Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

micro project - 27-150-4SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

micro project - 27-150-4SS

Witam!
    Sub powstał dla kumpla. Jego główne założenie - więcej basu niż ze starego suba na 14-50. Jeśli chodzi obudowę, objętość ~35L@42Hz z płyty wiórowej 18mm (stara szafa teściowej :wink: ). skrzynia skręcona kilkoma wkrętami, klejona wikolem i uszczelniona sylikonem. Materiał zakupiony na allegro klejony na budapren. Ścianki wsuściłem po 1cm do środka aby ładnie położyć materiał (robiłem tak drugi raz i wychodzi coraz lepiej). Napęd to BP 2100 w mostku.
    WRAŻENIA
    Kumpel był pod wrażeniem. Bas jest przyjemny, nie buczy tylko gra, a o to właśnie chodziło. Fakt, skrzynia zajmuje trochę więcej miejsca ale czego się nie robi dla dźwięku :grin:

Nie podoba mi sie ze glosnik nie jest na srodku no i ten terminal jakis taki duzy :P
    A tak to spok :)

Skomentuj

Głośnik na środku mi się nie podobał a terminal... innego nie miałem

Skomentuj

Subik fajny, wiadomix ze zagra lepiej od wymienionego, co do obudowy to dla mnie lepiej ze głośnik z boku :wink: Dobry wybór BR (profilowany), terminal faktycznie za duzy :wink: Tyle krytyki :razz: Ogolnie normalka fajny sub do autka :wink: Pokombinujcie moze z wygłuszeniem, moze osiągniecie cos lepszego, oczywiscie lepszego dla siebie :wink:

Skomentuj

A mi się podoba wykończenie kocykiem. Nigdy nie potrafiłem z tym dojśc do perfekcji. A tu jest bardzo blisko. Fajna konstrukcja. Chciałbym usłyszeć to w samochodzie

Skomentuj

Dobry sprawdzony głośnik(robi swoje w samochodzie ) ładnie zrobione obicie kocykiem, duży terminal ma swoją zaletę jest łatwo podłączyć/odłączyć kable jedyne co mi sie trochę nie podoba to bardzo szeroki kołnierz BR, poza tym wszystko ładnie i pięknie, pozdrawiam :)

Skomentuj

Mam pytanko co do br. Taki jakiś duży otwór jest, jaką dł dałeśkrzyhoo9, ? Można zamiast np długiego cienkiego dać szeroki i krótszy :?: (np w skrzyni mds08 20l 38Hz zamiast 70mm x 310mm dać inny)

Skomentuj

Mój tunel jest 74x170. Reguła jest taka (na jednej częstotliwości), że im większa średnica tym większa długość. ja dałem taki b-r żeby nie było słychać świstu powietrza (i udało się :smile: 0 Przy moim ravelandzie niestety świszczy i to strasznie.

Skomentuj

Czaruję...
                X