Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rękawica rękawicy nierówna, ja używam takich z dość cienkiej skóry - jak dla mnie zajebioza - ochrona rąk wystarczająca, nic się nie przetapia, a w dodatku wspaniałe czucie i chwyt, no i nie pocą się łapy w nich.
    Spawanie bez rękawic specjalnych to porażka...

Skomentuj

zalezy jeszce jakim amperazem sie spawa

Skomentuj

od wczoraj bawie sie klejem "moment" i chcialbym dowiedziec sie od Was ile go nakladacie??
        ja narazie dopiero kilka scianek okleilem i na szczescie nic nie odchodzi ale na przyszlosc wolalbym tego uniknac...

Skomentuj

Ja nakładam tyle żeby dokładnie pokryło całą powierzchnie. Nie może nigdzie zostać puste miejsce.

A ile o Was kosztuje Moment? Bo u mnie podrożał do 25 zł :/

Skomentuj

u mnie 22,5. Tez nakładam tyle żeby powierzchnia była w całości pokryta

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
              A ile o Was kosztuje Moment? Bo u mnie podrożał do 25 zł :/
              podrozal?? :shock: to ja moze lepiej zrobie sobie zapas dopuki kosztuje jeszcze 19zl

ja nalozylem jedna warstwe w takiej ilosci zeby jak najmniej zuzyc ale pokryc calosc. na probkach to juz wystarczalo ale dla pewnosci nakladam jeszcze jedna warstwe (pierwsza jako grunt) w takiej ilosci zeby bylo widac jeszcze kolor kleju.
              no i wlasnie rozchodzi mi sie o to czy musze klasc go az tyle?? bo jezeli tak to na 2 monitorki zuzyje ok 0,5litra kleju :???:

Skomentuj

Ja nakładam 1 warstwę i starcze i z moich wyliczeń wyszło że i pucha starczy mi na moje podłogówki w zupełności (940x250x200)

Skomentuj

krzyhoo9 --> Na styk ale powinno starczyć.
                  Na kleju nie ma co oszczędzać, ale nie można go też nałożyć tyle żeby się porobiły grudki bo później trzeba to rozprasowywać.

U mnie do póki nazywał sie Henkel Moment to kosztował 18 zł. Teraz nazywa sie Pattex Moment i kosztuje 25 zł. Przynajmniej tak jest w Castoramie.

Skomentuj

Pawel S, gdzie kupujesz moment w naszym zadupiu? jedyny sklep ktory znalazlem to taki z pierdolami do drewna na morskiej w lewo przed starym hipo.

a tak z ciekawosc, ostatnio bylem w OBI w slupsku i w CASTORAMIE w szczecinie, w przeciagu dwuch dni (praca wiec wykorzystuje ze jezdze:) ) i w castoramie kosztowal moment 25zl a w obi 21zl. a niby castorama taka tania:)

Skomentuj

O to widzę, że będę musiał się do OBI przejechać i olać Castorame.

Skomentuj

nom warto warto... a i dalej patrzac z tego co pamietam frezarki takie jednorazowe powiedzmy to za 150 zl w castoramie taka tandeta ze strach tym robic, a w obi juz troche lepiej, moc spora, i jak wezmiesz w reke to taka ze daje rade

pozdrawiam

Skomentuj

DeKeR, znalazlem w 2 sklepach. w jednym po 25,5zl wiec mozna olac. drugi jest tuz obok "kosmazu". jak skrecasz w lewo po takiej szykanie do kosmazu to ten sklep jest na wprost (farby, lakiery itp)

warto wydac kase na ten klej bo szybko idzie

Skomentuj

wiem jak idzie sam nim robilem, na szczescie jest mozliwosc kupieniaw tubce za podajze 8 zl na poprawki :) ale co do mojego fornirowania to tragedia nastepne co bede robil przyloze sie do nich i jak wyjda ladnie pochwale sie :)

Skomentuj

Ludzie pomóżcie. Kładłem fornir i porobiły mi sie pęcherze powietrza. Podobno robicie wtedy jakoś żelazkiem czy jakoś tak. Powiedzcie jak dokładnie. Fornir-olcha

Skomentuj

Jeśli kleiłeś na moment to kup strzykawkę , wstrzyknij nieco kleju pod fornir , tam gdzie jest purchel, a następnie dociśnij mocno.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                  Podobno robicie wtedy jakoś żelazkiem czy jakoś tak. Powiedzcie jak dokładnie
                                  normalnie zelazko nastawiam na dosc wysoka temp (nie max) ktora trzeba dobrac experymentalnie i sobie prasuje troche. niektore kleje "oswiezaja" sie w wyzszej temp a jak nie to i tak fornir sie skurczy pod wplywem temperatury
                                  UWAGA!! jezeli masz doszlifowany fornir to moze sciagnac krawedzie

Skomentuj

Witam :wink:
                                    Co mam zrobić, jeżeli zrobiłem za głębokie frezy ?

Skomentuj

podklej je np fornirem , ew daj jakąś piankę czy gąbke - cokolwiek co będzie służyło za dystans.

Skomentuj

a może być taka uszczelka gumowa (chyba) do okien ?

Skomentuj

czemu nie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X