Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transformator Audio 550VA 2x41V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Transformator Audio 550VA 2x41V

Witam jest możliwość wykonania zbiorowego zamówienia na Transformatory Toroidalne Audio.
    Moc transformatorów 550VA 2x41V oraz 2x6,3V

Produkcja Poltrafo

Parametry:
    -Edycja Audio
    -Moc 550VA
    -Napiecie wtórne 2x41V jałowo
    -Napiecie Pierwotne 230V 50Hz
    -Napiecie wtórne 2x6.3V 200mA
    -Ekranowanie elektryczne uzwojeń
    -Ekranowanie magnetyczne
    -Wyprowadzenia Linka 40cm
    -Środek zalany żywicą

Cena nie powinna przekroczyć 250zł/sztuka Brutto

Więcej informacji wkleję w dniu dzisiejszym,podana kwota przy zamówieniu 100szt.

Zamówienie zostanie zamknięte dn.5.02.2017 około godz 00:00

Zamówienie jest Pewne,w chwili obecnej przygotowywane do produkcji.

Czas realizacji 3 tygodnie.

Lista osob zamawiajacych.
    zapis/wypis z listy | potwierdzenie odbioru

zaplaconewyslaneodebrane
    1. Maygaywer - Transformator Audio 550VA 2x41V 70szt   
    2. Bebok - Transformator audio 1szt.   

Skomentuj

Karta technologiczna transformatora.

Środek zalany żywicą,otwór montażowy M8.

Cena 243zł brutto/187,11zł netto +15zł wysyłka.

Zdjęcie transformatora z firmy poltrafo.
      Last edited by Maygaywer; 30.01.2017, 17:14.

Skomentuj

Daj im wymóg bezgłośnej pracy, bo potem ci powiedzą tak jak w przypadku Noratela, że to nie było częścią umowy (a "wykonanie audio" to pewnie właśnie granie trafa)

Skomentuj

Zamawiane transformatory są bezgłośne,zaznaczone było to na samym początku. Poltrafo ma bardzo dobre transformatory nie jednokrotnie już u nich brałem.

Skomentuj

Szkoda, że taki mały prąd na żarzenie - nie zasilę pary ecc88. Potrzebowałbym przynajmniej 2x400mA.

Skomentuj

Zamieszczone przez Maygaywer Zobacz posta
              Zamawiane transformatory są bezgłośne,zaznaczone było to na samym początku. Poltrafo ma bardzo dobre transformatory nie jednokrotnie już u nich brałem.
              Wiesz piszę o tym dlatego, że zamawiane do E-450 Noratele też miały być bezgłośne, bardzo dobrej jakości, używane w firmowych konstrukcjach, w wykonaniu audio, etc

Potem wyszło co wyszło i jako, że w wymogach nie było tego zawartego to firma umyła ręce ...

Tak więc lepiej się zabezpieczyć za wczasu wpisując to w wymogi zamówienia.

----

Tak przy okazji, rozumiem że zamówienie jest tylko na ten jeden rodzaj transformatora i inne napięcia/uzwojenia nie wchodzą w grę ?

Skomentuj

Poltrafo Irek chwalił, ale rzeczywiście trzeba wpisać. Ja z kolei mam toroida z zamówienia pod uniampa i słychać dziada z drugiego końca pokoju. Też się nic nie dało zrobić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                  Poltrafo Irek chwalił, ale rzeczywiście trzeba wpisać. Ja z kolei mam toroida z zamówienia pod uniampa i słychać dziada z drugiego końca pokoju. Też się nic nie dało zrobić.
                  Toroidy chyba wymieniają gdy trafo nie jest bezgłośne ? Nawet na stronie produktu mają "Gwarantujemy cichą prace i najwyższe parametry elektryczne." ?

Skomentuj

Toroidy ponoć wymieniają trafa audio. Poza tym masz 14 dni na zwrot. Wynika to z prawa konsumenta. Stąd czasem u nich widać modele wyprzedażowe :).

Swoją drogą coś tanie masz te trafa. Wręcz promocja :). Lepiej podaj ceny dla innej liczby szt. Zerknij na próbę mojego ZZ
                    http://diyaudio.pl/showthread.php/25...0W-2x44V-I-Amp
                    Ceny zdecydowanie inne, ale tez inne ilości. Potem będzie u Ciebie zdziwko, skąd nagle ceny 100 zł większe.

Pzdr.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                      Szkoda, że taki mały prąd na żarzenie - nie zasilę pary ecc88. Potrzebowałbym przynajmniej 2x400mA.

Patrz karta technologiczna Obciążalność 2A czyli 2000mA nie mogłem poprawić posta aby to zmienić.:biggrin:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                      Toroidy ponoć wymieniają trafa audio. Poza tym masz 14 dni na zwrot. Wynika to z prawa konsumenta. Stąd czasem u nich widać modele wyprzedażowe :).

Swoją drogą coś tanie masz te trafa. Wręcz promocja :). Lepiej podaj ceny dla innej liczby szt. Zerknij na próbę mojego ZZ
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/25...0W-2x44V-I-Amp
                      Ceny zdecydowanie inne, ale tez inne ilości. Potem będzie u Ciebie zdziwko, skąd nagle ceny 100 zł większe.

Pzdr.
                      Nie rozumiem twojego Posta.Podana została cena za 1sztukę,ja zamawiam 100szt bez wzgledu ile zostanie sprzedane w ZZ,Zamawiając 10szt a 100szt to jest różnica wiec się nie dziw że są tansze od twoich.

Transformatory z toroidów Wersja Audio są bezgłośne,ja miałem TTSA1500VA 4X55v oraz 2x6,3V/2A. Podłączone przez soft-start z Dc blockerem.
                      Jeżeli ci burczy to reklamuj.

Ceny które podano mi :

10+ 304,10pln brutto/234,15pln
                      25+ 275,90pln brutto/211,75pln
                      50+ 264,50pln brutto/203,66pln
                      100+ 242,60pln brutto/187,65pln

Transformatory mają ekran elektryczny miedzy uzwojeniami wykonany drutem miedzianym zamiast taśmy (lepsze parametry).
                      Last edited by Maygaywer; 31.01.2017, 14:35.

Skomentuj

Transformatory z toroidów Wersja Audio są bezgłośne,ja miałem TTSA1500VA 4X55v oraz 2x6,3V/2A. Podłączone przez soft-start z Dc blockerem.
                        Jeżeli ci burczy to reklamuj.
                        Raz że stara historia, dwa że to nie toroidy tylko jakieś Elti było czy jakoś tak się ta firma nazywała. Sprzedali nam tanie trafa, ale okazały się za tanie i nie nadają się do niczego.

Skomentuj

Minimalna ilosc którą by wykonała firma Poltrafo to 25+.

Raz że stara historia, dwa że to nie toroidy tylko jakieś Elti było czy jakoś tak się ta firma nazywała. Sprzedali nam tanie trafa, ale okazały się za tanie i nie nadają się do niczego.
                          Moje transformatory to są nówki sztuki które lada dzień będzie szła cała seria,wiec nie jest to odpad produkcyjny.

Zamieszczone przez gi Zobacz posta

----

Tak przy okazji, rozumiem że zamówienie jest tylko na ten jeden rodzaj transformatora i inne napięcia/uzwojenia nie wchodzą w grę ?
                          To zależy jakie napięcia,jaka ilosc,raczej dla pojedynczych sztuk nie będę zamawiał innych.Firma poltrafo nie lubi małych ilości.

Skomentuj

To nie jest tak ze problem by by uznać głośne czy ciche tylko jaka norma precyzuje parametr głośności. O zamówieniu z Noratela lepiej nie wspominać już...

Ty bierzesz 70 sztuk, chętnych będzie może na kilka sztuk jak rozumiem cena będzie zachowana?

Skomentuj

dj_zibi ja zamawiam całą partie 100szt biore dla siebie 70 może trochę więcej,Nawet jeżeli nikt nie weźmie udziału w zbiorowym to będę brał całe 100szt,Tak cena będzie taka jaka jest nawet jak będzie jedna osoba zainteresowana na jedną sztukę.

Transformatory z Poltrafo są pewne nie pierwsze moje zamówienie u nich jest,nigdy nie było problemu z głośnością,były idealnie ciche.

Skomentuj

No dobrze, a co jeżeli idealnie ciche nie będzie ? Można zwrócić, wymienić czy cokolwiek ?

Właściwie chętnie bym sam wziął, ale jak w razie wtopy jak z Noratel-em nie ma opcji zwrotu/wymiany to niestety wolę jednak zamówić toroidy :)

Skomentuj

Patrz karta technologiczna Obciążalność 2A czyli 2000mA nie mogłem poprawić posta aby to zmienić.
                                  Ja tam widzę .2A obciążenia, dlatego pytam. Dla 41V jest ponad 7A, a dla 6,3 podali .2 czyli 0,2A

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                    No dobrze, a co jeżeli idealnie ciche nie będzie ? Można zwrócić, wymienić czy cokolwiek ?

Właściwie chętnie bym sam wziął, ale jak w razie wtopy jak z Noratel-em nie ma opcji zwrotu/wymiany to niestety wolę jednak zamówić toroidy :)
                                    Jeżeli transformator będzie słyszalny i nie będziesz zadowolony masz prawo zwrotu powiedzmy 7dni (zwrot na mój koszt),A ja zwrócę firmie mam na to 14 dni.
                                    Kazdy transformator będę sprawdzał przed wysyłką czy nie buczy.

Myślę że nie będzie takiej wtopy.Nigdy nie było.

Ja tam widzę .2A obciążenia, dlatego pytam. Dla 41V jest ponad 7A, a dla 6,3 podali .2 czyli 0,2A
                                    Najwidoczniej jest bład w karcie,zamówiony ma 2x41V/7A oraz 6,3V 2000mA (2A) dla niego jest 30VA

Skomentuj

No to jest istotna dość informacja.
                                      0,2 A na uzwojeniu 6,3 - to trochę mało.
                                      Ale jak jest 2A to chyba bym się pisał na 1 szt.

Skomentuj

W 100% na lini 6,3VA jest 2A 2000mA na te linie jest 30VA zarezerwowane.200mA by było Bezsensowne.

Jak jesteś zdecydowany i pewny to wpisz się na listę.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X