Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[sklep] zakup uchwytu ściennego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[sklep] zakup uchwytu ściennego

W temacie chodzi o to by polecac uzywane przez was uchwyty do wieszania satelit! Piszcie kto co ma i jakie sa plusy i minusy danego uchwytu. Przyda sie w przyszlosci dla pozostalych.
    Prosze o wrzucanie propozycji. Mam teraz w sypialni kino na samych satelitach wiec potrzebuje 4 uchwytow w narozniki pokoju (central bedzie stal na wprost odsluchu).
    Moje wymagania to:
    nosnosc min 10kg
    mozliwosc kalibracji ustawienia w pionie i poziomie
    latwosc montazu do sciany i kolumn (najlepiej bez otworow w kolumnach)
    rozsadna cena powiedzmy 50pln/szt
    najlepiej by byl metalowy jednak plastik moze sie ulamac. Cos w stylu ponizszych:
    Mysle o:

MODEL: Maclean MC-553
    http://allegro.pl/uchwyt-sciana-do-k...203137882.html

spelnia wszystkie parametry lecz glosnik do niego jest wkrecany a moim zdaniem troche szkoda na to obudowy. Ma ktos jakies pomysly na to badz inne propozycje? Cena swietna 25pln/szt
    Last edited by dolphin123; 29.04.2013, 22:55.

UWAGI MODERATORA
    Proszę pamiętać o podaniu konkretnej firmy oraz modelu produktu poza odnośnikiem.

Skomentuj

tu masz taniej: http://allegro.pl/sufitowy-scienny-u...213971439.html
      firma: Maclean model: MC-553

http://allegro.pl/sufitowy-scienny-u...196901256.html
      firma: Maclean model: MC-535

Skomentuj

tyle ze to byl przyklad nie pasuje mi to ze kolumne bedzie trzeba przykrecic :/ chcialbm zaciskowy jakis... sa zaciskowe ale tylko scienne a nie dam rady na scianie powiesic jedynie na suficie

Skomentuj

A ja właśnie kombinuję jak tu zrobić uchwyt na TV DIY. Wszystko niby takie proste, ale nie mam pomysłu jak zrobić porządnie regulację pochylenia - nigdzie nie mogę kupić taikch blaszek z wyciętą fasolką w kształcie uśmiechu :) Macie jakiś pomysł jak zrobić solidnie taką regulację, żeby było to w stanie wytrzymać te 40-50kg przez lata?

Skomentuj

Przy cenach poniżej 100zł za uchwyt nie opłaca się w ogóle zajmować tym tematem w wersji DIY.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
              Przy cenach poniżej 100zł za uchwyt nie opłaca się w ogóle zajmować tym tematem w wersji DIY.
              A dlaczego? materiał mam za free, warsztat, farbę... Pospawać 4 profile metalowe to godzina roboty. Plus szlifowanie i malowanie sprayem. Mi tam za stówkę się opłaca. No i mam taki charakter, że CO-SIĘ-TYLKO-DA w domu staram się zrobić DIY. Takie hobby :)

A dla kolegi konradzik88 taki luźny pomysł - do takiego przykręcanego uchwytu można sobie dorobić jakieś podstawki pod wymiar samemu i je przykręcić do mocowania tak, żeby stały stabilnie :) wystarczy podstawa z 1-2cm zagięciem do góry od przodu i od tyłu śrubą jakąś dociskać do tego rantu głośnik

Skomentuj

Jesli maz chęci to robić zamiast wydać 100zł na uchwyt, proszę bardzo Ja bym się nie brał za takie coś bo wolę wydać tą nieznaczącą kwotę i mieć coś gotowego. Co innego DIY w dziedzinie audio - tu dopiero się opłaca robić samemu.

Skomentuj

Czaruję...
                X