Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PYLE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PYLE

Witam wszystkich.
    moim celem było złożyć tanią skrzynię o dużej mocy.
    posiada ona 2 głośniki pyle 25cm ponoć 240 W RMS 4 Ohm
    Po podłączeniu do wzmacniacza Blaupunkt GTA 470 który na mostku ma 2x200 RMS przy 4 Ohm na mój gust dobrze gra
    KOSZTORYS:
    WYKŁADZINA 15 ZŁ
    2 GŁOŚNIKI PYLE 45 ZŁ NA ALLEGRO (NORMALNIE OKOLO 150 ZŁ ALE JA KUPIŁEM I TROCHĘ PODLECZYŁEM BO MIAŁY ROZKLEJONĄ CEWKĘ PO SKLEJENIU SUPPER JA ZROBIŁEM TO SAM ALE W ZAKŁADZIE OKOLO 40 ZŁ NAPRAWA)
    2xBASREFLEX 6 ZŁ
    TERMINAL GŁOŚNIKOWY 15 ZŁ
    SYLIKON USZCZELNIAJĄCY + MATERIAŁ WYGŁUSZAJĄCY 30 ZŁ
    JEDNAK MAM PYTANIE DO KOGOŚ KTO SIĘ BARDZO DOBRAE ZNA. CZY JEST ZROBIONA POPRAWNIE
    WYTŁUMACZE OCO CHODZI:
    OBUDOWA NIEPOSIADA ŻADNYCH PRZEGRUDEK W ŚRODKU, CIŚNIENIA WYTWARZANE W TUBIE PRZEZ GŁOŚNIKI SĄ BARDZO DURZE ,Z 2 BASFEFLEXÓW WIEJE POTERZNY PODMUCH, JEDNAK TO CIŚNIENIE DZIAŁA TEŻ NA TLNĄ CZĘŚĆ MĘBRANY. I MAM PYTANIE CZY NIEPOWINIENEM PRZEZ PRZYPADEK ZASTOSOWAĆ W ŚRODKU JAKIEJŚ PRZEGRODY ABY CIŚNIENIE NIEPOPSUŁO MI GŁOŚNIKÓW??
    PROSZĘ O ODPOWIEDZ I ZKOMĘTOWANIE CZY WAM SIĘ PODOBA?
    CZY NIEJEST WSTYD WOZIĆ COŚ TAKIEGO W SAMOCHODZIE?

na forum elektroda doczytałem się, że doradzją litrarz przypadający na jeden głośnik to ok.25-30 l, a ta skrzynia ma 63l a co do zestrojenia to niemam pojęcia bo obudowe robiłem pod podwójny litrarz przypadający na jeden głośnik.

Re: TUBA PYLE

Zamieszczone przez picioo
    JEDNAK MAM PYTANIE DO KOGOŚ KTO SIĘ BARDZO DOBRAE ZNA. CZY TA TUBA JEST ZROBIONA POPRAWNIE
    to nawet nie jest tuba buah
    WYTŁUMACZE OCO CHODZI:
    TUBA NIEPOSIADA ŻADNYCH PRZEGRUDEK W ŚRODKU, CIŚNIENIA WYTWARZANE W TUBIE PRZEZ GŁOŚNIKI SĄ BARDZO DURZE ,Z 2 LEJKÓW WIEJE POTERZNY PODMUCH, JEDNAK TO CIŚNIENIE DZIAŁA TEŻ NA TLNĄ CZĘŚĆ MĘBRANY W TUBIE I MAM PYTANIE CZY NIEPOWINIENEM PRZEZ PRZYPADEK ZASTOSOWAĆ W ŚRODKU TUBY JAKIEJŚ PRZEGRODY ABY CIŚNIENIE NIEPOPSUŁO MI GŁOŚNIKÓW??
    haha lejków no niech mnie drzwi scisną
    PROSZĘ O ODPOWIEDZ I ZKOMĘTOWANIE CZY WAM SIĘ PODOBA?
    mnie sie wogole nie podoba,raz ze twoje nazwy nie wiadomo co okreslaja a dwa brzydki kolor koca,buda robiona bez parametrów prawda?normalne....bo to tuba przecierz :]
    CZY NIEJEST WSTYD WOZIĆ COŚ TAKIEGO W SAMOCHODZIE?
    mnie by było wstyd

ale swoją drogą fajnie ze chcialeś sam cos zrobić a nie kupić szajs dibeisi na allegro...tylko troche wiecej myslenia przy takiej robocie i mozna zrobic cos dobrego a nie na odwal sie...

pozdrawiam

Skomentuj

Re: TUBA PYLE

Witam wszystkich.
      moim celem było złożyć tanią tubę o durzej mocy.
      Jezu Chryste i wszyscy świeci !! :/

Skomentuj

dzięki

DZieąki za szczerą odpowiedź zaraz usune słowa "tuba" na twoje rzyczenie, ale nieodpowiedziałeś na najważniejsze pytanie czy potrzebna jest przegroda??

Skomentuj

nie musisz stosowac zadnej przegrody,powinienes robić skrzynie wg parametrów głosników np programem WinISD zeby dokładnie obliczyc jej pojemnosc,wtedy bys nie mial problemów z "wiejacym wiatrem" z "lejków" bo o to chodzi w skrzyniach bass reflex i co mnie dziwi jak moze w takim typie skrzyni cisnienie działac na membrame?

Skomentuj

Piszcie opinie nawet jak mają być krytyczne, to ją zniszcze.Prosił bym też o uzasadnianie swoich wypowiedzi.

Skomentuj

podaj model glosników,moge Ci nawet obliczyc skrzynie do nich o odpowiedniej pojemnosci albo zrobisz od nowa albo zmienisz pojemność tej gdyby byla za duza,do tego odpowiednie strojenie BR i wszystko bedzie ok...zapraszam na GG jesli masz jakies pytania

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź, czyli ty niewidzisz w tej obudowie nadziei, mam ją zniszczyć.

Skomentuj

zmodyfikowac sie moze uda.
                  poczytaj artykuły zebys wiedzial co to wogole jest...

Skomentuj

picioo, troszkę gramatyka szwankuje...
                    Wali to nieco po oczach - gdybyś to zmienił opinie mogłyby nie być aż tak ostre ...
                    Co do kolumny - tu raczej nikomu nie zaimponujesz czymś robionym na oko,
                    więc nie spodziewaj sie że ktoś powie że to odkrycie 100lecia ,ale wiadomo - każdy
                    musi zacząć od czegoś więc się nie przejmuj i staraj się przeć do przodu niestrudzenie :)
                    czyli ty niewidzisz w tej obudowie nadziei, mam ją zniszczyć.
                    spal ją na stosie :)

Skomentuj

wystaw na allegro,a pewna osoba Ci (moze) pomoze stworzyc opis ze Ci sie zwróci za nia i jeszcze bedzie na nowa lepsza :p

Skomentuj

Podziękowania dla D@nielo
                        Tasior a kto mi może pomuc stworzyć opis, bo to jest leprza opcja niż spalić na stosie

Skomentuj

Piszcie opinie nawet jak mają być krytyczne, to ją zniszcze.Prosił bym też o uzasadnianie swoich wypowiedzi.
                          TO BYŁO MOCNE NA MAX !!!!
                          Dzięki tobie oplułem sobie monitor

Weż to nakręć na kamerze i wrzuć na jakiś upload

[ Dodano: 2006-03-19, 00:09 ]
                          Podziękowania dla D@nielo
                          Tasior a kto mi może pomuc stworzyć opis, bo to jest leprza opcja niż spalić na stosie
                          Szukaj kolegi który ma w tico alpine z golden eya :]
                          Ja mam w sc panasonica z szybcy i wściekli :)))

Skomentuj

już wiem o kogo chodzi na gg mi wszystko wyjaśnił

Skomentuj

Szukaj kolegi który ma w tico alpine z golden eya :]
                              Ja mam w sc panasonica z szybcy i ściekli :)))
                              każdy potwierdzi wyższość Dżejmsa Bonda nad Vanem Dieslem :P
                              van z dieslem jest jednak gorszy od z3 (golden eye) ;]

Skomentuj

takero nie zaczynaj bo wiesz dobrze że jest na odwrót !!

Skomentuj

Skrzynka na stos. Czesci do odzysku Zaloz temat na forum. Podaj dane glosniczkow, wzmaka itp. Cos sie tobie doradzi :)

[ Dodano: 2006-03-19, 00:31 ]
                                  Ewentualnie mozesz w niej zasadzic kwiatki lub trzymac ziemniaki zima

Skomentuj

Z tymi kwiatkami to niezły pomysł

Skomentuj

dobra panowie skonczmy juz wymyslac przykladowe zastosowanie tej skrzynki a powiedzmy cos wartosciowego :]

a wiec tak:

autor tematu dostal linki do artów,wyjasnilem mu kilka spraw
                                      nie ejst wiadome jaki to model glosnika,z moich poszukiwan na stronie producenta taki glosnik wogole nie wyszedl od Pyle wiec to jest nedzna podrobka
                                      wiadomo ze skoro glosnik to podroba to nie ma zadnych parametrów

no i teraz pozostalo rozwiazanie:

glosniki najlepiej by bylo sprzedac
                                      bude mozna przerobic tzn sprawdzic jaka by miala pojemnosc i ewentualnie dobrac do niej glosnik zmieniajac przednia scianke zeby wlozyc jeden glosnik i odpowiednio zestroic BR

tylko pozostaje kwestia czy tworca tego sprzetu moze jeszcze cos zainwestowac w inny sub,jesli ciezko bedzie to starac sie shandlowac obecne i kupic cos z parametrami co zagra dobrze pod tym wzmakiem

wnosze o uzbieranie kasy na STX 30/300/4 AP zrobic do niego odpowiednia skrzynke i jechac z koksem,napewno zagra to duzo lepiej od tych Pyle i bedzie mialo sens :]

pozdrawiam

Skomentuj

dzięki

D@nielo widze, że tylko ty jesteś tu poważną osobą i dzięki twoim wskazuwką pewnie coś pod mojego blaupunkta GTA470 znajde, tak aby mi GOLFIKA 3 zatręsło, kasę będę miał rozejrzę się za tym STX 30/300/4 AP, i mam pytanko czy słyszłeś ten głośnik i dlaczego go doradzasz??

[ Dodano: 2006-03-19, 01:32 ]
                                        na jeden głośnik powinienem mieć kase bo widze, że niejest on kosmicznie drogi http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...0&vSubPage=365

Skomentuj

Czaruję...
                                        X