Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub na Infinity reference 1250W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub na Infinity reference 1250W

pomysl nadszedl gdy nie mialem co robic i przypomnialem sobie ze kolega ma glosnik w pseudo obudowie ktora po 18nastce rozleciala sie juz totalnie
    to moj pierwszy sub wiec prosze o wyrozumialosc :wink:
    przetwornik to infinity reference 1250W
    300W rms
    30cm
    buda br 50 litrow @ 30hz
    plyta wiorowa 18mm skrecana wkretami oraz klejona wikolem
    boczne scianki cofniete do srodka
    buda oklejona kocem
    wrazenia :
    bez zamontowanego br dmuchal powietrzem i nie bylo slychac basu ( wtedy sie zalamalem ) ale po zamontowaniu br daje bardzo niski , gleboki bass trzesacy wszystkim , nie muli lecz za te pieniadze powinien zaprezentowac cos lepszego . bass jest soczysty ale czegos mu brakuje w niektorych kawalkach
    ogolnie gra bardzo pozytywnie w domu jak i w samochodzie chociaz ja bym go nie kupil :razz:
    koszty:
    sama buda to ok 100 zl
    glosnik kolega juz mial wczesniej ( kupil gdy kosztowal ok 400zl )

no no no, calkiem estetycznie to wygalda, tyle ze ten BR jakos dziwnei wyglada, to jest kawalek rurki kanalizacyjnej czy co?, wstaw normalny br, napenwmo bedize ladniej :)
    czym to napedzasz?
    to ma bbyc do samochodu czy do domu?

Skomentuj

br to rura kanalizacyjna .... nie mialem nic innego a kolega chcial juz sluchac bo to jego sub
      na br planowany jest pierscien zeby lepiej wygladal
      gra to w domu pod wzmacniaczem MAtronixa WST300TP

Skomentuj

słabe, brzydkie,

Skomentuj

Mowilem ze masz ten br zmienic... :P

Skomentuj

jak do tomu to takie sobie szczerze mmowiac, mi by nie pasowalo takie wykonczenie w domu, no ale co kto lubi... :)
            do samochodu fajnie by wygladal, do domu nie :)

Skomentuj

W domu nie ma racji bytu jak dla mnie.
              Tylko do auta a tu skolei troche ta buda duża, ale wzmaka to musi Twój kumpel zmienić bo to grzech podłączać taki głośnik pod taki badziewiasty wzmak.

Skomentuj

na inne wykonczenie kolega nie mial kasy wiec zrobilem takie
                buda nie jest az taka wielka
                w samochodzie tez gra dobrze

Skomentuj

Ostatecznie nie jest tak źle...

Skomentuj

slyszalem ten glosnik w br i closed jak dla mnie to strasznie bez rewelacji... slyszalem go bodajrze na 200rms i nie zaoferowal nic szczegolnego... w closed jeszcze mozna bylo go posluchac ale w br schodzil nisko ale za to troske kluskowaty :P napewno bardziej niz moj jl w closed :P

Skomentuj

troske kluskowaty napewno bardziej niz moj jl w closed
                      wg mnie ten glosnik jest przeplacony bo za ta cene powinien grac lepiej dlatego ja dla siebie bym go nie kupil
                      ale to nie byl moj wybor

Skomentuj

Zmien tego matronixa na coś dobrego to posłuchasz dobrego basu

Skomentuj

to sprzet kolegi i jego juz za to chca wywalic z domu a ja dla siebie cos jak bede bral to jakiegos janka albo irka 300W

Skomentuj

Nie wiem jak ten głosnik gra bo nigdy nie słyszałem go ale widziałem jakis czas temu program na TVN turbo gdzie prezentowali profesjonalne zestawy caraudio zrobione własnie na głosnikach invinity bardzo je chwalili jednak ja nie wiem jak to z nimi naprawde jest :>. głosnik sam w sobie wyglada łądnie jednak buda jakos nie przypadła mi do gustu i tak jak tu koledzy wspominali przydał by sie lepszy wzmacniacz do tego głosnika zasugeruj to swojemu znajomemu :)

Skomentuj

oni chwala wszystko co maja w programie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtaq
                                Tylko do auta a tu skolei troche ta buda duża, ale wzmaka to musi Twój kumpel zmienić bo to grzech podłączać taki głośnik pod taki badziewiasty wzmak.
                                Zamieszczone przez Budzik

mieliście i słuchaliście ma sie rozumieć?

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                                  ufff ...GT12 gra fajnie w aucie ...co komu przychodzi do glowy zeby tego sluachac w pokoju...
                                  przeciez jest caly Peerless. Masa firm. A stawiac takiego kudlacza w pokoju ..widac ze nie masz baby

[ Dodano: 2006-11-23, 22:50 ]
                                  Zamieszczone przez ZAP
                                  widziałem jakis czas temu program na TVN turbo gdzie prezentowali profesjonalne zestawy caraudio zrobione własnie na głosnikach invinity bardzo je chwalili
                                  myslisz ze to badziewie na membranie z logiem mu pomaga ..ja wole JBL'a albo bez "B" :)

Skomentuj

TatoTurbo, eee a jak to sie ma do mojego wpisu ? :mrgreen:

Skomentuj

wedlug mnie ma bo musiales slyszec ten glosnik na jakims konkretnym wzmaku ze uwazasz ze jak go zasili dobrym wzmakiem to uslyszy dobry bass

Skomentuj

heh to mój pierwszy post i dodam od siebie, że rzeczywiście ten głośnik potrzebuje dobrego zasilacza. Jednak osobiście i tak wybrałbym dwucewkowego Jbl Gto. A co do infinity to są dobre, ale niestety nie ta tania wersja referenc (zy jak to sie tam pisze), tylko kappa. No ale oprócz jakości różni sie też ceną. A co do Infinity to kolega ma skrzynkę w Yarisce z 25 cm głośnikiem Kappą ( tym droższym). No i wymiata bardzo. Nie tylk basem ale i ceną. Dla porównania słuchałem też tego Jbla. Infinity wymiatało go. Wszystko w oryginalnych ( to znaczy w firmowych czyli Infinity i JBL) skrzyniach z br oczywiście. Pozdrawiam. :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X