te fronty wyglądają kozacko
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
ciesze sie ze wam sie podobaja, zawsze to cos innego niz klasyczne plaskie, no niestety nie znalazlem u siebie w miescie mdf'u wiec musialem zrobic z deski parapetowej o grubosci 30mm :grin: na front idzie kanpka a cale monitorki sa z wiorowki, przetworniki klasycznie arn 188 + sc10n, jak beda gotowe to napewno pokaza sie na forum, jak bede frezowal drugi front to zrobie zdjecia "urzadzenia" do robienia lukow :smile:
Skomentuj
-
Mam pytanie .. Gdy zrobie dla frontów jakiś kształt, mogę się pożegnać z fornirem na front, no nie?
I tak chciałbym mieć czarny front :) I teraz jak i z czego? Skóra? Skaj? Przymocować to można takim zszywaczem, tyle, że będzie widać :/ Będzie się dało skórą, albo skajem na tych nierównościach?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90Interesowałby mnie połysk, czyli lakier fortepianowy, ile on kosztuje?
Weź zacznij od czegoś prostego i łatwego, bo jeśli myślisz że w pierwszej konstrukcji będziesz miał skórę , fortepian i piękny fornir to niestety, ale jesteś w błędzie :P
Skomentuj
-
takero, to nie będzie moja pierwsza konstrukcja :) Druga, ale dużo majsterkuje, nie tylko z kolumnami, więc czuje się na siłach, może nie z lakierem jednak, po tym, co napisaliście, ale skajem się pobawię
Kupię, albo skołuję trochę skaju i pobawię się tak na czymś innym na próbęTylko jak jest z klejeniem? Klei się go na butapren?? :lol:
Skomentuj
-
Paweł, miałem na myśli tą pilarkę http://allegro.pl/item312735850_pila...ch_fa_vat.html
Ale to jest jednak maksymalna głębokość, czyli pewnie "chowa" się do 0 ...
Skomentuj
-
tak, ponizej jest os obrotu, co do posuwu to tylko w zakresie regulacji cyrkla, nastepnie obracalem front, front ma 350mm dlugosci, zakres regulacji na cyrklu to ok 200mm czyli moge zrobic front max 400mm, damiani przy sztywnym ukladzie wychodzi praktycznie idealnie rowno, front na zdjeciu jest przetarty delikatnie papierem sciernym, ten front byl eksperymentem bo szczerze watpilem ze to sie uda dlatego "urzadzenie" wyglada jak wyglada :smile: jezeli bede chcial zrobic taki front do kolumn frontowych to zrobie sobie takie urzadzenie duzo dluzsze i na dwoch takich ramionach, napewno bedzie duzo sztywniejsze
Skomentuj
-
Mam pytanie.
Podsunie mi ktoś pomysł, jak do płyty wiórowej przymocować blachę alu ...
Wyobraźcie sobie pudełko z wiórówki, a front ma być aluminiowy, nakładany na front ...
I teraz jak go przymocować. Myślałem, żeby go od przodu przykręcić wkrętami, albo jakimiś śrubkami, ale właśnie chciałbym, aby z przodu nie było widać żadnych wkrętów, śrubek itd.
Mam nadzieje, że ktoś mnie chociaż zrozumiał
EDIT: Ja NIE chce, żeby to było przymocowane tak:
Skomentuj
-
ale to ma byc przymocowane na plyte czolowa czy zamiast niej?
jezeli zamiast to i tak klania sie uszczelnianie wiec mozna przykleic silikonem lub czyms podobnym
jezeli nakladka to albo przykleic albo wykozystaj te same sruby do mocowania glosnika.
jednak inna opcja niz przyklejenie spowoduje drgania tej blachy :/
Skomentuj
Skomentuj