Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiorowe zamówienie transformatora toroidalnego 500W - 2x44V - I-Amp

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niestety nie udało mi się dzisiaj uzyskać dokładnej ceny na transformator 2x6,3V - 50W. Proszę o cierpliwość. W poniedziałek na pewno taka informacja się pojawi.

Skomentuj

Lista zamknięta. Wszelkie informacje podam dzisiaj wieczorem.

Skomentuj

Czekam na dokładną wycenę od Pana Artura z Poltrafo. Dzisiaj z nim rozmawiałem. Jako, że trochę się tego zebrało, chwilę mu to zajmie. Postara się odpisać jak najszybciej. W związku z tym informacje o wpłatach muszą jeszcze trochę poczekać. Możliwe, że przedłużę termin wpłat do końca tygodnia.
        O wszystkim będę na bieżąco informował.

Skomentuj

Przepraszam za zwłokę, ale nadal czekam na informację od Pana Artura z Poltrafo. Proszę o cierpliwość. :)
          Termin wpłat oczywiście ulega przesunięciu.

Skomentuj

Jakieś wieści?
            Przez ponad tydzień czasu to chyba firma może przygotować wycenę na ~20 sztuk transformatorów.
            Obawiam się trochę w związku z tym o termin realizacji podawany na początku (ok. 3 tygodni).

Skomentuj

Jutro dokładnie opiszę jak się sprawy mają. Jestem po rozmowie z Poltrafo.

Skomentuj

Witam
                Po rozmowie i ustaleniach z Panem Arturem z Poltrafo sprawy klarują się następująco. Dokładnej wyceny na tą chwilę niestety nie otrzymam. Ceny na pewno nie będą wyższe niż te podane w pierwszym poście. Możliwe, że będą niższe. O ewentualny rabat będziemy mogli się ubiegać w trakcie, bądź po zakończeniu produkcji. Stąd też najpóźniej do jutra wyślę masowego PM z listą chętnych, kwotą do zapłaty oraz danymi do przelewu. Po otrzymaniu wpłat dokonam zamówienia. Prawdopodobnie jeszcze w przyszłym tygodniu rozpocznie się produkcja.

Obowiązują te ceny, które podałem na początku (cena zależna od ilości chętnych). Tj. dla przypomnienia:

1.) 2x44 (pod obciążeniem) - 500W - 17szt.
                235 zł netto. 289,05 zł brutto.

2.) 2x40 (bez obciążenia) - 500W - 4szt.
                270 zł netto. 332,1 zł brutto.

3.) 2x6,3V - 50W - 9szt.
                50 zł netto. 61,5 zł brutto.

Proszę oczekiwać wiadomości w skrzynce odbiorczej. Na wpłaty będę oczekiwał do czwartku 23.07.2015.

Skomentuj

Proponuje zmniejszyć moc trafa na napięcie 37,4V na 400W myślę że przy tym napięciu taka moc jest optymalna, może też cena bedzie niższa i obejdzie się bez softstartu.
                  Natomiast trafo na 44V jak najbardziej 500W

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                    Dokładnej wyceny na tą chwilę niestety nie otrzymam. Ceny na pewno nie będą wyższe niż te podane w pierwszym poście. Możliwe, że będą niższe. O ewentualny rabat będziemy mogli się ubiegać w trakcie, bądź po zakończeniu produkcji.
                    Widać nie zależy im na tym zamówieniu. Olałbym taką firmę jak nie potrafi podać cen i ewentualnych rabatów.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Olałbym taką firmę jak nie potrafi podać cen i ewentualnych rabatów.
                      W każdej innej będzie tak samo.
                      PO co się spuszczać i panikować o te pare dni wte czy we wte.

Widać nie zależy im na tym zamówieniu.
                      Za to chinczykom by zalezało,wycen a w 5 minut, 10 słodkopierdzących maili i i trafa 50000W na rdzeniu ze szrotu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Roman71 Zobacz posta
                        Proponuje zmniejszyć moc trafa na napięcie 37,4V na 400W myślę że przy tym napięciu taka moc jest optymalna, może też cena bedzie niższa i obejdzie się bez softstartu.
                        Natomiast trafo na 44V jak najbardziej 500W
                        Zamówienie jest już na takim etapie, że nie będę nic zmieniał. Taka zmiana wymaga potwierdzenia od każdej chętnej osoby. Wprowadzi to niepotrzebne zamieszanie. Poza tym wymaga to kolejnego nakładu czasu.

Widać nie zależy im na tym zamówieniu. Olałbym taką firmę jak nie potrafi podać cen i ewentualnych rabatów.
                        Niestety tutaj muszę się zgodzić. Podejście dosyć specyficzne. Po pierwszy kontakcie z Poltrafo myślałem, że będzie inaczej. Po bdb opiniach nt jakości spodziewałem się tego samego w zakresie traktowania klienta. Niestety jest inaczej. Za Poltrafo nadal przemawia bdb cena oraz opinie nt jakości.

Gdyby zamówienie dotyczyło tylko i wyłącznie mnie, zrezygnowałbym z takiej firmy.
                        Last edited by swiety1337; 18.07.2015, 23:06.

Skomentuj

A trafa z toroidów są gorsze niż z Poltrafo? cena 278,87 zł przy jednej sztuce, nie wiadomo jaki by rabat dali przy wiekrzej ilości. http://sklep.toroidy.pl/pl/p/TTSA050...ie-do-50-V/319

Skomentuj

Zamieszczone przez Roman71 Zobacz posta
                            trafa z toroidów są gorsze niż z Poltrafo?
                            Są.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                              W każdej innej będzie tak samo.
                              PO co się spuszczać i panikować o te pare dni wte czy we wte.

Za to chinczykom by zalezało,wycen a w 5 minut, 10 słodkopierdzących maili i i trafa 50000W na rdzeniu ze szrotu.
                              W jakim celu znowu piszesz bzdury?

Skomentuj

Nie wszystko chinskie jest złe, zresztą płytki jakie porządne zrobili do i-ampa fajne i solidne obudowy też robią podobno ale nie miałem okazji widzieć

Skomentuj

Na wstępie przepraszam, że do tej pory wszystko tak się wlekło.
                                  Co do samego ZZ to niestety mam raczej złe wiadomości.
                                  Na tą chwilę, mniej więcej wiecie jak wygląda sytuacja z Poltrafo. Dokładniej chodzi o kontakt, wyceny z góry, oraz wszystko co z tym związane. Starałem się to w miarę jasno opisywać w temacie, tak żeby każdy wiedział jak się sprawy mają.
                                  Już do tej chwili zamówienie przedłużyło się o kilka tygodni. Na początku po prostu w wyniku chęci zebrania większej liczby chętnych. Następnie w wyniku trudności w uzyskaniu wyceny od Poltrafo.
                                  Wszystkie te fakty zadecydowały o rezygnacji z Poltrafo, a przez to zamknięciu ZZ bez realizacji.
                                  Wszelkie uzyskane informację do tej pory z Poltrafo są niepewne. Brak jednoznacznej wyceny. Możliwa płatność za pobraniem. Długi czas wyczekiwania na wycenę. Za dużo niewiadomych, żeby ryzykować czyimiś pieniędzmi. Tym bardziej, że łączna kwota zamówienia na tą chwilę oscyluje w okolicach 7k zł.

Oczywiście byłaby możliwość zmiany dostawcy. Jednak wiążę się to z akceptacją wszystkich zainteresowany osób. Po dotychczasowym kontakcie, jestem w stanie przewidzieć, że trwało by to kolejne dni, jak nie tygodnie. Tak naprawdę ze zmianą dostawcy, zmienia się wszystko.

Jeszcze raz przepraszam za wszelkie zamieszanie związane z zamówieniem. Części osób zależało zapewne na czasie, a przez ZZ, tylko go straciły.

Poza tym, każdy na własne ryzyko może zamówić transformator z Poltrafo i się osobiście przekonać, co z tego wyjdzie. Cena będzie wyższa o 35 zł + Vat. Jeżeli od tego odliczymy wysyłkę do mnie, to ta różnica będzie jeszcze mniejsza.

Skomentuj

Dlatego najpierw powinno się znać koszty a dopiero potem zbierać chętnych i robić grupowe zamówienie, bo jeszcze chwila i wtopa że hej.. :)
                                    A ludzie płaczą, że nie chcemy akceptować zbiorówek jak brak konkretów i śmierdzi wtopą... To już drugie czy trzecie niewypalone grupowe zamówienie.

Skomentuj

Zgadza się. Z tym, że na początku dostałem konkretną wycenę. Inaczej nie rozpoczynałbym ZZ. Cena to podstawa. W teorii wszystko wydawało się, że będzie dobrze. Jednak już w trakcie okazało się, że jest inaczej.
                                      To doświadczenie nie pójdzie na marne :)

Skomentuj

Zrobiłeś smaka na fajne trafko, chyba marne szanse na zamówienie 1 sztuki skoro nie mieli ochoty na spore zamówienie, a moze to sezon urlopowy daje się we znaki. Zostają toroidy.pl:(

Skomentuj

Zamieszczone przez isabel Zobacz posta
                                          Zostają toroidy.pl
                                          No bez jaj. Az tak nisko upasc?
                                          To tak jakbys mial kupic Bentleya i by sie nie udalo i nagle okazalo by sie ze pozostaje tylko Polonez!
                                          A pomiedzy to juz nic nie ma?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X