Czy używa(ł) ktoś z was tej taśmy? Szczerze powiem że, zrobiłem kilka elementów i szału nie ma. Mam tu głównie na myśli usuwanie jej po sklejaniu. Oczywiście można ją zeszlifować, ale tak łatwo to nie schodzi i trudno usunąć pozostałości kleju z porów. Do zalet na pewno należy niewielka grubość co pomaga lepiej docisnąć miejsca bez taśmy. Taśmę zwilżałem i przyklejałem bez cudowania, chyba że coś źle robię.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Taśma Java do spajania liści forniru
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postazeskrob nożykiem do tapet
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNie wyobrażam sobie pracy z fornirem bez tej taśmy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaRozumiem, że po namoczeniu odchodzi cała z klejem a nożyk służy do podwadzenia a nie skrobania?
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaBez problemu można zastosować większość papierowych, nie trzeba zwilżać do klejenie itd.Last edited by Pogromca mitow; 24.04.2017, 15:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postabo tasma do forniru kurczy sie, czego zwykla tasma nie robi
Próbowałeś się nią bawić "na żelazko", ostatnio staram się kleić wszystko ściskając. Pytam z ciekawości czy masz z tym doświadczenia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNiczego juz nie kleje na zelazko, chyba ze cienkie paski na krawedziach, czy jakis skosach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaFornir pęka od zelazka,a nie wody.
Fakt faktem najlepszym rozwiązaniem jest prasa i mocznik, ewentualnie klej biały.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez habelj Zobacz postamiałem przypadki również, że pękał podczas schnięcia po odklejaniu taśmy.Last edited by Pogromca mitow; 25.04.2017, 12:13.
Skomentuj
Skomentuj