Zamieszczone przez Marios
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ściski stolarskie
Collapse
X
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaŚcisku besey się nie wyginały.. a śruba miała dźwignie jak małe imadło..
Skomentuj
-
Gość
Dokładnie. Zaczynając prawie od zera musiałem wydać sporo kaski na frezarkę, szlifierkę, frezy, zaciskarka konektorów, ściągacz izolacji, kleje, lakiery, różne grubości papierów szlifierskich itd, itd.
Koszta każdy zna, a oszczędności niestety często bywają podwójne.....
Tak, najważniejsze, że mocno zaciskają dopóki w ten sposób działają narzekać nie będę.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaWiem, że teraz już nikt tego nie robi, ale mam jakieś wiekowe ściski pospawane ze zwykłych płaskowników i toto się prawie nie wygina, więc w tych tanich to musi być na prawdę "porządna" stal...
Chodziły mi myśli skopiowania tych ścisków, ale raczej za dużo zachodu.
Dwie długie prostokątne/kwadratowe belki mocnego płaskiego drewna przewiercone minimum w 2 miejscach na wylot i w każdą 50 centymetrowy pręt gwintowany.
W ten sposób można by dowolnie regulować długość zacisku ale akurat wpadała mi opcja tych 4 zacisków z przesyłką za 100 PLN, więc sobie odpuściłem.
Natomiast po zdjęciu te wygięcia zanikają - w tej chwili są prawie proste.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaWiem, że teraz już nikt tego nie robi, ale mam jakieś wiekowe ściski pospawane ze zwykłych płaskowników i toto się prawie nie wygina, więc w tych tanich to musi być na prawdę "porządna" stal...
Chodziły mi myśli skopiowania tych ścisków, ale raczej za dużo zachodu.
Skomentuj
Skomentuj