Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wlasne loga, napisy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wlasne loga, napisy

Macie jakies zrodlo, pomysl, skad mozna dorwac napisy, loga na wlasne kolumny? Mowa o wypuklych, posrebrzanych napisach typu Technics, Sony, Panasonic itp. z tym, ze wlasnego autorstwa.

Przepiekny napis widzialem w projekcie binganta:

Spotkaliscie sie z wykonawca tego typu rzeczy?

blacha palona na laserze albo jakiś wzorek frezowany na cnc. największy problem to projekt żeby żeby z całością ładnie wyglądało

Skomentuj

Tez myslalem, ze raczej to produkcja wlasna badz "za browara" u kumpla co "robi" na cnc. Wolalbym jednak znalezc rozwiazanie typowo konsumerskie. W skrocie:

- dzien dobry
      - to moj projekt loga, ilosc DWA
      - ok, odbior badz wysylka jutro 11,99pln
      - super, dziekuje, do widzenia

Skomentuj

Takie rzczy tylko w erze.... albo to logo bedzie pokroju blaszek na oborze do psa...

Skomentuj

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
          - dzien dobry
          - to moj projekt loga, ilosc DWA
          - ok, odbior badz wysylka jutro 11,99pln
          - super, dziekuje, do widzenia
          Tak możesz tylko na wizytownikach sztywnych z allegro kupić, często montowane na fartuszkach z imieniem, nazwiskiem itd..

Skomentuj

można jednostkowo tylko to jest spory koszt
            wszystko zalezy od wielkosci...
            laser, grawerka, trawienie;
            a przy większych ilościach odlewy, sztancowanie;
            najlepiej skumaj się z kimś kto się zajmuje metaloplastyką, medale, znaczki itp oni mają narzędzia.

chyba ze podobają ci się emblematy samochodowe) na kolumnę jak znalazł
            Last edited by krowaklara; 20.02.2015, 22:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez krowaklara Zobacz posta
              można jednostkowo tylko to jest spory koszt
              wszystko zalezy od wielkosci...
              laser, grawerka, trawienie;
              a przy większych ilościach odlewy, sztancowanie;
              najlepiej skumaj się z kimś kto się zajmuje metaloplastyką, medale, znaczki itp oni mają narzędzia.

chyba ze podobają ci się emblematy samochodowe) na kolumnę jak znalazł
              Tak... haha wkleje sobie napis CLIO lub POLO Zdziwilem sie jak ciezko znalezc kogokolwiek wsrod kregu znajomych, robiacych badz posiadajacego znajomego robiacego na CNC. Jak szukanie ze swieca. Napisze jeszcze na fb, moze ktos cos Sa jeszcze male "firemki" zajmujace sie produkcja medali, oznaczen, zobacze jak wygladalaby cena w tego typie punkcie.

Skomentuj

Witam frezarka by sie znalazła bo posiadam takową tylko nie mam pomysłu jak by to zrobic. Przy tej małej wielkości znaczków musi byc bardzo maly frez a w alu o grubości np 3mm to trochę roboty by było, chyba ze jest jakiś gotowy materiał taki jak używają producenci?

Skomentuj

Proszę Cie.... masz frezarke a nie wiesz jaki material ?

Skomentuj

Rzeźbie w drewnie badż aluminium, ale pogrzebałem teraz troche w sieci i znalazłem coś takiego jak laminat grawerski tylko najgrubszy jaki znalazłem ma 1,5mm o fakturze np. szczotkowane aluminium

Skomentuj

Ale dlaczego nie chcesz wykorzystać alu ? Plaskownik alu i wycinasz literki, albo w grubszym grawerujesz, pozniej malujesz i szlifujesz lica liter. Uzyskasz jasne litery i ciemne tlo.
                      Mi sie podoba takie cos, te slady po frezowniu dodaja efektu
                      Last edited by _NATAN_5064; 21.02.2015, 22:45.

Skomentuj

Fajnie wyglada ten slad po grawerce!

Skomentuj

Bede mialł chwilę to sie pobawie zobaczymy co wyjdzie i podeśle jakieś fotki

Skomentuj

Też mam cnc i wiem że takie pierdoły trudno wykonać. Bo to i posuw mały, i frez mam małe zagłębienie, a jeszcze g.... lubi się łamać w najmniej odpowiednim momencie.
                            Radził bym Wam jeśli chcecie zrobić sobie takę jedną sztukę jako wzór na cnc i potem zrobić z tego formę silikonem formierskim, potem już z tego odlewać np żywicą gotowe loga. Forma jest wtedy wielorazowa. No tylko wtedy loga będą kolorowe jeśli chcecie, litego alu z tego nie zrobicie.
                            Pozdrawiam

Skomentuj

... jak frezarka z dykty to i frez 5mm zlamie...

Skomentuj

Nie chce mi się nawet podejmować tematu...

Skomentuj

W Toruniu znalazłem miejsce, gdzie grawerują różności. Nie miałem za wiele czasu na rozmowę, więc tylko zapytałem orientacyjnie i okazało się, że logo w stylu tego z pierwszego postu, wielkości około 15x3cm kosztować będzie około dyszki. Mogę dopytać o szczegóły, nie jestem pewien, czy czegoś nie przeinaczyłem (mówię, mało czasu miałem).

Skomentuj

Niekoniecznie im mniejsze logo tym niższy koszt lub wręcz odwrotnie. Każda firma z cnc która usłyszy o dłubaniu frezikiem 0,5mm w aluminium da cenę zaporową nawet przy kilkudziesięciu sztukach... Aluminium jest ciągliwe i frezy kosztujące kilkadziesiąt złotych lubią się łamać w losowych momentach. W brązie, mosiądzu lub laminacie grawerskim spodziewał bym się znacznie korzystniejszej ceny.
                                    Last edited by damiani; 05.06.2015, 23:11.

Skomentuj

dodam jeszcze opcję cięcia wodą, najmniej kłopotliwa i bardzo precyzyjna do tego można wycinać praktycznie we wszystkim no i nie jest to jakoś kosmicznie drogie, warto poszukać

Skomentuj

Bez problemu do zrobienia mam laser jak ktoś potrzebuje mogę zrobić na próbę jakieś fajne logo.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X