Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glue gun - kleje termotopliwe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glue gun - kleje termotopliwe

rozpada mi sie kolejny tani pistolet do kleju termotopliwego

jaki mozecie polecic solidny nie drogi pistolet?

Ja już przerobilem z 5 szt tanich

Teraz kupiliśmy droższy i działa juz bardzo długi
    Extremalnie używany

http://allegro.pl/pistolet-do-kleju-...586048114.html

Taki jak ten tylko nasz jest innej firmy
    Nazwę ma na G
    Zaraz znajdę to podrzuce
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

cena niewiele wyzsza... czy aby na pewno solidniejsze?

---------- Post dodany o 21:15 ---------- Poprzedni post o 21:13 ----------

a ma ktos ten z lidla? http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-EFEBC...Detail&id=3377

Skomentuj

Za samą podstawkę i różne dysze warto wziąć za 39zł tego z lidla :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja od kilku dobrych lat używam pistoletu Pattex-a. Nie był jakiś bardzo drogi a do dziś działa bez zarzutu. Używany jest bardzo często tzn 6 m-cy w roku praktycznie codziennie po kilka godzin.
          Te tanie to zwykle badziew. Najczęściej padają szybko sprężynki odbijające spust.

Skomentuj

to moze faktycznie zaczne od lidla

Skomentuj

Chyba pora kupic awaryjny :)

Dan124 kupił opalarke w lidlu za 30zl
              Narazie sprawuje sie swietnie
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Dan124 kupił opalarke w lidlu za 30zl
                Narazie sprawuje sie swietnie
                Do grzania mat na drzwi itp ? (Nadaje się ? )

Skomentuj

Tak
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Generalnie Lidl ma dobre rzeczy jak na "sieciówke". Mam parę sprzętów stamtąd i dobrze się sprawują
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Mamy jeszcze dremela z biedronki
                      Taki z kompletem koncowek za 99zl
                      Nie ma narazie z nim problemow

Wcześniejszy chiński wytrzymał 4 lata i padł przez nasze niedopatrzenie
                      Działał bez zarzutu
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Mamy jeszcze dremela z biedronki
                        Taki z kompletem koncowek za 99zl
                        Nie ma narazie z nim problemow
                        tez chcialem to kupic, ale jak na zlosc nie mialem kasy wtedy :/

ja mam opalarke z biedronki za 25zl
                        uzywam jej glownie do izolacji termokurczliwych wiec lepszej nie potrzebuje

Skomentuj

A no i oczywiście frezarki z biedronki
                          Ze słynnego zamówienia

---------- Post dodany 27.10.2013 o 17:26 ---------- Poprzedni post 25.10.2013 o 23:36 ----------

Ło taki mamy

http://allegro.pl/listing/listing.ph...tolet+do+kleju

Znalazłem
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

te są nie do zdarcia http://allegro.pl/pistolet-do-kleju-...608388192.html

co najważniejsze nie cieknie z nich klej!

Skomentuj

Moim zdaniem najlepsze narzędzia do podgrzewania i klejenia to Steinel.

Skomentuj

Dziś w Lidlu jest wcześniej wymieniany: http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-4164C...Detail&id=3377
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

kupiony

zdziwilem sie jak zobaczylem walizki! :o

pierwsze grzanie i cos napisze wiecej

---------- Post dodany o 18:21 ---------- Poprzedni post o 18:05 ----------

na poczatku sprawia wrazenie bardzo solidnego. duzy, ciezki i dosc dobry plastik
                                  ale jednak gwinty czy odlewy takiej sobie jakosci, pistolet ledwo wchodzi w gniazdo zasilania w podstawce, spust ciezko chodzi no i jednak klej cienkie bokiem :???:

czyli wart tyle ile kosztuje

---------- Post dodany o 18:22 ---------- Poprzedni post o 18:21 ----------

a glupota bylo kupienie paczki kleju za 15zl
                                  za 17,4zl tez mialbym 30szt ale dluzszych z lokalnego sklepu

Skomentuj

Aktualnie w firmie ciągle(codziennie 20-30lasek od 2-tyg) używamy http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CF4Q9QEwBg

Aktualnie jest promocja w Casto można kupić za 50 z groszami.. Jak za te pieniądze szybko się nagrzewa - na ustawieniu high wręcz strzela klejem(przy mocniejszym przyciśnięciu)

Skomentuj

spuscilem caly klej z pistoletu, wyczyscilem, wkrecilem mocno standardowa koncowke i przetestowalem na nowo.
                                      jest juz bez oporu i nic nie cieknie bokiem
                                      w glowicy jest kulka ktora pelni role zaworu, ale jednak odrobine scieka

Skomentuj

Też go kupiłem i porównując do Twojego widać, że rozrzut "parametrów" tych pistoletów jest ogromny.
                                        Po pierwsze - nic mi z boku nie wycieka, nawet klej z dyszy.
                                        Po drugie - gniazdo trzyma zbyt słabo, tzn po włożeniu na podstawkę przy opuszczeniu go, wtyk lekko wychodzi, ale styk jest. W tym wypadku może to zaleta. Wolę jednak podłączyć go bezpośrednio (bez użycia podstawki). Wtedy kabel także niezbyt mocno siedzi, niby trzyma, ale jakbym gdzieś zahaczył kablem i pociągnął to wtyk wyleci.
                                        Po trzecie - spust chodzi lekko, wiadomo, że jak klej jest słabo lub wcale nierozpuszczony to będzie duży opór.

To, że odlewy są słabej jakości też zauważyłem. Zaleta tego pistoletu taka, że jak ktoś musi latać tam i z powrotem to powinien się sprawdzić. A jeśli kabel się uszkodzi to także łatwo wymienić. Kupiłem go z myślą o użytkowaniu w domu i w tej roli myślę, że się sprawdzi :).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X