Ja od kilku dobrych lat używam pistoletu Pattex-a. Nie był jakiś bardzo drogi a do dziś działa bez zarzutu. Używany jest bardzo często tzn 6 m-cy w roku praktycznie codziennie po kilka godzin.
Te tanie to zwykle badziew. Najczęściej padają szybko sprężynki odbijające spust.
---------- Post dodany o 18:21 ---------- Poprzedni post o 18:05 ----------
na poczatku sprawia wrazenie bardzo solidnego. duzy, ciezki i dosc dobry plastik
ale jednak gwinty czy odlewy takiej sobie jakosci, pistolet ledwo wchodzi w gniazdo zasilania w podstawce, spust ciezko chodzi no i jednak klej cienkie bokiem :???:
czyli wart tyle ile kosztuje
---------- Post dodany o 18:22 ---------- Poprzedni post o 18:21 ----------
a glupota bylo kupienie paczki kleju za 15zl
za 17,4zl tez mialbym 30szt ale dluzszych z lokalnego sklepu
Aktualnie jest promocja w Casto można kupić za 50 z groszami.. Jak za te pieniądze szybko się nagrzewa - na ustawieniu high wręcz strzela klejem(przy mocniejszym przyciśnięciu)
spuscilem caly klej z pistoletu, wyczyscilem, wkrecilem mocno standardowa koncowke i przetestowalem na nowo.
jest juz bez oporu i nic nie cieknie bokiem
w glowicy jest kulka ktora pelni role zaworu, ale jednak odrobine scieka
Też go kupiłem i porównując do Twojego widać, że rozrzut "parametrów" tych pistoletów jest ogromny.
Po pierwsze - nic mi z boku nie wycieka, nawet klej z dyszy.
Po drugie - gniazdo trzyma zbyt słabo, tzn po włożeniu na podstawkę przy opuszczeniu go, wtyk lekko wychodzi, ale styk jest. W tym wypadku może to zaleta. Wolę jednak podłączyć go bezpośrednio (bez użycia podstawki). Wtedy kabel także niezbyt mocno siedzi, niby trzyma, ale jakbym gdzieś zahaczył kablem i pociągnął to wtyk wyleci.
Po trzecie - spust chodzi lekko, wiadomo, że jak klej jest słabo lub wcale nierozpuszczony to będzie duży opór.
To, że odlewy są słabej jakości też zauważyłem. Zaleta tego pistoletu taka, że jak ktoś musi latać tam i z powrotem to powinien się sprawdzić. A jeśli kabel się uszkodzi to także łatwo wymienić. Kupiłem go z myślą o użytkowaniu w domu i w tej roli myślę, że się sprawdzi :).
Skomentuj