Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car audio] Płaski sub do vectry B - Mivoc XAW210HC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Car audio] Płaski sub do vectry B - Mivoc XAW210HC

wymagania kolegi znajomego - maly sub do vectry B w takiej skrzynce zeby zmiescil sie wozek dla dziecka...
    no to zabralem sie do pracy
    najpierw skrzynka miala byc pod IT MDS08 ale ze nie udalo sie go kupic to zastosowalem mivoca XAW210HC
    dla obu glosnikow mialo byc 20 litrow - roznica jest tylko w strojeniu b-r
    teraz jest 20 litrow i b-r szczelinowy strojony na 45Hz (znajac moje doswiadczenia z winisd oraz b-r szczelinowymi to pewnie jest nizej o 2-3Hz)

projekt: http://rapidshare.com/files/28777691...voc_XAW210.PDF http://pawel.lutuje.se/plaski_mds08.PDF

budowa

po oklejeniu

w samochodzie

(sorki za zdjecia ale strasznie padalo wiec sie spieszylem :roll: )

obok glosnika jest miejsce na wzmacniacz - Pioneer GM-2000A ktory zasila suba
    tego obok nie komentuje bo nie znam :P

sub nie jest piekny ale mial byc funcjonalny i taki jest

w tym przypadku sprobowalem zaokraglic 2 krawedzie (widac na foto). dalo to calkiem ciekawy efekt. nastepnym razem zaokragle jeszcze boczne krawedzie bo ciekaw jestem jak to wyjdzie pod kocykiem

jak to gra? a no kazdy kto slyszal ten glosnik lub cokolwiek porownywalnego moze sie domyslic - dosc miekko, nie za wolno i w ilosci wystarczajacej dla 99% zdrowych ludzi
    mial tylko uzupelnic focale na przodzie a nie roztrzepac karoserie wiec napewno sie sprawdzi
    Last edited by Pawel S.; 06.05.2011, 09:03. Powód: dodalem link

Zdecydowanie zabezpiczył bym czymś membrane głosnika(grill,siatka,prety w pionie i poziomie).Jesli jeżdzi tam wózek dala dziecka to o uszkodzenie nie bedzie trudno.Reszta-moze byc choć jestem zdania,ze montowanie suba w aucie jest chore lub co najmniej niezdrowe :razz:

Skomentuj

zbyszek, przecież jest siatka na głośniku :roll: BTW sub ok, wygląd nie powala ale spełnia swoje zadanie :wink:

Skomentuj

zbyszek, oryginalny XAW210 wyglada tak

tutaj ramka jest zdemontowana i zalozona jest typowa samochodowa maskownica
        brak maskownic w samochodzie jest uzasadniony tylko w democarach :P

Zamieszczone przez zbyszek
        jestem zdania,ze montowanie suba w aucie jest chore lub co najmniej niezdrowe
        dlatego ja nie uzywam 12-15" :P
        8" w zupelnosci wystarcza. no i jest niezbedny do uzupelnienia pasma

Skomentuj

Pomysłowy i ergonomiczny subek. W sytacji, gdy w tylnej części kanapy jest zamykana klapka do przewożenia nart, osobiście bym ją otworzył i tak wykonał obudowę, by miała obudowany otwór na przedłużeniu tego w kanapie. Poprawiło by to znacznie odbiór niskich tonów w kabinie.

Skomentuj

chyba musze uwierzyć Wam na słowo ponieważ kiedy lukam w to powiększone zdjęcie to nie widze siatki zabezpieczajacej http://img71.imageshack.us/img71/9366/10209657.jpg
            Należy docenić pomysłowośc autora jesli dchodzi o zajęcie jak najmniejszej ilości miejsca w bagażniku;to bardzo wazne dla użytkownika auta.

Skomentuj

chyba musze uwierzyć Wam na słowo ponieważ kiedy lukam w to powiększone zdjęcie to nie widze siatki zabezpieczajacej http://img71.imageshack.us/img71/9366/10209657.jpg
              To na czym przegladasz fote, przeciez wyrwaznie widac ze siata jest :)

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
                W sytacji, gdy w tylnej części kanapy jest zamykana klapka do przewożenia nart, osobiście bym ją otworzył i tak wykonał obudowę, by miała obudowany otwór na przedłużeniu tego w kanapie. Poprawiło by to znacznie odbiór niskich tonów w kabinie.
                to jest liftback a nie sedan wiec w tym przypadku nie bedzie roznicy
                w sedanach jak najbardziej
                no ale bym musial wiecej czasu spedzic w samochodzie a w tym przypadku klient go nie mial...

zbyszek, a teraz widac?

Skomentuj

zbyszek, a teraz widac?
                  oj widać,widać :lol: A w temacie suba w aucie zdania nie zmienie czyli zbedny :mrgreen:

Skomentuj

Reszta-moze byc choć jestem zdania,ze montowanie suba w aucie jest chore lub co najmniej niezdrowe
                    Może rozwiniesz to stwierdzenie?
                    Sam jeszcze jakiś czas temu miałem 15" w bagaju i wiem, że na pewno wróci z powrotem, mimo, że ciężko niektórym uwierzyć, że służy tylko do uzupełniania przodu.

Skomentuj

niestety ale musze przyznac sie do bledu... jednak glosnik obija o maskownice :roll:

Skomentuj

2mm dystans z HDFu wsuniesz pod kocyk i git.
                        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

nie
                          ta maskownica jest wsadzana pod glosnik a na gore przykrycie siatka
                          frezu pod glosnik brak
                          poprostu zaloze mu spowrotem oryginalna ramke i na to wieksza maskownice lub jakies prety

Skomentuj

Czaruję...
                          X