Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car audio] GDN 30-500-2x4 AA w Rover'ku 25

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Car audio] GDN 30-500-2x4 AA w Rover'ku 25

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dziś chciałbym przedstawić wam konstrukcje którą ukończyłem wczoraj. A mianowicie jest to subwoofer pasywny do samochodu zbudowany w oparciu o znakomity przetwornik Polskiej firmy STX. O głośniku który zastosowałem słyszałem same przychylne opinie wiec i ja postanowiłem go poddać testom. Pracuje on w obudowie ok 50l strojonej na 35-35 Hz która została wykonana z wiórówki 19mm.Tylna ścianka została podwojona w celu utrzymania większej sztywności konstrukcji. BR wykonany tymczasowo z kibelrury lecz będzie wymieniony na ładną rurkę. Położenie koca mimo słabego doświadczenia (mój pierwszy raz) i myśli ze jest to trudne poszło w miarę gładko. Za napęd służy wzmacniacz SOUNDWAVE BO-600 który niby posiada 4x150 watt. Pracuje on w mostku jako 2 kanałowiec i każdy kanał zasila jedna cewkę. Co do brzmienia to głośnik potrafi zagrać szybko. Bardzo zróżnicowanie i co zaskakuje jak na taki duży głośnik,skok membrany i jej ciężkość głośnik potrafi zagrać szybkim kickbasem. Za źródło służy radio Alpine CDE-9843R. Radyjko jest naprawdę przyjemne zresztą jak większość Alpine'ow.

Z mojej strony to na razie tyle. W razie pytań proszę pisać.

sub fajny, wykonanie też ale i tak nie lubie rowerków :mrgreen: :wink:
    pomyśl o innym napędzie, który będzie lepiej kontrolował tego subba

Skomentuj

maxxx222, wszystko fajnie tylko br za blisko ścianek. Rozumiałbym jak byś nie miał miejsca ale tu? I te wstrętne śruby. Wymień je szybko na jakieś czarne.
      O "męskim" napędzie też warto pomyśleć. A co gra z przodu w rowerku?
      A z tym kocem miał byś łatwiej jak byś użył jakiegoś cieńszego. Ten wygląda na gruby. Ale i tak ładnie sobie z nim poradziłeś.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
        maxxx222, wszystko fajnie tylko br za blisko ścianek. Rozumiałbym jak byś nie miał miejsca ale tu? I te wstrętne śruby. Wymień je szybko na jakieś czarne.
        O "męskim" napędzie też warto pomyśleć. A co gra z przodu w rowerku?
        A z tym kocem miał byś łatwiej jak byś użył jakiegoś cieńszego. Ten wygląda na gruby. Ale i tak ładnie sobie z nim poradziłeś.
        Wiem ze br za blisko ścianek. Co do śrub to nie będę ich wymieniał bo te nie rzucają się aż tak bardzo w oczy a poza tym są łatwo wykręcalne/wkręcalne ponieważ są z łbem typu torx. Co do napędu to na razie nie ma szans na zmianę. Przód na razie jest seryjny lecz będzie wymieniany na coś innego. A co do koca to był to mój pierwszy raz i jestem z siebie bardzo zadowolony co do położenia :)

Skomentuj

Jak dla mnie to super ci wyszedł. Gdzie najlepiej umieścić BR jeśli chodzi o te skrzynie?

Skomentuj

kilku producentow, w tym np hertz, zaleca wlasnie umieszczenie w takim miejscu tunelu - tzn w narozniku
            podobno to pozwala obnizyc o ok 30% strojenie obudowy bez koniecznosci wydluzania tunelu...
            jak to dziala naprawde? nie mam pojecia - nie testowalem

ale jedno jest pewne - w taki sposob bez pomiarow nie dostroisz skrzynki (no chyba ze sluch )

suba masz - teraz pora na dobry przod :p

Skomentuj

Czaruję...
            X