Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kondensatory Nippon.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kondensatory Nippon.

Główne zamówienie dotyczy kondensatorów elektrolitycznych Nippon Chemi-Con 47000uF/80V jak równiez dedykowanych im obejm.
    Linki do bezpośredniej strony skąd kupujemy:
    __KONDENSATORY__
    http://www.it-tronics.de/electronic_...i28_1897_0.htm

__OBEJMY__
    http://www.it-tronics.de/electronic_...114_2002_0.htm

Sprawdzone ceny: 128 zł/ szt kondensator-przy min zakupie 20 szt
    11 zł/ szt obejma -przy min zakupe 20 szt
    Podane ceny są skalkulowane już z kosztami wysyłki do Pl i do tego należy doliczyć 15 zł kosztów kuriera do Was(jedyna opcja -nie biorę pod uwagę innych).
    Na wpłaty czekam do 15 marca włącznie-potem zamawiam i natychmiast przelewam sprzedawcy-po ok.tygodniu-towar jest u Was.

NAJWAŻNIEJSZE:
    -Powyższe warunki obowiązują jedynie po uzyskaniu min chętnych na 2o szt kondensatorów.
    -Możliwy jest zakup kondensatorów o innych wartościach-tutaj ceny będą zależne od ilości-szczegóły na PW.
    Wszystkie inne informacje podam po wpisie na liste już każdemu osobiście.

pozdrawiam

Lista osob zamawiajacych.
    Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy: >klik<

zaplaconewyslane
    1. micha7n - micha7n -4 szt 47000uF/80V + 4 szt obejm - czekam 
    2. dj_zibi - 2 szt 47000uF/80V + 2 szt obejm czekam
    3. kotti7 - 2szt 47000uf 80v + 2szt obejm - czekam
    4. Kuba_eM - 2szt 47000uf 80v + 2szt obejm - czekam
    5. jasio - 2 szt 47000uF/80V + 2 szt obejm - czekam
    6. turecki - 2 szt. 47000uF/80V + 20 obejm czekam
    7. mati553 - 2szt. obejm, czekam
    8. kasper - 2 szt. 47000uF/63V + 2 obejmy 51-53mm
    9. gi - 2 szt. 47000uF/80V + 2 obejmy - czekam
    10. Arturos - 2 szt 47000uF/80V + 2 szt obejm - czekam
    11. huari - 2 szt 47000uF/80V
    12. MICHNIOR - 2 szt. 68.000 uF / 80V + 2 obejmy do nich - nie spieszy mi się...także mogę poczekać dłużej niż deklarowany czas  

Skomentuj

freedi
      Warto rozesłać dane do wpłat.

Skomentuj

freedy widzę bierzesz obejmy na górkę wszystkie będą Ci potrzebne? Bo mam od Ciebie kondensatory ale bez obejm.
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          freedy widzę bierzesz obejmy na górkę wszystkie będą Ci potrzebne? Bo mam od Ciebie kondensatory ale bez obejm.
          I z tej "górki"już mi nic nie zostało,bo ostatnio było więcej samych kondów,także lepiej się dopisz :)

Dane do wpłat roześlę jutro każdemu na PW...zwlekam z ostrożności,bo sprzedawca ciągle nie ma wystarczającej ilości naszego towaru,chociaż minął już miesiąc od jego odpowiedzi...
          Także wszystko powoli-wpłaty tak już z góry uprzedzam,proszę realizować dopiero jak o tym napiszę .

---------- Post dodany 13.03.2014 o 07:37 ---------- Poprzedni post 11.03.2014 o 20:05 ----------

Kondensatory właśnie pojawiły się w sklepie,tak więc:

Zamówienie zamykamy w niedzielę 16-go.
          Proszę o przelewy najpóźniej do wtorku 18-go wyliczonych kwot :
          -128 zł -1szt 47000/80
          -11 zł - 1szt obejmy do ww
          -15 zł -przesyłka kurierem
          -Ceny innych kondensatorów wysyłam na PW.
          -Przesyłka samych obejm- 5 zł

Jeśli ktoś nie podał adresu lub chce wysyłkę na inny proszę o PW.

W tytule przelewu wystarczy podać nick z forum

Pozdrawiam.
          Last edited by freedi; 13.03.2014, 08:00.

Skomentuj

Informacja
            niedziela 16
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Mam nieciekawą wiadomość ale jutro miejmy nadzieję dowiem się szczegółów...
              Na tą chwilę kondensatory 47000/80 zostały wyprzedane co do sztuki !!! A jeszcze późnym popołudniem było dość dla wszystkich.
              Ktoś się ładnie bawi...
              Proszę o wstrzymanie przelewów do chwili wyjaśnienia-najpóźniej w poniedziałek powinienem dostać odpowiedź.Cenę pozostawiamy bez zmian,mam nadzieję że nie jest to celowe działanie sprzedawcy.

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                Mam nieciekawą wiadomość ale jutro miejmy nadzieję dowiem się szczegółów...
                Na tą chwilę kondensatory 47000/80 zostały wyprzedane co do sztuki !!! A jeszcze późnym popołudniem było dość dla wszystkich.
                Ktoś się ładnie bawi...
                Proszę o wstrzymanie przelewów do chwili wyjaśnienia-najpóźniej w poniedziałek powinienem dostać odpowiedź.Cenę pozostawiamy bez zmian,mam nadzieję że nie jest to celowe działanie sprzedawcy.
                By sie wstrzymać z wpłata trzeba mieć dane do wpłaty:) Ja ich nei otrzymałem:P

Freedi, jak już braliście od gościa kondensatory to czy mierzyliście je(pojemność)? Jak tak sobie pogrywa może to zwykłe chińczyki są?
                Last edited by dj_zibi; 15.03.2014, 10:24.

Skomentuj

Nie mierzyłem osobiście a to ,że chińczyki to co nimi teraz nie jest?
                  I to obecnie najlepsze rozwiązanie pod względem jakość/cena....
                  Dane wyśle ponownie( wydaje mi się ,że wszystkim wysyłałem ale coś nie zadziałało) jak tylko będą jakieś ustalenia.
                  wysłałem maila do sprzedawcy ale wiadomo :weekend.W poniedziałek jak będzie bez odzewu-dzwonię do niego.

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                    Nie mierzyłem osobiście a to ,że chińczyki to co nimi teraz nie jest?
                    I to obecnie najlepsze rozwiązanie pod względem jakość/cena....
                    Dane wyśle ponownie( wydaje mi się ,że wszystkim wysyłałem ale coś nie zadziałało) jak tylko będą jakieś ustalenia.
                    wysłałem maila do sprzedawcy ale wiadomo :weekend.W poniedziałek jak będzie bez odzewu-dzwonię do niego.
                    Ja nie dostałem danych:)
                    Freedi nie zrozum mnie źle nie czepiam sie, i wiem ze najlepsze rozwiązanie cena jakość. Wszystko jest produkowane w chinach ale nie wszystko jest chińską podróbką - w tym sensie. Szukałem kondensatorów Elna For Audio i Nikichon Gold na jebaju i okazało sie ze połowa to perfidne podróbki...

Skomentuj

Te akurat sztuki i z tego źródła są pewne.
                      Właśnie mam na warsztacie 7100 kolegi, z dokładnie takimi w zasilaczu,jak złożę to zmierzę jak się zachowują pod obciążeniem...dla spokoju:)

Skomentuj

U mnie w 7100 napięcie spada o ok 1-2V pod obciążeniem (68000uF).
                        Zawsze można wziąźć mundorfy za 3x wyższą cenę za sztukę :-)
                        Ewentualnie są też jamicony które mają niewiele niższe parametry od nipponów, ale są wysokie za to.
                        Last edited by dzwiedziu; 15.03.2014, 11:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          U mnie w 7100 napięcie spada o ok 1-2V pod obciążeniem (68000uF).
                          Zawsze można wziąźć mundorfy za 3x wyższą cenę za sztukę :-)
                          Ewentualnie są też jamicony które mają niewiele niższe parametry od nipponów, ale są wysokie za to.
                          No to jak sprawdziłeś to dobrze:) Zawsze można zrobić zasilacz na Snap In, ale to za duzo zabawy.
                          Czekamy na rozwój sytuacji ze sprzedającym.

Skomentuj

Mamy odpowiedź od sprzedawcy.

Oryginalnie:
                            Hello Alfred,
                            thank you very much for your message.
                            You are right, at the moment the capacitors 47000µF 80V are totally sold
                            out.
                            We will get 64pcs more of them on 19th of April.
                            Maybe you can wait one more month?

Or you can use other capacitors as an alternative?
                            We could offer 33000uF/80V - 68000uF/80V or 47000uF/100V

Pytanie teraz do zainteresowanych:
                            CO ROBIMY ??
                            Last edited by freedi; 15.03.2014, 11:56.

Skomentuj

Dla mnie możemy poczekać ale musi wypowiedzieć się większość.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                Dla mnie możemy poczekać ale musi wypowiedzieć się większość.
                                Wobec tego , żeby nie robić bałaganu-proszę wpisywać odpowiednie wartości już na liście poprzez >klik<
                                Jeśli ktoś chce koniecznie 47000uF/80V proszę dopisać "czekam"...

Ceny podam,jak będę znał mniej więcej ilość poszczególnych wartości kondensatorów.
                                Last edited by freedi; 15.03.2014, 12:13.

Skomentuj

Ja już zapłaciłem za te 47mF, ale jeśli dopłata za 68000uF/80V nie będzie duża, to może się skusze na nie. Jeśli cena będzie duża, to mogę poczekać na te co wcześniej.

Skomentuj

Jeżeli faktycznie dostępne by były od kwietnia to się pisze na zamówienie, :) :)

Skomentuj

Nie ma pośpiechu, chyba warto poczekać na 47000uF/80V.

Skomentuj

Widzę,że większość jednak chce poczekać tak też zrobimy.
                                        Panów którzy przelali już pieniądze proszę o PW i deklarację czy chcą zwrotu,żeby nie zamrażać sobie kaski na miesiąc.
                                        Resztę która nie zadeklarowała się co do innych wartości,proszę uaktualnić listę-po prostu dopisać "czekam" albo wpisać inną wartość lub wypisać się z listy(jeśli ktoś nie może czekać).
                                        Także pozostaje czekać i nie dać się "podkupić" tym razem :)
                                        pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X