Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car audio]Peugeot 309 by Emil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Car audio]Peugeot 309 by Emil

Witam, chciał bym się troszkę pochwalić swoim graniem w samochodzie :flapper:
    Może na początku się przywitam ze wszystkimi, mam na imie Emil mam 16 lat mieszkam w Markach pare km od Warszawy. Ogólnie w CA siedzę koło 2 lat zaczynałem zabawę w samochodzie mamy później przejąłem autko od dziadka i w nim dłubię.

Póki co nie mam zdjęć aktualnych mam zdjęcia sprzed 2 miesięcy troszkę się zmieniło zrobię zdjęcia to wstawię :)
    Od początku:
    Autko to stary wysłużony i nie zawodny Peugeot 309 1.8D 133tyś km przebiegu

Jako stare źródło prądu poszło się .... zmuszony byłem kupić coś nowego wybór padł na Westę bodaj 64ah, od razu założyłem też nowe klemy Puresonica co by łatwiej było pracować i ładnie to wygląda :)

Wiadomo że przewód zasilający trzeba też zabezpieczyć wybrałem fajną oprawkę typu twist lock firmy puresonic

Kabel zasilający to Car Power OFC 25MM2 idzie do rozdzielacza również firmy pure sonic i za nim rozdzielam na kabel 10mm2 dlsa.
    Minus biorę z budy.

Jednostką sterującą była Alpina 7944R dość ciekawe radio jednak nie spełniło moich oczekiwań, następnie wylądował Clarion 9255 i aktualnie Pioneer DEX-P99R Sygnał do wzmacniaczy idzie kablami Puresonica i Pro Con Golda

Następnie głośniki. Tw i woofery to dość stare produkty firmy AMA, tw to AMA BL29 a wf BL160 Z systemu przedniego jestem bardzo zadowolony woofera używam od początku zabawy z car audio a tw jakoś od roku.

Co do wzmacniaczy to było tego kupę od Sonych xmów, ESX, czarnych Alpin, xtantów, genesisów mógł bym wymieniać godzinami.
    Aktualnie siedzi na przod AMA 550 System, czyli zasilacz z dwoma monoblokami, a na suba chwilowo Łukaszowy Xetec P2Evo :)

Subwooferów tez było sporo, na początku był alphard LW80A4 rockford RFZ3410 1410 Udim rm HX08sq w 2 sztukach vega 84. Ostatecznie wylądowała AMA ABW300.

To chyba na tyle Pozdrawiam :)
    ps. Dorwę aparat to zdobię zdjęcia po zmianach :)

A nie myślałeś o jakiejś stylowej zabudowie na te Suby. Widać że lubisz sie tym bawić więc mogło by to ciekawie wyglądać. Jedynie do czego można się przyczepić to te nieobudowane najprawdopodobniej* zwrotnice.

Skomentuj

A zwrotnice projektu lklukasza..? :) Kup lub wykonaj jakąś obudowę na te zwrotki, bo średnio to wygląda.. A już w ogóle jak coś dojdzie do bagażnika...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        A zwrotnice projektu lklukasza..?
        moje moje
        ale w tym aucie caly czas sie cos dzieje wiec dlugo tam nie posiedza
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

widzę że strefa pomału za mało ;-) witam wśód diy-owców :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            moje moje
            ale w tym aucie caly czas sie cos dzieje wiec dlugo tam nie posiedza
            Oj tam od razu cały czas :P
            Od czasu do czasu mniejsze lub większe zmiany :)

Zwrotek na razie nie ruszam, w przyszłym sezonie zapewne wleci fri łaj i tak bedzie trzeba od nowa zwroty klepać. Zabudową też się zajmę, lecz póki co nie ma na to zbytnio czasu :)

Skomentuj

Nom Emil jedzie ostro z projektem :) Ciekawie coraz bardziej :) Do przodu Emilu :)

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez EmilM Zobacz posta
                Peugeot 309 by Emil
                tak sie zastanawialem co to za model? prototypowy nastepca 307 i 308 o ktorym jeszcze nic nie wiem?
                a tu staruszek

mozesz napisac cos o tych wooferach w drzwiach?
                czekam na moje egzemplarze i sie doczekac nie moge :p

a zabudowa bagaznika az sie prosi

Zamieszczone przez EmilM Zobacz posta
                mam na imie Emil mam 16 lat mieszkam w Markach
                mam nadzieje ze nie jezdzisz tym samochodem po drogach publicznych?

Skomentuj

Emil tylko po garażu

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                    Emil tylko po garażu
                    nie mo troche lata po ulicy
                    z jednego garazu do drugiego :)
                    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    a zabudowa bagaznika az sie prosi
                    przy zmianach jakie zachodza w aucie a w szczegolnosci przy ich czestotliwosci to chyba glupota :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Autkiem nie latam wolę poczekać do 18 niż mieć problemy.
                      Co do wooferów posłuchaj sam, mogę Ci tylko powiedzieć że nie będziesz żałował żadnej wydanej złotówki :)
                      Zabudowa będzie jak wleci 3way zestroi się go i wlecą docelowe wzmacniacze, jeden juz jest :)

Skomentuj

hmm, bardzo ciekawe autko. mieszkam w sumie niedaleko od Ciebie (no jak smigam do Warszawy to musze przez marki przejechac, to kiedys moze sie umowimy i uslysze to na wlasne uszy? zapowiada sie niezle :)

Skomentuj

Nie ma najmniejszego problemu, wal na pw kiedy chciał byś być, posprzątam w środku autko :P

---------- Post dodany o 16:30 ---------- Poprzedni post o 15:57 ----------

Nie mogę edytować poprzedniego postu, znalazłem zdjęcie poprzednich słupków, i teraźniejszy wygląd bagażnika :)

Skomentuj

Słyszałem że wykorzystane produkty AMY są białymi krukami.

Ty to masz szczęście.

Skomentuj

O kto tu siedzi, witoj :)

Ino są, może nie sub ale wzmacniacz na pewno. Poki co jest twoj za co Ci dziękuje :) ale mój już leci :)

Skomentuj

No wiesz jak to sub nie jest mój?

Skomentuj

Nic takiego nie napisałem :)

Skomentuj

Że niby sub nie jest ciekawy?

Za dużo ich raczej niema więc można powiedzieć że spełnia te kryteria

Skomentuj

Emil prosze isc do garazu i przepedzelkowac moj wzmacniacz!

jak mogles go zamontowac w takim stanie :/

---------- Post dodany o 20:10 ---------- Poprzedni post o 20:09 ----------

a te średniaki sa teraz moje :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Emiluuu czemu moja jedna AMA jest zamontowana do góry nogami!

Jeszcze jej się coś pokręci!

No i proszę przepędzelkować moje wzmaki i już więcej ich nie drapać

Skomentuj

Czaruję...
                                        X