Witam serdecznie.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć ze to mój pierwszy własnoręcznie wykonany sub.
Subwoofer wykonałem z głośnika 12''(może ktoś wie co to za model alpierda?), który dal mi kolega...
Obudowa ma około 45 litrów - nie posiadając żadnych danych o głośniku zdecydowałem się na właśnie taką pojemność obudowy zamkniętej.
"Składniki":
Wkręty - miałem
płyta wiórowa 20mm grubości - miałem
przetwornik - miałem
sylikon - miałem
wytłumienie - 12 zl
gniazdo - miałem
przewód - miałem
Plik z wymiarami:
projekcik
Galeria (klikniecie powiększa fotkę)
W najbliższym czasie zajmę się wykończeniem - położeniem kocyka oraz zamontuję jakąś maskownicę - może dwa chromowane pręty? - żeby to miało ręce i nogi
.
Sub będzie umieszczony w bagażniku mojej mazdy 323F, napędzany będzie(przynajmniej narazie) wzmacniaczem "roadstar" - niby 150 watt RMS w mostku.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna parametry tego przetwornika?
Na wstępie chciałbym zaznaczyć ze to mój pierwszy własnoręcznie wykonany sub.
Subwoofer wykonałem z głośnika 12''(może ktoś wie co to za model alpierda?), który dal mi kolega...
Obudowa ma około 45 litrów - nie posiadając żadnych danych o głośniku zdecydowałem się na właśnie taką pojemność obudowy zamkniętej.
"Składniki":
Wkręty - miałem
płyta wiórowa 20mm grubości - miałem
przetwornik - miałem
sylikon - miałem
wytłumienie - 12 zl
gniazdo - miałem
przewód - miałem
Plik z wymiarami:
projekcik
Galeria (klikniecie powiększa fotkę)

W najbliższym czasie zajmę się wykończeniem - położeniem kocyka oraz zamontuję jakąś maskownicę - może dwa chromowane pręty? - żeby to miało ręce i nogi

Sub będzie umieszczony w bagażniku mojej mazdy 323F, napędzany będzie(przynajmniej narazie) wzmacniaczem "roadstar" - niby 150 watt RMS w mostku.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna parametry tego przetwornika?
Skomentuj