W piątek zapłaciłem, w piątek ruszyli, w poniedziałek było wszystko zrobione, we wtorek wyleciało (DHL Express, samolotem oczywiście), dzisiaj rano w Poznaniu około 8, o 12 coś koniec odprawy. Jutro między 9 a 13 będą u mnie :)
- kondensatorami - będą we wtorek,
- kondensatorami 10mF/80V - dzisiaj będą,
- rezystorami - będą we wtorek.
Możliwe, że będzie trzeba dopłacić do wysyłki jakieś 2-3zł. Jak zacznę wysyłać to napiszę PW jeśli będę musiał zapłacić więcej niż planowane 13zł.
Odnośnie nadmiarów części i płytek - mam, starczy na jakieś 4-6kpl (poza 10mF 80V). Jak powysyłam wszystko to napiszę temat w ogłoszeniach co i za ile.
parę kpl OPS - 32zł/1kpl
pare sztuk PSU - 30zł/1szt
5kpl IPS VSHA - 25zł/1kpl
2 szt softstart - 23zł/1szt
Reszta nadmiaru już się rozeszła :( Nie spodziewałem się. A9 do mnie ledwo 1kpl został.
Jest opcja, że na początku sierpnia pojawią się A9,Cliff,CFP oraz może barwa od borysa, o ile będą na nią chętni. A nie chcę wydawać niepotrzebnie pieniędzy jakby to miało leżeć. Ale to też zależy od tego czy będą chętni. Przy 25szt A9,Cliff,CFP za 1kpl wychodzi niestety 30zł/1kpl IPS.
1. Odnośnie płytek. Wszystkie są dwustronne, zworki lutujemy tylko i wyłącznie na PSU tak jak kolega taz napisał w swoim poście.
2. Spis części: W załączniku spis części do OPS,IPS,Softstart wg którego można lutować. (PDFy)
3. Zmiany w opisie:
- kondensatory w OPS (100uF/100V) zmieniony raster na 5mm i średnica na 10,5mm (tak, żeby pasowały te z ZZ). Wcześniej tu był raster 3,5mm, średnica 8mm.
- kondensator w Cliffjumper (470uF/16V) zmieniony raster na 5mm i średnica na 13mm (tak, żeby pasowały te z ZZ). Wcześniej to był raster 5mm, średnica 10,5mm
- tranzystor w CFP (KSA1142) zamieniony na MJE350. (KSA1142 jest trudno dostępny, uzgodnione z borysem).
- podstawka w VSHA do lampy > była na średnicę 22-22,5mm trudno dostępną, aktualnie jest 18mm. Można zakupić tutaj > http://sklep.lampyelektronowe.pl/?12...ruku-18mm-gold. (w VSHA Classic (osobny projekt borysa, nie I-AMP) była na 22-22,5mm i trzeba było wyginać nóżki od podstawek, które były na 18mm, żeby weszły).
- Diody D3,D4 w VSHA > brak wartości, są to 1N4148.
- LEDy > borys polecił takie L-934GD z tme.pl
- Softstart > zamiast warystora proponuję diodę 1.5KE400CA z piekarza
Skomentuj