Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

naprawa frontu w Hiquphon OW2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

naprawa frontu w Hiquphon OW2

kupiłem sobie do posłuchania Hiquphon OW2 za grosze. poprzedni właściciel podciął front, a ja chciałbym go teraz uzupełnić. jakieś pomysły jak to zrobić?
    ewentualnie drugi tak samo okalecze, żeby było symetrycznie:/

Fronty plastikowe ma się rozumieć ? Jeśli chcesz coś dosztukować, to jedyne wyjście chyba to spawanie plastiku. Poszukaj jakiegoś warsztatu który się tym zajmuje i spytaj ile by wzięli. Problem będzie w tym, że może być widoczna różnica, bo spawane elementy plastikowe to najczęściej zderzaki, a te się lakieruje.
    Mógłbyś obydwa fronty psiknąć strukturą do plastików, wtedy powinny być jednakowe.

Skomentuj

jeszcze do mnie nie doszły głośniki, mam tylko ta fotke. na początek muszę zobaczyć jak te fronty zdemontować.

Skomentuj

To moze niech najpierw dotra bo koles wysyla numer konta po czym kontakt sie urywa. Poki ich nie masz nie zawracaj sobie glowy:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          To moze niech najpierw dotra bo koles wysyla numer konta po czym kontakt sie urywa. Poki ich nie masz nie zawracaj sobie glowy:)
          ale z Ciebie optymista:) mowisz na audiostereo sie takie zeczy dziaja?

Skomentuj

Uuu... czyli szykuje sie wałek

Wykręć tamte frontu i daj do wytoczenia z alu nowe
            Pomaluj struktura na czarno
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja bym od razu zatubkowal ten glosnik a nie bawil sie w nowe fronty
              Ten koles byl wybitnie podejrzany. Zero postow, pol roku na forum dlatego od niego nic nie bralem bo widzialem te hiquhpony juz kilka minut po pojawieniu sie tego posta.

Skomentuj

spokojnie. chciałem jeszcze wziac mdt33 ale już poszły.. pharoh, są te hiquphony coś warte? może bym je do auta wrzucił z etonem 7-360 bo mi zalegają w szafie...

Skomentuj

Jesli Eton ciagnie do 2500Hz to mozesz sprobowac.
                  Te sa ze starej produkcji z tego co widze, jezeli beda grac tak jak moje OWI to jest szansa, ze zastapia Twoje ET338

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                    zastapia Twoje ET338
                    wypraszam sobie, ja mam supreme:P a z mundorfem supreme grają elegancko !

Skomentuj

No od supreme to raczej nie zagraja lepiej... Ale jak zobaczysz jakie maja charki kierunkowe to moze zmienisz zdanie

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Uuu... czyli szykuje sie wałek
                        Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                        Ten koles byl wybitnie podejrzany. Zero postow, pol roku na forum dlatego od niego nic nie bralem bo widzialem te hiquhpony juz kilka minut po pojawieniu sie tego posta.
                        Wziąłem go pod przysłowiowy ch** i takie wnioski wyciągnąłem. Chciałem wszystkie obudowy, których cena to średnio 150zl za każdą a on za 8 chciał 300zł.
                        Jak przyjdą to się pochwal :)

Skomentuj

dostalem potwierdzenie nadania

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta

Wykręć tamte frontu i daj do wytoczenia z alu nowe
                          Pomaluj struktura na czarno
                          no właśnie nad tym się zastanawiam. musiałbym idealnie odtworzyć kształt frontów w okolicy membrany. a najpierw musze zobaczyć jak je wogole rozebrać.

Skomentuj

Moze lepiej kupic na allegro jakies wysokotonowki w tym samym rozmiarze i zapozyczyc od nich fronty.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                              Moze lepiej kupic na allegro jakies wysokotonowki w tym samym rozmiarze i zapozyczyc od nich fronty.
                              Tak akurat nie wolno zrobic!
                              Po pierwsze żadne inne nie beda pasować
                              Po drugie wszystkie obłości i krzywizny oryginalnego frontu nie sa przypadkowe
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Poza tym to jest kopułka 19mm, mało takich na rynku.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Silikon formerski, odlewasz sobie forme z całego frontu, układasz tkanine węglową czy inną szklaną, zalewasz jakąś czarną żywicą epoksydową i szlus.
                                  Last edited by gi; 26.03.2015, 09:52.

Skomentuj

głośniki przyszły, wczoraj kase puscilem:) czy działają to sprawdzę wieczorem

Skomentuj

kurde fronty są nierozbieralne. w zasadzie jest to jednolita obudowa z tworzywa sztucznego. chyba pozostaje zrobić na wierzch pierścienie jak te http://olx.pl/oferta/pierscienie-ton...9-ID8kVJr.html albo nakleić na wierz kocyk jak w scanach :)

Skomentuj

Wyklej front filcem tak jak Wilson, zakryje Ci to front głośnika i cofnie go lekko w tył, co tez może mieć swoje plusy.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                        X