Heja,
Przegladajac OLX natknalem sie na taki wynalazek:

Solder Peak SP-1010DR
Wydaje mnie sie ze jest to samo co inny chinczyk, ZD 915.
Aczkolwiek, kupilem za stowe jako popsute, osobiscie nic mnie tak nie wkurza jak wysysanie cyny popularnym odsysaczem.
Urzadzenie uzywane przez elektronika, obstawiam ze uzytkownik po prostu olal i kupil cos lepszego.
W srodku pare zimnych lutow odratowanych polską ZDZ (srodek tak jakby byl narazony na duza wilgoc).
Pistolet musialem kupic nowy w sieci, w polsce za 80zl (grzalka jakies 30zl)
Ogolnie czesci raczej tanie, dysze, grzalki dostepne.
Wciaga cyne jak student schabowego.
Meczylem ja troche zeby sie upewnic ze dziala i w zasadzie nie ma sie do czego doczepic jak za ta cene.
Czuc i widac w rece ze to chinskie, ale... chyba nie ma sie tu co specjalnie popsuc, no moze mechanizm, ktory blokuje szklany wsad w pistolecie. Mam wrazenie ze zatrzask padnie najszybciej.
Szybko sie nagrzewa, wentylator slyszalny ale chyba nie powinno to stanowic problemu.
Cena za nowke okolo 350zl.

Wylutowanie gniazda USB, pikus - w zasadzie po dotknieciu odpadlo. Ssie mocno

Polecam dla amatora.
Przegladajac OLX natknalem sie na taki wynalazek:

Solder Peak SP-1010DR
Wydaje mnie sie ze jest to samo co inny chinczyk, ZD 915.
Aczkolwiek, kupilem za stowe jako popsute, osobiscie nic mnie tak nie wkurza jak wysysanie cyny popularnym odsysaczem.
Urzadzenie uzywane przez elektronika, obstawiam ze uzytkownik po prostu olal i kupil cos lepszego.
W srodku pare zimnych lutow odratowanych polską ZDZ (srodek tak jakby byl narazony na duza wilgoc).
Pistolet musialem kupic nowy w sieci, w polsce za 80zl (grzalka jakies 30zl)
Ogolnie czesci raczej tanie, dysze, grzalki dostepne.
Wciaga cyne jak student schabowego.
Meczylem ja troche zeby sie upewnic ze dziala i w zasadzie nie ma sie do czego doczepic jak za ta cene.
Czuc i widac w rece ze to chinskie, ale... chyba nie ma sie tu co specjalnie popsuc, no moze mechanizm, ktory blokuje szklany wsad w pistolecie. Mam wrazenie ze zatrzask padnie najszybciej.
Szybko sie nagrzewa, wentylator slyszalny ale chyba nie powinno to stanowic problemu.
Cena za nowke okolo 350zl.

Wylutowanie gniazda USB, pikus - w zasadzie po dotknieciu odpadlo. Ssie mocno

Polecam dla amatora.
Skomentuj