Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dziś chciałbym przedstawić wam konstrukcje którą ukończyłem wczoraj. A mianowicie jest to subwoofer pasywny do samochodu zbudowany w oparciu o znakomity przetwornik Polskiej firmy STX. O głośniku który zastosowałem słyszałem same przychylne opinie wiec i ja postanowiłem go poddać testom. Pracuje on w obudowie ok 50l strojonej na 35-35 Hz która została wykonana z wiórówki 19mm.Tylna ścianka została podwojona w celu utrzymania większej sztywności konstrukcji. BR wykonany tymczasowo z kibelrury lecz będzie wymieniony na ładną rurkę. Położenie koca mimo słabego doświadczenia (mój pierwszy raz) i myśli ze jest to trudne poszło w miarę gładko. Za napęd służy wzmacniacz SOUNDWAVE BO-600 który niby posiada 4x150 watt. Pracuje on w mostku jako 2 kanałowiec i każdy kanał zasila jedna cewkę. Co do brzmienia to głośnik potrafi zagrać szybko. Bardzo zróżnicowanie i co zaskakuje jak na taki duży głośnik,skok membrany i jej ciężkość głośnik potrafi zagrać szybkim kickbasem. Za źródło służy radio Alpine CDE-9843R. Radyjko jest naprawdę przyjemne zresztą jak większość Alpine'ow.
Z mojej strony to na razie tyle. W razie pytań proszę pisać.
Z mojej strony to na razie tyle. W razie pytań proszę pisać.

Skomentuj