Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na dwóch Infinity Renaissance

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na dwóch Infinity Renaissance

Witam wszystkich :)

Pewnego dnia na portalu aukcyjnym napisał do mnie Szymon. Chciał kupić ode mnie wzmacniacz do auta, jednak sprawy potoczyły się inaczej. Wzmacniacz trafił do kogoś innego, a Szymon zlecił mi budowę subwoofera do jego Hondy Civic "UFO" :)

Jako że głośniki miał już wcześniej kupione, zabrałem się za przeszukiwanie internetu za parametrami lub chociaż aplikacją wooferów z zestawu Infinity Renaissance 80.
    Natrafiłem na bardzo mało informacji, więc musiałem sugerować się tym co miałem. Na tej podstawie ustaliłem, że obudowa dla woofera miała około 30L OZ. W aucie 30L OZ to dość duża skrzynka która pozwala na umieszczenie w niej większości głośników 12 calowych, a nie 8cali.

Litraż około 25L na głośnik
    Wymiary 104x30/7x45 (szer x gł x wys)
    Wypełnienie wełna owcza monacor po jednym płacie za głośnik
    Materiał MDF 18mm, podwójny front oraz wzmocnienia z sklejki
    Całość skręcona na wkręty i sklejona soudalem
    Obicie to filc 3-4mm grubości.
    Maskownice monacor pod głośniki 10cali (optycznie dało to bardzo dobry efekt przy tak dużych wymiarach srzynki a tak małych "pierdziawkach")
    Terminale monacor
    Głośniki, terminale, maskownice zamocowane na śruby imbusowe oraz nakrętki pazurkowe

Galeria:

Przepraszam za jakość zdjęć, ale niestety są robione telefonem. Według opinii właściciela skrzynka jest bardzo ładna, pasuje idealnie pod oparcie i nie przeszkadza w normalnym używaniu bagażnika mimo rozmiarów.

Jak gra? Ciężko ocenić po jednym odsłuchu z wzmacniaczem sporo za słabym któremu brak kontroli. Wg mnie gra to bardziej w stronę ciemnych rytmów, osobiście pod swoje granie zmniejszyłbym paczki do 20L na sztukę, być może szybkość by się poprawiła, nie jest jednak powolny.
    Szymon słucha takiego rodzaju muzyki w którym ten subwoofer się sprawdzi, zejście jest odpowiednie mimo tylko 8cali, szybkość na zadowalającym poziomie.

dlaczego taki brzydki kolor?

Skomentuj

Yyy no mi się wydawało że jest super ten kolor, pasuje do Type R :) chociaż honda zwykła chyba jest. Ale pomysł na kolor był właściciela czyli Szymona :)
      Jak znajdę chwilę dziś to wrzuce zdjęcia mojej byłej skrzynki na aliante.

Skomentuj

Czaruję...
      X