Po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się zakupić wymarzonego IT MDS 10 mutidrive o którym raczej wszyscy maja dobre zdanie.
Założenia.
Szybki ale z wykopem do odsłuchiwania różnorodnej muzyki. Nieduża odbudowa do bagażnika 540L
Napęd>wzmacniacz pod niego
Carpower HPB 1502
Współpraca:
System przedni: Signat H16+L3+C2 zasilany macrom'em 44,07
Jednostka JVC KD-SH909RB
Obudowa:
Closed ok 25L netto. Wytłumiona wełna owcza
Jak to gra?
W sumie bylem na początku miałem mieszane uczucia, bo spodziewałem się czegoś od poprzedniego suba (STX AP30-300-4), ale po dłuższych bylem bardzo pod jarany. Teraz po około 2miesiacach stwierdzam, iż to jednak nie jest to! W/m za dużo jest podbić...często mi brakuje basu wtedy kiedy powinien być. Nie wiem czy już się po prostu przyzwyczaiłem, albo wzmacniacz nieogrania...ale narazie nie jestem zbytnio zadowolony i rozważam prace nad drugą obudowa typu Bass Refleks 32L ponieważ wyczytałem kilka oponii, bo ten przetwornik gra wtedy zdecydowanie lepiej... poza tym ciężko coś konkretnego znaleźć na temat tego głośnika zazwyczaj sa to wypowiedzi typu "zapodaj Br i będzie miodzio" :neutral: jeżeli ktoś się myli to prosił bym o sprostowanie:) ewentualnie posłuchał bym parę konkretnych rad typu: jaka buda, jaki Br, jakie strojenie itd .
Koszta:
500zł - Przetwornik (uzywany)
40zł - Materiał obiciowy
25zł - Klej w sprayu bolla (puszka wystarczyła)
10zl - blachowkręty
30zl - klej montażowy soudal
15zł - Terminal
10zł - śruby typu imbus wraz z podkładka+ gniazdo
40zł - Przewód Hama 2x6mm2 OFC 1metr
20zł - Szpachla samochodowa + utwardzacz
MDF oraz WEŁNE miałem. Pozostała po kilku innych konstrukcjach.
Oto i kilka fotek:

Założenia.
Szybki ale z wykopem do odsłuchiwania różnorodnej muzyki. Nieduża odbudowa do bagażnika 540L
Napęd>wzmacniacz pod niego
Carpower HPB 1502
Współpraca:
System przedni: Signat H16+L3+C2 zasilany macrom'em 44,07
Jednostka JVC KD-SH909RB
Obudowa:
Closed ok 25L netto. Wytłumiona wełna owcza
Jak to gra?
W sumie bylem na początku miałem mieszane uczucia, bo spodziewałem się czegoś od poprzedniego suba (STX AP30-300-4), ale po dłuższych bylem bardzo pod jarany. Teraz po około 2miesiacach stwierdzam, iż to jednak nie jest to! W/m za dużo jest podbić...często mi brakuje basu wtedy kiedy powinien być. Nie wiem czy już się po prostu przyzwyczaiłem, albo wzmacniacz nieogrania...ale narazie nie jestem zbytnio zadowolony i rozważam prace nad drugą obudowa typu Bass Refleks 32L ponieważ wyczytałem kilka oponii, bo ten przetwornik gra wtedy zdecydowanie lepiej... poza tym ciężko coś konkretnego znaleźć na temat tego głośnika zazwyczaj sa to wypowiedzi typu "zapodaj Br i będzie miodzio" :neutral: jeżeli ktoś się myli to prosił bym o sprostowanie:) ewentualnie posłuchał bym parę konkretnych rad typu: jaka buda, jaki Br, jakie strojenie itd .
Koszta:
500zł - Przetwornik (uzywany)
40zł - Materiał obiciowy
25zł - Klej w sprayu bolla (puszka wystarczyła)
10zl - blachowkręty
30zl - klej montażowy soudal
15zł - Terminal
10zł - śruby typu imbus wraz z podkładka+ gniazdo
40zł - Przewód Hama 2x6mm2 OFC 1metr
20zł - Szpachla samochodowa + utwardzacz
MDF oraz WEŁNE miałem. Pozostała po kilku innych konstrukcjach.
Oto i kilka fotek:

Skomentuj