Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piła szablasta - jaką kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piła szablasta - jaką kupić?

Jaką kupić piłę szablastą? ma ktos doswiadczenie z takimi?
    ma byc solidna i poręczna, raczej do precyzyjnych prac (glownie wycinanie blachy w samochodach)

limit powiedzmy ok 400-500zl

Kupiłem na próbę Skil 1064 i jest rewelacja. Lekka wystarczająco mocna. Jeśli chcesz wydać więcej to celuj w niebieski Bosch lub Makita.

Skomentuj

Gdybyś przypadkiem chciał sprzęt na lata:
      http://allegro.pl/pila-szablasta-hit...180635560.html

Skomentuj

ale to wszystko wydaje sie wielkie :/
        musze isc do sklepu i pomacac

Skomentuj

Jak ma byc mala to aku z milwaukee. C12 lub C18 ale to niestety droga zabawka.

Skomentuj

Jak mała i poręczna to jakiś pneumatyk:

Skomentuj

HITACHI na lata, to jakoś mi się nie zgrywa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                Jak mała i poręczna to jakiś pneumatyk:
                nie glupie - mozesz podac haslo do wyszukiwania?

Skomentuj

Asta a311

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    nie glupie - mozesz podac haslo do wyszukiwania?
                    wyrzynarka pneumatyczna :-)

Skomentuj

a gdzei sa jakies dane tych pil?
                      widac tylko zuzycie powietrza, posuw i halas
                      a gdzie jakie brzeszczoty czy jakie grubosci mozna tym ciac?

chyba jednak odpada :/

Skomentuj

a gdzei sa jakies dane tych pil?
                        widac tylko zuzycie powietrza, posuw i halas
                        a gdzie jakie brzeszczoty czy jakie grubosci mozna tym ciac?
                        Stal 2.91mm, aluminium 3.26mm i chyba podobnie będą miały inne. :-)

A brzeszczoty tu:
                        https://www.google.pl/search?q=brzes...0pneumatycznej

;-)
                        Last edited by gi; 23.05.2014, 07:51.

Skomentuj

Jaką kupić piłę szablastą? ma ktos doswiadczenie z takimi?
                          ma byc solidna i poręczna, raczej do precyzyjnych prac (glownie wycinanie blachy w samochodach)

limit powiedzmy ok 400-500zl
                          Ja mogę Ci takie coś załatwić na testy

http://tugazetka.pl/lidl/2013.10.10....pila,szablasta
                          Lekka ale niestety spora.
                          a moze cos takiego: http://www.megamajster.pl/akumulator...011l.php?off=4

Skomentuj

ta z lidla moze byc - sprawdzimy czy sie nadaje czy trzeba szukac mniejszej

Skomentuj

Zamieszczone przez donpablox Zobacz posta
                              HITACHI na lata, to jakoś mi się nie zgrywa :)
                              To hejtowanie czy wiedza oparta doświadczeniem ?

Ja używałem elektronarzędzi wielu firm z półki "profesjonalne" (w cudzysłowiu bo różnie pro jest traktowane przez firmy).

Kilka lat dało mi do zrozumienia że Bosch to badziewie marketowe i chyba w lidlu można lepsze narzędzia kupić. Hitachi stawiam na równi lub powyżej makity.
                              Dlaczego bo ma mega wytrzymałe narzędzia za cenę boscha i o wiele lepiej wykonane.

Przed makita i hitachi na 3 miejscu postawił bym Metabo. I to jest trójca której należy się wg. mnie trzymać.

Nie uwzględniam DeWalt bo nie miałem do czynienia i Festol bo jest poza kategorią z wiadomego powodu.

Hitachi ma jeszcze jeden super plus - części zamienne. Do każdego elektronarzędzia można pobrać pdf'a z rozebranym narzędziem i opisanymi częściami... to jest mniej istotne a istotne jest to że te części są w niskich cenach.

Skąd wiem - nie z doświadczenia bo mi się jeszcze hitachi nie zepsuło a mam ponad 10 elektronarzędzi tej firmy.
                              Wiem to od chłopaków którzy montowali mi instalację CO, jak zobaczyłem kilka walizek z elektronarzędziami to nie omieszkałem zapytać co wg. nich lepsze.
                              Dla porównania: młot udarowy bosch 2600zł i młot udarowy hitachi 1700zł, pomijając fakt że hitachi działa o wiele lepiej i ciszej niz bosch to powiedzieli mi jakie mieli przygody, wyszło na to że wirnik to boscha kosztuje 1100zł a do hitachi 200zł oczywiście oryginalny. Z boscha mieli jeszcze wkrętarki - na zajechaniu, powiedzieli że jeszcze trochę i idą do śmieci, nie opłaca się naprawiać bo by wyszło drożej niż nowy komplet z innej firmy.

Tyle w temacie.
                              Last edited by maxdila; 23.05.2014, 22:45.

Skomentuj

Ja naprawiam, bosche, metabo, festoole, milwaukee. Zgadzam sie z maxdilla w kwestii boscha i jego wytrzymalosci. Natomiast to co piszczesz o cenach czesci to juz nie do konca prawda, wirnik w boszu najdrozszy jaki spotkalem to 410netto:) hitachi naprawialem tylko raz wkretarke i ku mojemu zdziwieniu miala plastikowe zebatki w przekladni:). Dla mnie festool do drewna, milwaukee do budowlanki, metabo nastepne. Dewalt i hitachi nie znam od srodka wiec sie nie wypowiem. Makita rowniez ma bardzo dobry sprzet i tanie czesci, ale daje tylko rok gwarancji, gdzie festool, bosch, metabo, milwaukee daja 3lata.

Skomentuj

Do tego boscha chcieli kupić walizkę... 480zł.

Skomentuj

Az z ciekawosci sprawdze ile kosztuje walizka lub l-box taki kontenerek :) dam znac :)

Skomentuj

Prowadzę firmę budowlaną mam praktycznie wszystko Bosch poza kilkoma wyjątkami jak ta piła szablasta. Hitachi miał znajomy glazurnik wytrzymała 3 lata. Nie wiem czemu nie naprawiał. Ja z kolei nie rozumiem hejtowania Boscha. Dobra doświadczenia mam z Makita. Bosch ma tą wadę ze jest często podrabiany i trzeba kupować u dystrybutorów. Mam dwie wkrętarki Bosch niebieski 10,8 li i jest genialna, druga ma ponad 10 lat 14,4 dwu biegowa. Akumulatory cały czas te same.

Skomentuj

A jak odróżnić podróbkę od orginału, oczywiście poza typowymi i widocznymi z góry cechami.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X