Co ty robiles przez te 9 tys postow ? Glosnik bez parametrow.. Obudowa na oko.. TRAGEDIA
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ Car audio] subwoofer 12" 45 litrow CONRAD AUDIO
Collapse
X
-
Zamieszczone przez BartuśZamieszczone przez wasik1989Co ty robiles przez te 9 tys postow ? Glosnik bez parametrow.. Obudowa na oko.. TRAGEDIA
A co do wypowiedzi Pawla.. Pomimo tego, ze nie mam nastukanych 9 tys postow jakas tam wiedze mamuwierz.
Skomentuj
-
Patryk, skoro jakas tam wiedze masz to zapewne juz wiesz ze etap siedzenia nad symulacjami jest tylko na poczatku bo z czasem dochodzisz do wniosku ze kazdy rozmiar glosnika aplikuje sie w ten sam przedzial pojemnosci (sa wyjatki i najczesciej zaliczaja sie do nich chinskie wynalazki, najtansze glosniki i najdrozsze glosniki). dowiesz sie rowniez ze symulacje i tak sa bez sensu bo wykresy nie graja i trzeba kazdy glosnik przetestowac w roznych obudowach.
no i tego etapu nie opisalem i do tego macie pretensje. przeciez to nie bylo tak ze poszedlem na magazyn i wybralem pierwszy lepszy glosnik...
kupilem go od kolegi UKA ktory bawil sie nim juz wczesniej w skrzynkach testowych i na podstawie odsluchow, budowy glosnika i doswiadczenia wybralem wlasnie taki przedzial pojemnosci skrzynki.
jest to i tak uniwersalna pojemnosc do ktorej by pasowalo ok 80-90% glosnikow w rozmiarze 12" wiec zawsze mozna zmienic glosnik :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PatrykZamieszczone przez BartuśZamieszczone przez wasik1989Co ty robiles przez te 9 tys postow ? Glosnik bez parametrow.. Obudowa na oko.. TRAGEDIA
A co do wypowiedzi Pawla.. Pomimo tego, ze nie mam nastukanych 9 tys postow jakas tam wiedze mamuwierz.
Nie na temat...to ja proponuje, aby kolega Patryk pochwalił się swoimi dokonaniami - bo jak na razie to wygląda mi to na tzw trolla internetowego. Mówie tak, bo PawełS ma naprawdę dużą wiedzę (pomógł b. dużej ilości osób, w tym mnie, za co jestem mu wdzięczny) i doświadczenie w diyaudio, a to że napisał że buda ze zwrotnica została doświadczalnie zrobiona, to chyba tylko świadczy o tym, że efektu nie musi się wstydzić i wie co robi
P.S Patryk widze żę masz dopiero 17 lat (no offence, bo nawet 12latki potrafią więcej niż "starzy" wyjadacze), ale pokory i czytania ze zrozumieniem ci niestety brakuje, w ten sposób zjednasz sobie ludzi, ale tylko przeciw tobie
Skomentuj
-
brak :P
nie bylo potrzebne
w kolumnach wytlumienie mocuje na wcisk - tzn ucinam troche wiecej niz szerokosc kolumny i wciskam miedzy scianki...
ale w subie tego nie da sie raczej zrobic
jak juz irek pisal kilka razy - wytlumienie w subie niewiele daje. a ze dziala raczej na wyzsze partie to nie ma sensu tego stosowac - bagaznik to odfiltruje
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.wytlumienie kolumny/suba nie zabiera objetosci tylko ZWIEKSZA pozorna pojemnosc obudowy!
Dla mnie Subik bez gąbek śmiesznie dudni jak byś w deske młotkiem ładował :) takie miałem wrażenia słuchowe :) dałem 2cm gąbkę na ścianki i dxwięk stał sie bardziej muzykalny :) no i niższy :) bo i pozornie obudowę zwiększyłem :) zobaczymy jak zagra Koppa DW120 w moim bagażniku :) bo narazie testowo OK :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.ale ze poszedl w swiat (tzn do kolegi samochodu) to mnie juz nic wiecej nie obchodzi
Jak mogłeś tak zostawić "kolegę" nie uświadomionego. :shock:
BTW: pozdrowienia dla kolegiJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj