No właśnie. U mnie mam otwór o 5mm większy niż frez i strasznie się zapycha przy frezowaniu.trzeba go chyba z lekka powiększyć...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Mam jeszcze pytanie odnośnie fornirowania. Myślałem żeby zaokrąglić sobie front podobnie jak tu:
tyle że w jaki sposób położyć tam fornir :?:Kłaść w jednym płacie na front i boki uginając go na tych zaokrągleniach :?:
Mam już fornir dębowy i zastanawiam się jaki można uzyskać efekt używając jakiś bejcy.Macie może jakieś foty...
Skomentuj
-
takie zaokrąglenie zrobisz bez problemu tak jak mówisz. Czyli jeden szerszy płat na front i zawijasz go na boki. Dąb jest dosyć mocny, ale kruchy i trzeba robić to z wyczuciem i najlepiej nie żałować kleju na fornir. Ale na 99% nie będzie żadnego problemu.
co do bejcy to jeśli masz Dąb naturalny bez problemowo uzyskasz dowolny kolorek. Ja Dąb przerabiałem na kilka innych 'gatunków' i jest ładnie:) nawet jako dąb - wenge:)
Skomentuj
-
mIKI, ja mam 3 frezy dedry ale niemoge z nich skozystac bo mi frezarka sie sypie :/
kozystajac z przypadku kolegi pragne wszystkim przypomniec o zasadach BHP !!
pamietajcie ze elektronarzedzia to nie zabawki i wszystkim mozecie sobie zrobic krzywde. tak wiec zakladajcie okulary, maski i ubranie robocze zeby uniknac takich przypadkow
kolega wpadl na genialny pomysl zeby zalozyc wieksza tarcze do szlifierki katowej. tylko zeby taka zalozyc musial zdjac oslone... no i tak to sie skonczylo
Skomentuj
-
Zadziwiajaca to jest taka bezmyslnosc i beztroska zeby za wszelka cene zrobic cos szybciej kiedys bylem swiadkiem jak do katowki ktora a obroty jakies 11000obr/min mowa o takiej mniejszej 750W bo te mosniejsze to wolniejsze sa, koles zalozyl uwaga... tarcze od pily!!!!!!! bo mowi ze szybciej wytnie podloge w lazience bo byla z drewna a trzeba bylo zabetonowac na szczescie nic sie mu nie stalo ale jak to widzialem to bierz nogi za pas i pod stol przy kazdym dotknieciu podlogi katowka wyrywala z rak az koles doszedl do wniosku ze jednak wytynie pilka.
Przecier zakladanie wiekszej tarszy to nie tylko koniecznosc zdjecia oslony ale i predkosc obwodowa wzrasta i w kazdej chwili tarcza moze sie rozpier......
Podstawa to przed praca przeczytac instrukcje obsugi i sie do niej stosowac!!!
Jak napisane na katowie ze tarcza do 125mm to tak ma byc !!!
Zapytam przy okazji do czego sluza frezy z tym smiesznym lozyskiem??
Pozdrawiam i oby taich przypadkow jak najmniej!!!
Skomentuj
Skomentuj