Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Car audio] subwoofer 12" 45 litrow CONRAD AUDIO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co ty robiles przez te 9 tys postow ? Glosnik bez parametrow.. Obudowa na oko.. TRAGEDIA

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
      Co ty robiles przez te 9 tys postow ? Glosnik bez parametrow.. Obudowa na oko.. TRAGEDIA
      tobie to gra ??

Skomentuj

Patryk, pogadaj o tym z kims kto od lat w tym siedzi. istnieje cos takiego jak doswiadczenie ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
          tobie to gra ??
          Po to jest forum zeby wyrazac swoje opinie, nie koniecznie tylko te pozytywne.

A co do wypowiedzi Pawla.. Pomimo tego, ze nie mam nastukanych 9 tys postow jakas tam wiedze mam uwierz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Patryk
            jakas tam wiedze mam
            No wlasnie, JAKĄŚ.

Zreszta to ocenia inni, nie ty sam.

Skomentuj

Patryk, skoro jakas tam wiedze masz to zapewne juz wiesz ze etap siedzenia nad symulacjami jest tylko na poczatku bo z czasem dochodzisz do wniosku ze kazdy rozmiar glosnika aplikuje sie w ten sam przedzial pojemnosci (sa wyjatki i najczesciej zaliczaja sie do nich chinskie wynalazki, najtansze glosniki i najdrozsze glosniki). dowiesz sie rowniez ze symulacje i tak sa bez sensu bo wykresy nie graja i trzeba kazdy glosnik przetestowac w roznych obudowach.
              no i tego etapu nie opisalem i do tego macie pretensje. przeciez to nie bylo tak ze poszedlem na magazyn i wybralem pierwszy lepszy glosnik...
              kupilem go od kolegi UKA ktory bawil sie nim juz wczesniej w skrzynkach testowych i na podstawie odsluchow, budowy glosnika i doswiadczenia wybralem wlasnie taki przedzial pojemnosci skrzynki.
              jest to i tak uniwersalna pojemnosc do ktorej by pasowalo ok 80-90% glosnikow w rozmiarze 12" wiec zawsze mozna zmienic glosnik :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Patryk
                Zamieszczone przez Bartuś
                tobie to gra ??
                Po to jest forum zeby wyrazac swoje opinie, nie koniecznie tylko te pozytywne.

A co do wypowiedzi Pawla.. Pomimo tego, ze nie mam nastukanych 9 tys postow jakas tam wiedze mam uwierz.
                Nie na temat...
                to ja proponuje, aby kolega Patryk pochwalił się swoimi dokonaniami - bo jak na razie to wygląda mi to na tzw trolla internetowego. Mówie tak, bo PawełS ma naprawdę dużą wiedzę (pomógł b. dużej ilości osób, w tym mnie, za co jestem mu wdzięczny) i doświadczenie w diyaudio, a to że napisał że buda ze zwrotnica została doświadczalnie zrobiona, to chyba tylko świadczy o tym, że efektu nie musi się wstydzić i wie co robi

P.S Patryk widze żę masz dopiero 17 lat (no offence, bo nawet 12latki potrafią więcej niż "starzy" wyjadacze), ale pokory i czytania ze zrozumieniem ci niestety brakuje, w ten sposób zjednasz sobie ludzi, ale tylko przeciw tobie

Skomentuj

Zaraz zaraz :) a gdzie troszke wytłumienia ?? I jak mocujesz Pawle gąbkę :P

Skomentuj

brak :P
                    nie bylo potrzebne
                    w kolumnach wytlumienie mocuje na wcisk - tzn ucinam troche wiecej niz szerokosc kolumny i wciskam miedzy scianki...
                    ale w subie tego nie da sie raczej zrobic

jak juz irek pisal kilka razy - wytlumienie w subie niewiele daje. a ze dziala raczej na wyzsze partie to nie ma sensu tego stosowac - bagaznik to odfiltruje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      wytlumienie kolumny/suba nie zabiera objetosci tylko ZWIEKSZA pozorna pojemnosc obudowy!
                      Wyjęte z podpisu :)

Dla mnie Subik bez gąbek śmiesznie dudni jak byś w deske młotkiem ładował :) takie miałem wrażenia słuchowe :) dałem 2cm gąbkę na ścianki i dxwięk stał sie bardziej muzykalny :) no i niższy :) bo i pozornie obudowę zwiększyłem :) zobaczymy jak zagra Koppa DW120 w moim bagażniku :) bo narazie testowo OK :)

Skomentuj

jak tez czesto piszemy - dobieraj wytlumienie na sluch wg wlasnego uznania. ten conrad nie potrzebowal wytlumienia wiec go nie zastosowalem.
                        jakby zostal u mnie to bym moze sie pobawil. ale ze poszedl w swiat (tzn do kolegi samochodu ) to mnie juz nic wiecej nie obchodzi

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          ale ze poszedl w swiat (tzn do kolegi samochodu ) to mnie juz nic wiecej nie obchodzi
                          trzeba było przeprowadzić testy z wytłumieniem z kolegą! :mrgreen:
                          Jak mogłeś tak zostawić "kolegę" nie uświadomionego. :shock:

BTW: pozdrowienia dla kolegi
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, jak kolega wroci na montaz przedniego zestawu (tak, tak-ma tylko suba + seria) to pobawie sie

Skomentuj

Pawel S. zrób z pierwszego posta tutorial. Dzisiaj pierwszy raz kładłem kocyk i powiem ze bez tego w ogóle nie wiedziałem jak się zabrać do tego :)

Skomentuj

Tutorial już jest. Teraz trzeba tylko to wywalić na główną stronę

Skomentuj

Czaruję...