Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przyklejenie nowych frontów do starych kolumn ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przyklejenie nowych frontów do starych kolumn ?

Witam
    Na wstepie jako ze jestem nowy chciałem się przywitać.

Podpowie mi ktoś jak zgodnie ze sztuką przymocować/przykleić/przykręcić itd... nowe fronty
    (dokładnie takie - wersja otapicerowana skóra ekologiczną ):
    http://allegro.pl/fronty-do-kolumn-d...e-cnc-i6861035 692.html

do starych kolumn ?

Jestem laikiem ale dwóch rąk lewych nie mam. Więc jestem dobrej mysli.

Pozdrawiam

- - - - - aktualizacja - - - - -

Aha jeżeli napisałem w złym dziale to proszę Admina o przeniesienie do poprawnego.

Najlepiej to chyba jednak przykleic :)

Skomentuj

thx :)

Mam jeszcze pytanie - obawiam się o wywiniętą skórę na tył frontu - czy nie będzie "dystansować" frontu od powierzchni frontu starej kolumny.
      Używać tradycyjnego kleju typu Wikol itd...czy jakiegoś gęstszego, elastycznego typu montażowy itp....?
      Dzięki i proszę się nie śmiać z początkującego :)

Skomentuj

Te fronty z aukcji, nie maja skory z drugiej strony. Calosc jest zlicowana do mdf, czyli od tylu masz plaska powierzchnie gotowa do przyklejenia. Jesli chodzi o rodzaj kleju, to jesli obudowa jest zeszlifwana do golego materialu, to mozna przykleic na wikol, lub podobny. Kleje montazowe tez sie nadaja, ale musza byc bardzo dobrej jakosci, a te kosztuja duzo kasy. Wikol jest tani i skuteczny.

Skomentuj

Pattex D3 polecam. Bardzo dobrze wiąże i nie "znika" po wyschnięciu jak vicol.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie widze linku ale nie musisz ich kleic. Ja fronty wkrecam na sruby i nakretki motylkowe. Latwe do.wymiany

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
              Nie widze linku ale nie musisz ich kleic. Ja fronty wkrecam na sruby i nakretki motylkowe. Latwe do.wymiany
              Masz jakies zdjecia? Jakos zawodzi mniewyobraznia a pomysl ciekawy:-)

Skomentuj

Wrzuce na dniach bo bede wkrecal kolejne

Skomentuj

Czaruję...
                X