Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

odkurzacz do wiórów drewnianych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cyknij fotkę i zwymiaruj go na pewno ktoś z tego skorzysta.

Skomentuj

Niestety nie cykne fotki. Jesli by mnie ktos zobaczyl z aparatem w reku lub tel. to był bym bezrobotny. Postaram sie zwymiarowac :)

Skomentuj

Wymiary sa w milimetrach. Mierzylem zewnętrznie. Grubość scianki to 2.8 mm.
        I śmiem stwierdzic ze ten cykuś nie zasysa płynu do odkurzacza.

PS. nie jestem zawodowy technik rysunku wiec sory za bledy.
        Załączone pliki

Skomentuj

Podepnę się pod temat.

Dobija mnie już sprzątanie ogromnych ilości pyłu po frezowaniu w mdf. Zastanawiam się nad tym odkurzaczem, http://allegro.pl/stanley-4w1-odkurz...925823755.html
          Ma ktoś doświadczenia z takim odkurzaczem

Skomentuj

Proponuję olać tanie marketówki i wziąć Polskiego składaka, od Profi Europe.
            Składają je w Rzeszowie, jakiś odłam starego zelmera.
            Praktycznie każda firma sprzątająca jaką znam, korzysta z tych odkurzaczy, a babki są utalentowane i czasami po miesiącu łapią się że worka nie włożyły.
            Ogółem bez problemu jest dostęp do części zamiennych, przynajmniej jak gadałem z gośćmi jak mi montowali dodatkową rurę do odkurzacza.

Sam kupiłem na miejscu w fabryce Profi 5, ogarnął cały remont, jako odkurzacz do wszystkiego, szlifowanie gipsu, pracę z ukośnicą, frezarką, bez żadnych problemów.
            I ma stałe zajęcia jako odkurzacz domowy, bo żona jak zaczęła nim odkurzać to oddała teściowej samsunga, a tym odkurza na co dzień.

http://allegro.pl/odkurzacz-przemysl...952314607.html
            http://allegro.pl/profi-europe-odkur...961099453.html

Skomentuj

To ja juz wolę Karchera MV3 :P którego mam w casto za pare groszy i robi robotę... do drobnych wiór worek i lecim

Skomentuj

Mam taki i nie nawala narazie. Jedyny niedogodność to sztywna plastikowa rura, ale za tą cenę to chyba standard.
                Dobry wybór, przy dłubaniu od czas do czasu worek na długo starcza.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                  Karchera MV3
                  WD 3.200 tak? To również polecam, sprawdza się

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                  którego mam w casto za pare groszy
                  Czyli za ile? bo z tego co widzę to można go kupić już za ~260zł

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    Czyli za ile? bo z tego co widzę to można go kupić już za ~260zł
                    Ja jakieś 3 miechy temu dałem 290zł w casto na promocji był

WD 3.200 tak? To również polecam, sprawdza się
                    Nie... MV3 to praktycznie brat bliźniak ale jego w castoramie nie widziałem

Skomentuj

Znajomy w fimie używa Macallistera mac1400 i od kilku lat ciężko mu go zajechać. Widziałem dziś taki w castoramie za 350zł. Chyba się skusze.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                        Znajomy w fimie używa Macallistera
                        To są naprawdę przyzwoite narzędzia jak na tą cenę.

Skomentuj

Ciekawe jaki jest ten parkside z lidla za 2 stówki... - http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=527

Skomentuj

Ciekawe jaki jest ten parkside z lidla za 2 stówki... - http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=527
                            Nie ma gniazda napiecia - nie kupilbym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Nie ma gniazda napiecia
                              Chodzi o gniazdo na odkurzaczu do podłączenia elektronarzędzia które załączało by prace odkurzacza ? Jeśli tak to jaki odkurzacz w tej cenie ma takowe ?

Skomentuj

Chodzi o gniazdo na odkurzaczu do podłączenia elektronarzędzia które załączało by prace odkurzacza ? Jeśli tak to jaki odkurzacz w tej cenie ma takowe ?
                                Dokladnie tak. Jasne, ze mozna za kazdym razem wlaczyc i wylaczyc osobno ale dla mnie takie gniazdo to super ulatwienie.
                                Niedawno byly w lidlu odkurzacze z gniazdem i roznica ceny nie byla duza. Ja wolalbym doplacic do takiego z gniazdem.

Skomentuj

Swego czasu kupiłem taki za 200zł
                                  http://www.jula.pl/catalog/gospodars...o-20-l-230031/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Dokladnie tak. Jasne, ze mozna za kazdym razem wlaczyc i wylaczyc osobno ale dla mnie takie gniazdo to super ulatwienie.
                                    Dlatego ja będę musiał dokupić do WD 3.200 przedłużacz master/slave... (ciekawe czy będzie dawał "łagodny rozruch"...) albo sklecić jakiś "włącznik zależny"
                                    Last edited by ir0nhide; 11.01.2015, 18:21.

Skomentuj

Warto tez pomyslec o dostepnosci i cenie workow. Ja do swojego karchera kupuje tanie worki o wiekszej pojemnosci niz oryginal po kilka zl za sztuke. Warto czesto zmieniac worki i sila ssania sporo slabnie przy zapchanym worku, szczegolnie jak jest tam duzo wiorow i pylu. Generalnie nie wyobrazam sobie warsztatu i jakiejkolwiek pracy bez odkurzacza.

Skomentuj

Wymiary z oryginalnego cyklonu, resztki w odkurzaczu tlumacze za mocnym odkurzaczem. Ze slabszym dziala prawidlowo :)

https://www.youtube.com/watch?app=de...&v=zZbuT750vR8

Skomentuj

Fajne, widzę na oryginalnym separatorze.
                                          Kupę kasy taki lejek kosztuje.
                                          Ja też robię sobie cyklon. Z pachołka drogowego ;-)

Chcę zmontować układ naścienny, tzn. zamocowany do ściany a rozprowadzić po garażu tylko system mocowań i dociągać odpowiedni wąż.
                                          Turbinę też robię sam.
                                          Przy silniku 250 w daje wystarczający ciąg.

Dodam tylko jeszcze, bo zgłębiałem trochę temat zanim się za to zabrałem, wąż odciągowy jeśli ma pręt w środku powinien być uziemiony, i silnik nie może być w torze pyłu, pojawił się jakiś link w tym wątku do takiego wentylatora.
                                          Istnieje w takim wypadku niebezpieczeństwo zapalenia pyłów. Ponadto łopatki turbiny nie mogą byc zbyt gęste żeby nie zatrzymywać większych trocin.
                                          Last edited by Tranzyt; 19.05.2015, 07:07.

Skomentuj

Czaruję...