Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Galeria fornirów

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez premorepa
    jatoba, ktora po zmianie magazynu na moj dom pofalowała jak tylko mogla i lezy 6 lisci na spalenie...proba kladzenia zakonczyla sie fiaskiem...
    Rozumiem, że fornir po prostu wysechl i dlatego się pofałdował i zrobił kruchy. Zamiast to "palić" spróbuj może to jakos delikatnie nawilżyć i kłaść na wikolu na ciepło, albo może na kleju kostnym - szkoda forniru

Skomentuj

nie zamierzam sie jeszcze poddawac :) tak, masz racje, wysechl, kupowalem go zima z nieogrzanego magazynu, trafil do do cieplego pokoju na szafe, po kilku dniach bylo po wszystkim...
      natoamiast juz z pol roku lezy w wilgotniejszymsrodowiku i nizszej temp, ale nic to nie pomoglo... moze charakterystyka tego drewna jest taka, lub poprostu jest to 2-3 gatunek...

jeszcze sprobuje go lekko namoczyc, i przycisnac delikatnie, moze pod obciazeniem wroci do siebie jesli tak mam fornir na glosniki, jesli nie to szukam piramidki machoniu, ladnie wyglada na fotkach... bede mial lakier z pistoletu, wiec chce sie pobawic....

Skomentuj

Mahoń piramida do kupienia w większości punktów handlujacych fornirem. Ceny różne zależą od wzoru, wybarwienia zaczynają sie od 65pln/m2 do jakichś 130pln/m2.

Jeżeli nie dałes rady z pofalowana jatobą to piramida stawia poprzeczkę dużo wyżej, jest krucha nawet jak jest prosta przy klejeniu lubi strzelić i przy tym jest droga, Trzeba sie znią obchodzić jak z jajkiem.

Skomentuj

http://pester.pl/fornir_okleina.html

W przeciągu może miesiąca będę u nich bo sam zamierzam kupić jakiś fornir na 3way wiec jeśli ktoś potrzebuje coś to mogę wziąć. Maja przeogromny wybór. Nigdzie więcej takiego nie widziałem.

Skomentuj

http://www.timberpoland.pl/content/p..._fornirow.html
            http://www.timberpoland.pl/content/p...skrawania.html
            malo nam przydatne arty ale zawsze warto wiedziec

Skomentuj

Jak mało przydatne Pawel S.? Dla mających mniej styczności z fornirem to zapewne nowość, więc bardzo przydatne.
              BTW, nie patrz ze swojego punktu widzenia i posiadanej wiedzy/doświadczenia :)

Skomentuj

Panowie,chcę zakupić jabłoń indyjską. W MIRO mają 34zł za 1mk. Zagłoba ma jabłoń ale nie ma maila żeby wysłać zapytanie co do rozmiarów liści i ceny. CDO ma,ale ceny nie znam.

Czy ktoś może mi doradzić gdzie jest najtaniej? W Miro przesyłka ostatnio mnie załamała,60zł :bored: fornir który zamówiłem był świetnej jakości ale koszt przesyłki no trochę przesada.

Priorytet to szerokość liścia,musi mieć minimum 41cm. Czy znajdę gdzieś taniej niż 34zł za 1mk?

Skomentuj

Z tego co pamietam w MIRO mozna brac tylko paczkami fornir... (bartelemy byl tam) Czyli za ok tysiaka... U Zagloby jeszcze nie bralem, CDO ma za ok 55-60zl i maja szerokie liscie.

Z MIRO bym wzla cala paczke tylko ze nie mam na to w tej chwili funduszy... Moze jakby zebrac kilka osob, to dokladnie bym sie dowiedzial co i jak i mozna by to podzielic. Wtedy wyjdzie po ok 35zl/m... Co jest bardzo tanio, a jezeli kumpel chcialby tam jechac to mozna by wybrac paczke i odebrac osobiscie.

Skomentuj

U Zagoby, jak brałem kiedyś, jest cały taki "rulon. Miał może z 80cm x 180cm (nie jestem pewien)
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wysłałem maile do MIRO i CDO o wymiary liści i ceny,zobaczymy gdzie najlepsza oferta będzie.

Skomentuj

to trzeba bylo jeszcze zapytac o cene wysylki
                        jak przyjdzie odpowiedz to napisz co i jak
                        bedzie dla potomnych...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

marian, a masz moze zdjecia tego duzego liscia? bo jak byscie brali cala paczke to moze moj kolega by sie skusil (na cale kino)

Skomentuj

marian, możesz jeszcze zapytać u Filipiaka http://www.okleinyfilipiak.pl/index2.php - sprzedają również w detalu, mają bardzo duży wybór i pewnie jabłoń indyjska też się u nich znajdzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Wysłałem maile do MIRO i CDO o wymiary liści i ceny,zobaczymy gdzie najlepsza oferta będzie.
                              Ja też. Do CDO warto podac numer bo oddzwaniaja i tak jak polink fachowo zalatwiaja przez telefon

---------- Post dodany o 13:48 ---------- Poprzedni post o 13:47 ----------

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                              marian, możesz jeszcze zapytać u Filipiaka http://www.okleinyfilipiak.pl/index2.php - sprzedają również w detalu, mają bardzo duży wybór i pewnie jabłoń indyjska też się u nich znajdzie.
                              Tylko,ze Jablon Jabloni nie rowna... Zagloba CDO i MIRA maja gatunkowo bardzo dobry fornir to wiem na pewno

Skomentuj

Cóż, Filipiak nie ustępuje jakością. To stosunkowo duży dostawca choć obsługujący głównie region Kalwaryjski (czyli polskie zagłębie meblowe ). Ja kupuję fornir głównie u niego, zaraz obok jest też CDO ale Filipiak ma większy wybór fornirów nietypowych - w CDO to przeważnie pasiaki na flizelinie. Poza tym myślę, że forniry ekskluzywne i tak wszyscy mogą mieć od jednego producenta a samo przechowywanie - mam nadzieję, że wszyscy spełniają tutaj jakieś normy (oceniam, że w przypadku CDO i Filipiaka tak właśnie jest).

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  marian, a masz moze zdjecia tego duzego liscia?

Niestety nie,tylko to co już wklejałem na forum:

http://img716.imageshack.us/i/fornirmodyfikowany.jpg/

...tak jak tu widać,szeroki na 65cm i dłuuugi na 250cm,idealnie docięty (może dlatego że modyfikowany).

Skomentuj

dealnie docięty (może dlatego że modyfikowany).
                                    zgadza sie. kazdy modyfikowany jest idealny pod wzgledem wymiarow...

Skomentuj

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakiego forniru tu użyto ?

Skomentuj

to nie jest przypadkiem mahon?
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Niestety nie,tylko to co już wklejałem na forum:

http://img716.imageshack.us/i/fornirmodyfikowany.jpg/

...tak jak tu widać,szeroki na 65cm i dłuuugi na 250cm,idealnie docięty (może dlatego że modyfikowany).
                                          za modyfikowane podziekuje - tylko oryginal

Zamieszczone przez bitbober Zobacz posta
                                          Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakiego forniru tu użyto ?
                                          chodzi o wzor czy o kolor?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X