Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zmniejszenie otworu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Frez pod kosz, gdy wsadzę głośnik to jest spory przeswit. Myślałem o tym pasku by go potem wyszlifować . Ogólnie jeśli pewność by była , że z czasem nic nie odpadnie itp to wyszlifował bym go na tip top.

Natomiast jeśli miało by się z czasem coś rozwarstwiać to nie będę ryzykował

Skomentuj

Można częściowo zamaskować szczelinę paskiem czarnego filcu o gr. 1mm https://www.profilc.com.pl/shop/?102...-x-15mm-x-10mb
      lub uczelką samoprzylepną z EPDM.

Skomentuj

A masz już otwór wyfrezowany, czy tylko na razie frez pod kosz?

A nie, czekaj, z Twojego opisu wychodzi że już otwór wyfrezowany.
        Jest opcja taka żeby zaszpachlować frez od wewnętrznej strony, a potem znów przejechać frezarką, tylko musiał byś z powrotem wkleić ring na którym cyrkiel frezarki by sie trzymał.
        Last edited by marian; 25.01.2021, 10:58.

Skomentuj

Mam już niestety praktycznie gotowa skrzynkę, chciałem ładnie zlicować głośnik z frontem :mad: , Głośnik ma wymiar zewnętrzny 171mm a ja zrobiłem frez na 175 i szpara jest. Tak zjeba***
          Marian
          Z czasem szpachla nie puści ?
          Last edited by Łukasz.kos; 25.01.2021, 11:03.

Skomentuj

Zamieszczone przez Łukasz.kos Zobacz posta
            Marian
            Z czasem szpachla nie puści ?
            Tego nie mogę zagwarantować.

Skomentuj

Dlatego może spróbuję z tym paskiem forniru , do szpachli jakoś nie mam zaufania .
              Dzięki za pomoc

Skomentuj

Samochodową testowałem we wszelkich konfiguracjach. Włącznie ze wzmocnieniami/wymianą drewna przy zawiasach starego drewna zeżartego przez korniki (zabytkowa szafa, ale w stanie tragicznym - nie dało się żadnymi tradycyjnymi metodami wykonać napraw). Wszystko dookoła się rozpada, szpachla siedzi :) Wg mnie możesz bez strachu. Delikatnie tylko przy jej szlifowaniu, bo jest twardsza niż mdf czy drewno, więc łatwo szlifując zrobić fale dunaju.
                Last edited by Micwoj; 25.01.2021, 13:09.

Skomentuj

moze to koledze sie przyda http://www.troelsgravesen.dk/tips.htm
                  trzeba zejsc do sekcji MAKING A DRIVER HOLE BIGGER .

Skomentuj

Zamieszczone przez Łukasz.kos Zobacz posta
                    do szpachli jakoś nie mam zaufania .
                    To użyj żywicy epoksydowej czy innego J-B Weld. :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X