Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

test kluczy płasko-oczkowych (film)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel L Zobacz posta
    To nie sa te same klucze co KT, Hazet( mam, b dobry). Niestety Snap-on jest drogi ale przy wymianie na gwarancji nikt nie zadaje pytan, a garaz musi dzialac bo trzeba oplacic miejsce, zaplacic podatek i niema wymowek ze nie ma 19ti czy 21 by odkrecic kola bo pekla. Tak samo czemu paski Mitsuboshi sa lepsze niz syf z Continental, Akebono czesto jest lepszy od Brembo, Denso alternator od Bosch. Oprocz Snap-on jest MacTools bardzo dobre narzedzia.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
    Jeśli nie sa te same klucze to czym się różnią? Bo wydaję mi się że napisałes dokładnie to samo co ja tylko innymi słowami. Załóżmy że Snap ma faktycznie bardzo dobry serwis...czy masz negatywne doświadczenia z KT czy Hazetem w tym zakresie?

Skomentuj

Zamieszczone przez sebasbox Zobacz posta
      Jeśli nie sa te same klucze to czym się różnią? Bo wydaję mi się że napisałes dokładnie to samo co ja tylko innymi słowami. Załóżmy że Snap ma faktycznie bardzo dobry serwis...czy masz negatywne doświadczenia z KT czy Hazetem w tym zakresie?
      KT poprostu nie jest tak popularny wsrod tutejszych mechanikow, przynajmniej tych co znam jak Snap-on czy MacTools. Pracowalem narzedziami tymi i jakosc materialu jest dobra, ci ludzie maja dosc wysokie wymagania, szczegulnie gdy pracuje sie 6 dni w tyg. po 10-12godz. Nie zmuszam cie bys kupywal Snap, bo to jest wydatek pod sufit, mnie na takie narzedzia nie stac - nie kazdy na forum potrzebuje Klippel do budowy glosnikow i daja sobie rade z ARTA, REW.
      Kiedys rozlecialy mi koncowki w narzedziu do robienia zakonczen od rurek hamulcowych i paliwowych pewnej bardzo dostepnej tu firmy - kolegi Snap-On to byla zupelnie inna historia - inaczej sie tym pracuje, jest lepiej skonstruowane i z lepszych materialow, cena 3 krotnie wieksza. Klucz plaski to klucz plask, zadna tam wielka technika ale odpowiednio przygotowana stal lepsza od Chinskiej z recycle. To jest tak jak dyski hamulcowe - niektore sie na nagrzeja przy zwyklej jezdzie i potem bija :angry:, a te najlepsze wytrzymuja dzien na torze, zedrzesz na nich pare klockow i sa proste - ale cena jest kilkukrotnie wieksza. Hazet jeszcze mi nie pekl ale niewyzywalem sie na nim jak moj kolega na Snap-on kiedy trzeba bylo grzac wszystkie sruby do czerwonosci od zawieszenia i K-frame - to byla katorga nie tylko narzedzi ale bardziej naszych nerwow - pol dnia meczarni :o. Ale powiem ze nawet i te najlepsze tez pekaja, ale to juz extremalne znecanie sie gdzie zadko co wytrzyma takie uzytkowanie - tak jakbys meczyl amp i glosniki domowe na pelnej mocy bez oddechu, zamiast uzyc PA system. Zapytam ludzi czy mieli do czynienia z KT i odpisze, moze znasz kogos w serwisie dealera ktory ma na codzien dostep do Snap'a, KT, innych i moglby ci doradzic.

Skomentuj

dzieki za info Nie szukam kluczy dla siebie bo już mam. Teraz tylko od czasu do czasu dokupuje coś co jeszcze może sie przydać. Pytam o różnicę pomiędzy sanp-on a KT bo jestem ciekawy po prostu czy faktycznie jakaś jest. Nie miałem w ręku Snap-on więc stąd moje pytania. W domu mam całą szafkę KT i uważam że jakość wykonania jest na bardzo wysokim poziomie. Ale tak jak pisałem mam też zestaw 94 el. Honitona który męczę 10 lat i dalej zamęczyć go nie mogę. Ostatnio kupiłem jeszcze jeden taki sam ojcu.
        Mala uwaga, ja kluczy nigdy nie męczę sprawdzając czy wytrzyma czy nie, zawsze staram się sposobem...

Skomentuj

Czaruję...
        X