Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie zbiorowe - DAC R-2R Soekris DAM1021 0.05%

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamówienie zbiorowe - DAC R-2R Soekris DAM1021 0.05%

Organizuję zamówienie na przetwornik cyfrowo-analogowy Soekris DAM 1021.
    Przetwornik jest zrealizowany jako dyskretna drabinka R-2R.
    W tym zamówieniu zamawiamy wersję z rezystorami o dokładności 0.05%
    Przetwornik jest zbudowany w wersji niezbalansowanej, ale posiada na wyjściu bufor symetryzujący, posiada także buforowane wyjście niesymetryczne oraz wyjście RAW, czyli prosto z drabinki. Istnieje możliwość zrobienia wersji w pełni zbalansowanej, potrzeba wtedy dwóch przetworników oraz odpowiedniej konfiguracji przez port UART.
    W komplecie są gniazda XLR montowane na PCB oraz gniazdo zasilające.

Wejście sygnału:
    I2S (separowany) - np. Amanero
    SPDIF oraz TOSLINK - potrzeba dorobić odpowiednie obwody wejściowe (trafo separujące dla SPDIF i odbiornik TOSLINK)

DAC posiada upsampler, nie potrzebuje sygnału MCLK.
    Przyjmuje formaty do 384kHz/24b.

W DACu zaimplementowana jest cyfrowa regulacja głośności, sterowana poprzez proste podpięcie jakiegokolwiek potencjometru jednokanałowego.

Wszystkie ważne informacje w manualu:
    http://soekris.dk/download/dam1021/d...2020151005.pdf

Ceny:
    - od 5 do 19 sztuk - 165 euro bez vatu
    - 20 i więcej sztuk - 159 euro bez vatu

Na koszt całkowity składa się:
    - koszt DACa, VAT 25% (jednolita stawka w Danii), koszt przewalutowania, koszt wysyłki do Polski, który zostanie podzielony przez ilość płytek oraz koszt wysyłki do każdego biorących udział w zamówieniu.

NALEŻY BRAĆ POD UWAGĘ DOŚĆ CHWIEJNY KURS EURO.

Pewnych kosztów na razie nie znam, np kosztu przewalutowania i kosztu wysyłki większej ilości płytek, więc do ceny obliczonej na dzień realizacji zamówienia, należy dodać 50zł i w razie czego będę oddawał naddatek albo prosił o dopłatę.
    Wszystko będę na bieżąco aktualizował. Ja na tym nie zarabiam.

Na dziś, przy zamówieniu powyżej 5 szt, jedna sztuka wychodzi:
    917 zł z VATem przy kursie euro 4,45 zł. Do tak obliczonej ceny należy dodać 50 zł na resztę opłat.

W razie pytań - pytać.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Lista osob zamawiajacych.
    zapis/wypis z listy | potwierdzenie odbioru

zaplaconewyslaneodebrane
    1. LuSzTi - DAM1021 - 9 szt.
    2. bawolek - DAM1021 - 1 szt.
    3. dolphin123 - DAM1021 - 1szt.
    4. LubMich - DAM1021 - 1 szt
    5. tomekmad - DAM1021 (0,02 - 1 szt.
    6. renton - DAM1021 (0,02 - 1 szt.

Skomentuj

Na diyaudio.com jest gotowe rozwiązanie. Masz SPDIF, 2 x I2S (np do rasberry pi + podłączenie konwertera USB->I2S. Fakt ze kosztuje to 60 euro ale myślę że warto.
      http://www.diyaudio.com/forums/group...m1021-dac.html

Skomentuj

Takie pcb z wejściami byłoby ok:
        http://www.diyaudio.com/forums/group...ml#post4330776

Skomentuj

Hej!

Forum od czasu do czasu przeglądam.. ale wątek zachęcił do napisania..

Szybkie pytanko, płytka w rev1 czy w takiej cenie będzie już rev2?

ech pomyliłem dolar/euro - w tej cenie bankowo rev2...
          Last edited by LubMich; 11.02.2016, 20:40.

Skomentuj

Do multiplikowania wejść SPDIF i Toslink w zasadzie wystarczy zwykły demultiplekser cyfrowy. Można bardziej zaawansowanie zrobić na WM8805, będzie przy okazji regeneracja sygnału. Kiedyś na AS był projekt MSS, zdaje się, że dość fajnie to działało.

Co do I2S to w zasadzie podobnie, tylko trzeba innej organizacji demultiplekserów. No i nie trzeba przemiatać MCLK, więc nie powinno to być trudne :)

WAŻNA INFORMACJA:
            ZAPISY DO ZAMÓWIENIA MOŻNA SKŁADAĆ DO 28 LUTEGO.
            Następnie tydzień na wpłaty czyli do 6 marca. I w poniedziałek 7 marca składam zamówienie.
            Last edited by LuSzTi; 11.02.2016, 20:41.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
              Szybkie pytanko, płytka w rev1 czy w takiej cenie będzie już rev2?

ech pomyliłem dolar/euro - w tej cenie bankowo rev2...
              http://soekris.eu/shop/dac_modules_d...n_rev3_en.html

Tutaj jest napisane, że to rev3.

Skomentuj

Oczywiście zamówienie będzie na rev. 3 :)
                Jeśli ktoś jest chętny na wersję 0.02% to także może się na taką zapisywać, należy jednak zaznaczyć taki fakt przy wpisywaniu się.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Do multiplikowania wejść SPDIF i Toslink w zasadzie wystarczy zwykły demultiplekser cyfrowy. Można bardziej zaawansowanie zrobić na WM8805, będzie przy okazji regeneracja sygnału. Kiedyś na AS był projekt MSS, zdaje się, że dość fajnie to działało.

Co do I2S to w zasadzie podobnie, tylko trzeba innej organizacji demultiplekserów. No i nie trzeba przemiatać MCLK, więc nie powinno to być trudne :)

WAŻNA INFORMACJA:
                  ZAPISY DO ZAMÓWIENIA MOŻNA SKŁADAĆ DO 28 LUTEGO.
                  Następnie tydzień na wpłaty czyli do 6 marca. I w poniedziałek 7 marca składam zamówienie.
                  czyli wchodzi opcja by się nad tym zastanowić czy nie....jestem "za krótki" by zrobić to tak jak bym chciał by było to zrobione więc generalnie liczę, że będą to "puzle do poskładania" ;p

Skomentuj

Jeśli chodzi o płytki wejściowe to można próbować zamawiać na diyaudio.com
                    Ja tym się akurat zajmować nie będę :)

Skomentuj

A niech tam.. ostatnio trochę zakupów porobiłem.. ale się przyłącze.. powiem w domu, że pomyliłem walutę zł/eur.. ale ze mnie pantofel się robi..

Skomentuj

Informacja
                        Tak sobie myślę, że nie ma chyba sensu przedłużać zamówienia. Ci co mieli się wpisać to się wpisali. Co Wy na to, aby przyspieszyć akcję i zakończyć zapisy jutro?
                        Jeśli wpłaty szybko dojechałyby na moje konto, to jeszcze w przyszłym tygodniu złożyłbym zamówienie.

Skomentuj

Jestem za

Skomentuj

Proszę o dodatkową informację dla niezdecydowanych. Pierwszy raz spotykam się z konstrukcją daca na układzie fpga. Czy ma ona szansę że specjalizowanymi układami scalonymi? Czy takie rozwiazanie wykorzystują jakieś komercyjne firmy?

Skomentuj

FPGA w tym układzie robi za upsampler i generowanie przebiegów zegarowych i linii danych dla samego przetwornika. Bo to nie FPGA jest przetwornikiem jako takim lecz drabinka rezystorowa.
                              Wielu producentów używa FPGA lub CPLD do przetwarzania danych cyfrowych dla DAC'ów. Nie jest to nowość. Ideą Soekrisa nie jest samo zastosowanie FPGA lecz wykorzystanie dyskretnej drabinki rezystorowej :)

Skomentuj

Informacja
                                Info dla niezdecydowanych :)
                                Z racji, że w zasadzie od ponad tygodnia nic się nie dzieje, KOŃCZYMY ZAPISY DZIŚ.
                                Na wpłaty czekam do końca przyszłego tygodnia, choć oczywiście im szybciej tym lepiej :)

Skomentuj

Witam, czy byłby ktoś chętny na zamówienie - w ramach tego grupowego zamówienia - wersji z tranzystorami o dokładności 0,02%?

Chodzi o uzyskanie chociaż zniżki przy zamówieniu dwóch osób.

Skomentuj

Chyba chodzi o rezystory 0.02%:)
                                    Dopisz się a ja jutro dowiem się czy Soren uwzględni zniżkę.

Skomentuj

Witam, mam nadzieję że zdążyłem, jestem chętny ale na wersję 0,02%

Skomentuj

ok, dopisuje się na wersję oczywiście z rezystorami (sorry za omyłkę pisarską) 0,02%
                                        Kolego LuSzTi mamy nadzieję, że uda Ci się zniżkę dla nas "załatwić" u Sorena :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X