Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana membrany z cewką w T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana membrany z cewką w T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X

Witam,

jeśli kogoś z Was czeka tytułowa operacja to proponuję rzucić okiem tu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...76f5169dd.html

Jeśli ktoś potrzebuje jakichś wyjaśnień, uwag i ewentualnych wskazówek proszę o kontakt. Jeśli "Rada Nadzorcza" uzna, że warto zamieścić pełny opis to proszę o kontakt.
    A tak od siebie dodam, że jeśli nie chce Wam się pierniczyć, to dopilnujcie, aby STX, gdy zamawia się u nich ZESTAW NAPRAWCZY, to przyslał ZESTAW a nie membranę z cewką. Pewnie cena będzie zdecydowanie wyższa ale stresu i roboty zdecydowanie mniej.
    Nie rozbierałem ani PCX-a ani ceramika, ale myślę, że konstrukcja i zasada naprawy jest identyczna.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

UWAGI MODERATORA
    A nie można było wrzucić tych obrazków na forumowy uploader?
    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ch-DIYaudio-pl
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zdjęcia są duże, a uploader mi ciągle grymasi i nic nie mogę załączyć i naprawdę to nie jest tak, że mi się nie chciało.
      A poza tym nie mam pojecia, czy kogokolwiek to zainteresuje. Jeśli będzie odzew, to to wywalisz a ja założę wątek z prawdziwego zdarzenia. Proponuję poczekać i ocenić. Jeśli nikt się nie odezwie to wal do kosza i już.

Pozdrawiam,
      Jacek Zieliński

Skomentuj

Dużo osób ma głośniki STX-a i na pewno się przyda wątek o regeneracji różnuch modeli. Porady wskazóki i doświadczenia.

Skomentuj

Mnie też czeka uporanie się z identycznym przypadkiem Jacek, więc chętnie obczaję jak Tobie poszło.
          Opisz...

Skomentuj

Witam,

przelałem wszystkie swoje uwagi na elektroniczny papier:

Wymiana membrany z cewką.pdf

Może komuś się to przyda.

Pozdrawiam,
            Jacek Zieliński

Skomentuj

Od siebie dodał bym tylko dwie informacje:
              1) w amatorskich warunkach front przykręcił bym wstępnie w fazie strojenia po ustawieniu cewki dokręcił śrubami tym samym wyciśniemy ewentualne nadmiary kleju który może powodować dystansowanie układu - dodatkowym plusem jest to, że w razie błędu można jeszcze coś poprawić.
              2) klej może być w miarę dowolny ma on jedynie za zadanie tłumić ewentualne rezonanse (wiadomo - nie ma ma na świecie idealnie równych powierzchni i przy skręceniu na sucho mogą występować miejsca słabiej i mocniej dociśnięte).

Widzę, że ładnie ci się udało to zregenerować :)

Skomentuj

Czaruję...
              X