Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ściski stolarskie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    Odkształcają się, ale można nimi działać. Yato, nie Yato każdy tego typu się wygnie. Ważne, że działają :)
    Dokup sobie jeszcze po jednym takim ceowniku i daj do pospawania dobremu spawaczowi. Profil zamknięty z 2 takich ceowników będzie miał duuużo większą sztywność, będzie Pan zadowolony :)

Skomentuj

Ścisku besey się nie wyginały.. a śruba miała dźwignie jak małe imadło..

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
        Ścisku besey się nie wyginały.. a śruba miała dźwignie jak małe imadło..
        Tak, tak ale price make difference..

Skomentuj

Wiem, że teraz już nikt tego nie robi, ale mam jakieś wiekowe ściski pospawane ze zwykłych płaskowników i toto się prawie nie wygina, więc w tych tanich to musi być na prawdę "porządna" stal...
          Chodziły mi myśli skopiowania tych ścisków, ale raczej za dużo zachodu.

Skomentuj

Dokładnie. Zaczynając prawie od zera musiałem wydać sporo kaski na frezarkę, szlifierkę, frezy, zaciskarka konektorów, ściągacz izolacji, kleje, lakiery, różne grubości papierów szlifierskich itd, itd.
            Koszta każdy zna, a oszczędności niestety często bywają podwójne.....
            Tak, najważniejsze, że mocno zaciskają dopóki w ten sposób działają narzekać nie będę.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
            Wiem, że teraz już nikt tego nie robi, ale mam jakieś wiekowe ściski pospawane ze zwykłych płaskowników i toto się prawie nie wygina, więc w tych tanich to musi być na prawdę "porządna" stal...
            Ja na początku chciałem zrobić zaciski stolarskie takie jak były dawno temu.
            Dwie długie prostokątne/kwadratowe belki mocnego płaskiego drewna przewiercone minimum w 2 miejscach na wylot i w każdą 50 centymetrowy pręt gwintowany.
            W ten sposób można by dowolnie regulować długość zacisku ale akurat wpadała mi opcja tych 4 zacisków z przesyłką za 100 PLN, więc sobie odpuściłem.
            Natomiast po zdjęciu te wygięcia zanikają - w tej chwili są prawie proste.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              Witam jeśli jest Pan z okolic Katowic to mogę pomóc z kopiowaniem ścisków

Skomentuj

Czaruję...
              X