Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw bitów - jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw bitów - jaki?

Dobry! Stoję przed zakupem zestawu bitów, obecnie mam jakiś chiński za naście zł i połowa już jest bezużyteczna(pozrywane itp). Chciał bym kupić nowy zestaw tym razem lepszej jakości. Powiedzmy za 100-150zł. Możecie coś polecić?
    Myślałem o takim:
    http://allegro.pl/zestaw-bitow-hitac...090229692.html

Ciekawy temat. Tylko do kręcenia ręcznie czy na wkretarke. Mam i proxxona i Jonnesway i chyba sata a teraz do wkrętarki o takich myślę http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5857029365 albo kupować dokładnie te co potrzeba pojedyńcze ale dobre.
    A i z wkrętarka makity dostałem podstawowe makity używam przy udarze i jeszcze nie padły

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
    Last edited by szastal; 08.09.2016, 21:25.

Skomentuj

ja kupuje pojedyncze sztuki tego co potrzebuje
      najczesciej sa to bity dlugosci 50mm a czasami i dluzsze

nigdy taki dokupowany bit mi nie padl tak jak te tanie z zestawow

pojedynczy krotki bit to koszt 1,5-3zl
      50mm to nieco wiecej - 3-5zl
      przelicz sobie czy warto brac komplet (chyba ze lubisz miec poukladane)

Skomentuj

Bity 1/4" podstawowe (PH, PZ) mam Milwaukee i Stanley, obie firmy w miarę dają rady, zestaw też warto mieć, ale pod wkrętarkę to chyba lepiej takie kupione na sztuki katować, bo potem taki zdekompletowany zestaw jakoś niefajnie wygląda, gdy któryś bit się uwali.

Ja jeszcze myślę nad dokupieniem czegoś większego, tylko nie wiem co lepsze:
        http://allegro.pl/zestaw-bitow-yt-04...462687942.html (ZESTAW BITÓW YT-0400 YATO IMBUS TORX SPLINE 40 EL)
        http://allegro.pl/zestaw-bitow-torx-...430515804.html (ZESTAW BITÓW TORX SPLINE NEO 06-107 nie yt-0400)

Z 1/4" takie coś mnie kusiło, ale jakoś na razie nie było potrzeby, bo torxy i imbusy mam.
        http://allegro.pl/zestaw-bitow-neo-t...462774896.html (Zestaw bitów NEO Tools 06-104 końcówki + uchwyt)

Sam tych zestawów nie mam, ale ciekawiłyby mnie opinie kogoś, kto miał z nimi do czynienia.

Skomentuj

Kupiłem zestaw nasadowych neo, klucze jak na razie ok. Nawet pod pneumatem raz czy dwa kręciłem. Ale bity to raczej słabe, pierwszy płaski szeroki wykręcił się .. może przez to że miałem grzechotkę mała założoną do niego. Mimo wszystko nigdy mi się tak nie stało z innym śrubokrętem.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Głównie ręcznie ale czasem tez na wkretarke. Ten boscha zestaw tez ciekawy. Ja mam obecnie zestaw za mniej niż 20zl za jakies 30bitow wiec wiadomo ze sa z masla zrobione

Skomentuj

Polecam ten zestaw Boscha :thumbup: Użytkuję w pracy i niedawno zakupiłem do własnego użytku

Skomentuj

Ja kupiłem z 3 lata temu zestaw Parkside za 50zł - przeżył wiele, nic sie nie obrobiło i wszystko wskazuje na to że jeszcze pożyją.
                http://fanlidla.pl/gazetka/2012.11.1...9,Zestaw,bitow
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                  Kupiłem zestaw nasadowych neo, klucze jak na razie ok. Nawet pod pneumatem raz czy dwa kręciłem. Ale bity to raczej słabe, pierwszy płaski szeroki wykręcił się .. może przez to że miałem grzechotkę mała założoną do niego. Mimo wszystko nigdy mi się tak nie stało z innym śrubokrętem.
                  Ehh, to trochę szkoda, może Yato lepsze, czy to raczej ta sama półka?

Skomentuj

Pojęcia nie mam, ale klucze neo najgorsze nie są wg mnie. Choć parkside (albo power fix? ) z lidla też mam i bity są naprawdę dobre, był taki komplecik nasadek do 14 z mala grzechotka i garścią bitów za 40zl. W tej kwocie nic więcej nie potrzeba.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                      Miałem zestaw wkrętaków, śrubokrętów tej firmy i poszly w kosz. Nie wiem jak nasadki moze sa uczciwe Jak chcesz dobre narzedzia reczne to polecam firmy HANS, Licota tylko nie wiem czy zestawy z oferty beda Cie interesowac. Ogolnie jesli chodzi o klucze, bity, nasadki to nic lepszego jak HANS nie mialem w reku. 4000Nm klucz pneumatyczny z udarem i zwykle nasadki z kompletu nawet sie nie mecza przy tym, a dedykowane klucze udarowe to na prawde rzadko trzeba wyciagac. Ostanio imbusem 8 hans'a odkrecalem srube to przedluzka na prawie metr dlugosci a kluczyk wyglada jak wyjety z opakowania. Jedyny minus to wlasnie zestawy sa dziwnie dobierane i nie zawsze czlowiek znajdzie w takim to co go konkretnie interesuje.
                      Co do firmy YATO to jest spoko. Dobra cena fajna jakosc i ciekawe zestawy.

Skomentuj

Jeszcze robiłem tak czasem że brałem jakiś komplet nie wygórowany a jak padł któryś wtedy wymienialem pojedyńcze kupując na już jakieś lepsze. Ale akurat z proxxona jakie brałem można było sztuki jak i facet od którego Jonnesway biorę też tak mi umożliwiał

Skomentuj

Tez mam z Lidla 2 zestawy / zwykle i precyzyjne

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                            Ja kupiłem z 3 lata temu zestaw Parkside za 50zł - przeżył wiele, nic sie nie obrobiło i wszystko wskazuje na to że jeszcze pożyją.
                            http://fanlidla.pl/gazetka/2012.11.1...9,Zestaw,bitow
                            mialem zamiar kupic bity w lidlu. ale jak zobaczylem precyzje ich wykonania to odpuscilem!

Skomentuj

Wezmę na sztuki wera i zobaczymy jak wypadną. Kilka zestawów mam więc tylko te co brakuja akurat do śrub co potrzebuję do wkretarki udarowej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                mialem zamiar kupic bity w lidlu. ale jak zobaczylem precyzje ich wykonania to odpuscilem!
                                Z roku na rok jest coraz gorzej z jakością, to fakt
                                Ja kupiłem z 3 lata temu i póki co ani jeden się nie obrobił
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To ja polecam bity Hilti do najtańszych nie należą ale jakość super w pracy wkręciłem kilka set szt blacho-wkrętów na torxa, w satl, a na końcówce ani śladu zużycia.

Skomentuj

Co do lidlowskich parksideów to kiedyś chyba były trochę lepsze. Kupiłem z pół roku temu albo lepiej frezarkę, wiele nie używałem a już ma luzy:/

Skomentuj

Ja mam takie i daja rade ;

http://fanlidla.pl/gazetka/2015.08.2...estaw,narzedzi

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Ja kupiłem z 3 lata temu i póki co ani jeden się nie obrobił
                                        nie twierdze ze sa slabe - nie uzywalem. ale jak widze ze torx jest krzywy, a otwor w srodku nie jest wycentrowany to odpuszczam taki wynalazek :/

Skomentuj

Czaruję...
                                        X