Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raveland - Subwoofer do auta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raveland - Subwoofer do auta

Miałem ten głośnik rok temu lecz z powodu pilnego wydatku musiałem go sprzedać lecz w tym roku pojawiła się nadzieja na odzyskanie go no i jest :mrgreen: ale do rzeczy,
    Skrzynia do sporego auta (passat kombi). Skrzynia 35L@40Hz zbita z płyt z mebli od teściowej :grin: klejona na vikol i skręcana co kawałek wkrętami. Całość oklejona kocykiem na budapren. Jest kilka niedociągnięć ale z wykończenia jestem zadowolony. Głośnik będzie napędzany Axtonem C402. Podpięte będzie to do radyjka Pioneer 2900 (chyba bo nie pamiętam).

Wrażeń jeszcze żadnym bo dopiero co wróciłem ze strychu i do tego czekam na kable ale na dniach będą pierwsze odsłuch.

Kosztorys:

płyty wiórowe - miałem
    wkręty - miałem
    terminal - miałem
    b-r - 7zł
    budapren - 3zł
    kable - 10zł
    koc - 12
    głośnik (ze skrzynią ale poszła do spalenia) - 120zł
    wzmacniacz - 250zł
    wysyłki - gdzieś 30zł

yyy a gdzie ten głośnik i w ogóle bo jak narazie to tylko wzmacniacz widac :???:

Skomentuj

Jak to gdzie, to ten kwadrat na pierwszej focie :smile:

Skomentuj

:oops: Dzisiaj go widze, wczoraj po prostu nie pokazała mi się pierwsza fotka. Jest ok.

Skomentuj

Nie podoba mi się jak piszecie kosztorys !!
          To miałem tamto miałem i tamto też

Podajcie ceny przynajmniej przybliżone, to ułatwi sprawę tym którzy by chcieli zrobić takie coś

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Szymek_1992
            Nie podoba mi się jak piszecie kosztorys !!
            To miałem tamto miałem i tamto też

Podajcie ceny przynajmniej przybliżone, to ułatwi sprawę tym którzy by chcieli zrobić takie coś
            Dokładnie. Według mnie: przybliżona cena (miałem)

Skomentuj

Daj jakieś wytłumienie w środek poprawi to walory akustyczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                Daj jakieś wytłumienie w środek poprawi to walory akustyczne.
                do BR? niekoniecznie

Skomentuj

ciekaw jestem jak to zagra pod axtonem. glosnik znam i jest bardzo fajny - szkoda ze go UKA sprzedal :???:

szkoda ze popsules stylistyke i dalej okragly b-r do kwadraciaka :P

Skomentuj

chciałem zrobić szczelinkę ale jakoś mi się to mieszało ii poszedłem na łatwiznę. Idę montować kabelki i pierwsze odsłuchy :wink:

[ Dodano: 2008-07-19, 18:18 ]
                    I są pierwsze odsłuchy. Szczerze mówiąc myślałem, że będzie większa różnica pomiędzy 65, a 35L. Bass jest ok, nie huczy jak w poprzedniej skrzyni, mimo dużego b-r i tak słychać świst powietrza :neutral: . Zanim zmieniłem okablowanie podłączyłem całość na starym, bodajże 5mm2, dla porównania:

i szczerze mówiąc nie czuję żadnej różnicy w dźwięku chyba że nie mam jeszcze aż tak wysłuchanego ucha. Co do axtona... jestem jak najbardziej zadowolony. Spisuje się bardzo dobrze i przy dłuższym, głośniejszym słuchaniu zdążył się zrobić lekko ciepły :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                      mimo dużego b-r i tak słychać świst powietrza
                      to jest 7cm? malo :P

Skomentuj

b-r jest 74x170 a takiego o fi10 bym nie zmieścił :cry:

Skomentuj

Czaruję...
                        X