na pcb, ale to już musiał by ogarnąć ktośbardziej doświadczony

http://allegro.pl/wlacznik-zalezny-m...787983533.html

Skomentuj

Jak cenowo wychodzi PCB + elementy bierne (tak mniej więcej), bez obudowy i gniazd sieciowych?

Skomentuj

Przepraszam Panowie za brak cen. Do końca tygodnia postaram się ustalić cenę gotowego kitu.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
            Może warto by dodać funkcjonalnośćMaster-Slave (najlepiej wyłączaną) ? Są gotowe rozwiązania, można by pewnie też zintegrować na pcb, ale to już musiał by ogarnąć ktośbardziej doświadczony

http://allegro.pl/wlacznik-zalezny-m...787983533.html
            Mogłbym zrobić pcb tylko jakiś sensowny schemat odnośnie tego master slave sam jakiś czas temu się za tym rozglądałem.

Skomentuj

Obiecałem wycenę na dzisiaj. Niestety czekam nadal na odpowiedzi na temat rdzeni. Więc musicie poczekać jeszcze chwilkę :(

Skomentuj

A tak z ciekawości, sam nawijasz rdzenie? :P

Skomentuj

Ponawiam pytanie czy ma ktoś schemat obudowy??
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hermes caly czas czekam na ten schemat sam wiesz od kogo. Możesz sam do niego napisac :) jeden jest na początku tematu ale to chyba przed poprawkami.
                    .3lite nie nawijam
                    dlawikow. Każdy sobie poradzi z tym sam. Jest instrukcja jak to zrobić.

Skomentuj

Niestety na ten moment odpadam z zamówienia.

1) brainlogout - prowadzący
                      2) mad'afaka - pełen kit (no bez tych 4 niebieskich gniazd sieciowych - mam ich kilka sztuk w domu)
                      3) isabel - pełen kit
                      4) swiety1337 - pełen kit
                      5) dolphin123 - obudowa i kilka elementów(uzupełnię informacje)
                      6) sylvek -pełen kit
                      7) rafalkac - pełen kit

Skomentuj

Dla zainteresowanych. Wklejam projekt obudowy z pierwszej strony tematu. Nie jestem 100% pewny czy nie było poprawek, więc proszę zainteresowanych o pomierzenie obudowy względem PCB oraz gniazd :)

Skomentuj

Zamówiliście więcej elementów?:)

1) brainlogout - prowadzący
                          2) mad'afaka - pełen kit (no bez tych 4 niebieskich gniazd sieciowych - mam ich kilka sztuk w domu)
                          3) isabel - pełen kit
                          4) swiety1337 - pełen kit
                          5) dolphin123 - 2pełne kity, trzeci kit bez pcb i rdzeni.
                          6) sylvek -pełen kit
                          7) rafalkac - pełen kit

Skomentuj

Podana cena nie jest ceną końcową ! Wszystko może ulec zmianie - ceny mogą być poddane negocjacji lub coś może zdrożeć.

Komplet elementów to około 120 zł - rdzenie nie są takie jak w poprzednim zamówieniu. Jak i poprzednio biorę z ferystera ale nie mają tych rdzeni - teraz sprzedają zamienniki o połowę tańszę (inny producent) - w pełni odpowiadające parametrom oryginałów.

PCB - tutaj pierwszy problem - chcecie PCB z zakładu czy prasowankę? Dostałem propozycję wykonania płytek od kolegi _NATAN_5064 - cena jaką zasugerował to max 12PLN za sztukę! Myślę że to dobra cena.

Obudowa oraz wszystkie śrubki - tutaj koszt nie jest jeszcze znany. Będę to wiedział dopiero jak będzie pełna lista.
                            Obudwy będzie ogarniał Bingant za co mu wielkie dzięki!!

Informacja
                            Podsumowując - KIT powinien kosztować około 200PLN wraz z wysyłką. Jak już powiedziałem cena może zmienić się - jest zależna głównie od ilości kitów.

Osoby zainteresowane mogą zapisywać się do końca stycznia - następnie zbieram przez tydzień kaskę i zamawiam części - końcem lutego rozsyłam do wszystkich paczuchy! :)

1) brainlogout - 1 KIT
                            2) mad'afaka - 1 KIT (bez 4 niebieskich gniazd)
                            3) isabel - 1 KIT
                            4) swiety1337 - 1 KIT
                            5) dolphin123 - 3 KIT,y (trzeci kit bez pcb i rdzeni)
                            6) sylvek - 1 KIT
                            7) rafalkac - 1 KIT

Razem KIT,ów: 9

Skomentuj

Cześć,

Dołączam się do zamówienia, dwa zestawy PCB plus części (bez obudowy i gniazdek).

Skomentuj

Panowie.
                                Dołączyłbym się do zamówienia ale mam jedną wielką prośbę.
                                Poszukuję kogoś chętnego aby zmontował moją listwę, z racji braku jakiejkolwiek wiedzy na ten temat i nie mając nikogo znajomego kto mógłby taką pracę zrobić.
                                Jeśli znalazłby się ktoś chętny byłoby super. Oczywiście nie za darmo.
                                Czyli potrzebowałbym aby ten kto organizuje zamówienie uwzględnił w moim zamówieniu komplet, tak aby można było złożyć całą listwę do końca.
                                Miałbym druga prośbę :-) z tego co wyczytałem listwa nieco się zmieniła od pierwotnej wersji np. o dodanie DC Cleanera.
                                Ja posiadam już DC Cleaner oddzielnie więc myślę, że trzeba by było to uwzględnić i nie montowa go drugi raz w listwie.
                                I ostatnia rzecz: dobrze by było gdyby w listwie został dołączony transformator separujący. Chodzi mi o "pętle masy" tak to się chyba fachowo nazywa ;-)
                                Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacje
                                Last edited by awatar2000; 12.01.2015, 07:49.

Skomentuj

Zamieszczone przez awatar2000 Zobacz posta
                                  I ostatnia rzecz: dobrze by było gdyby w listwie został dołączony transformator separujący. Chodzi mi o "pętle masy" tak to się chyba fachowo nazywa ;-)
                                  Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacje
                                  Trafo separujące 1kW? Dość sporych rozmiarów by było. Przecież w każdym urządzeniu jest transformator(jest separacja galwaniczna) i nie ma mowy tu o pętlach masy PowerCleaner wycina "syf" z sieci.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                    Trafo separujące 1kW? Dość sporych rozmiarów by było. Przecież w każdym urządzeniu jest transformator(jest separacja galwaniczna) i nie ma mowy tu o pętlach masy PowerCleaner wycina "syf" z sieci.
                                    Powiem tak ja się nie znam, dostałem tylko taką informację, że można by było i że dobrze by było jakby było i tyle ;-)
                                    Głównie chodziło o odseparowanie pre gramofonowego.
                                    Jeśli nie da rady to ok.
                                    A na listwie mi zależy.
                                    Pozdrawiam

Skomentuj

Trafo separujące jest dość dobrym rozwiązaniem, taki inny filtr sieciowy. Dobrze sprawdza się przy CD playerach, DACach itp. Jeżeli chodzi o połączanie wzmacniacza to bym się mocno zastanawiał gdyż taki układ zrobi się dość "miękki" ze względu na dodatkową impedancję trafa separującego i może to mieć wpływ na działanie zasilacza we wzmacniaczu.

Czy łączyć takie trafo z power cleanerem, trudno powiedzieć. Ja gdybym je dał to za filtrem i zrobił dwa wyjścia zasilające: przefiltrowane oraz przefiltrowane + separowane.
                                      Last edited by Yoshi_80; 12.01.2015, 08:54.

Skomentuj

Pętla masy może powstać poprzez bolec uziemiający o ile obudowa urządzenia jest połączona z jego masą.

Skomentuj

Podsumowując, czy Znajdzie sie ktoś kto złoży dla mnie kompletna listwę, abstrahując juz czy ma ona mieć filtr separujacy np. w takim rozwiązaniu jak proponuje Yoshi_80 ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X