Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub AUDIOPIPE TXX-AP12BL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub AUDIOPIPE TXX-AP12BL

Witam serdecznie

Nowa marka głosnikow nowe plany i nowe mozliwosci:)

Parametry glosniczka :
    Qms 6,55
    Qes 0,48
    Qts 0,44
    vas 51,5
    fs 30
    spl 96
    re 1,8
    le 5,5
    x max 14

obudowa około 40 l i strojenie 32Hz wykonana z MDF 19 mm bo nie mialem grubszego

odsłuch :

Sub zostal przetestowany w Fiacie PuntoII. Napedzal go wzmak tej samej firmy AUDIOPIPE model AP-1004 fotka pod spodem. Gdy go po raz pierwszy usłyszalem bylem w wielkim szoku silny i dynamiczny dzwiek potwierdził ze było warto poswiecic troche czasu na zrobienei tego suba. Po kilku dniach przeprowadziliśmy test z użyciem sonometru w fiacie bylo 104dB samochód nie był wygłuszany

O to fotki:

http://www.geocities.com/kyleomowali/audiopipe.jpg

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f20718f84.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a7913a09f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9f824c0e9.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6b98c6143.html

:shock: co to jest?
    skad takiego dziwaka wyrwales? wyglada nawet fajnie - szczegolnie to zawieszenie
    Zamieszczone przez tomck
    spl 96
    no w to napewno nie uwierze :P nawet 86 moze niemiec...
    skrzyneczka wyglada ladnie. ale czy przypadkiem nieprzeszkadza ci szum przeplywajacego powietrza przez tak malutki tunel? przeciez ten glosnik musi sporo pompowac powietrza

a no gdzie i za ile mozna kupic takie cudo?

Skomentuj

Pawel S., 96 nie ma ale kolo 90 napewno nie przeszkadza mi swist powietrza bo nie ma czegos takiego

głosnik sprowadzony prosto z USA firma w ktorej pracuje jest wyłacznym dystrybutorem w polsce

Skomentuj

Zamieszczone przez tomck
        96 nie ma ale kolo 90 napewno
        jezeli x-max jest prawdziwy to watpie - ale w samochodzie to niejest istotne
        Zamieszczone przez tomck
        napewno nie przeszkadza mi swist powietrza bo nie ma czegos takiego
        :lol: bo uwierze... na oko tam masz tunel "fi68" z polinka tak wiec jakies 57-62mm srednicy przy wlocie. w subie na peerlessie resolution 10 dalem 70mm (10" x-max 10mm) i dmucha jak niewiem co :P ale jak sub jest w bagazniku to juz tego nie slychac we wnetrzu

Zamieszczone przez tomck
        głosnik sprowadzony prosto z USA firma w ktorej pracuje jest wyłacznym dystrybutorem w polsce
        a orientacyjna cena to...?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomck
          napewno nie przeszkadza mi swist powietrza bo nie ma czegos takiego
          to chyba dosc cicho tego sluchasz:).. mi 15cm arn generowal swisty na takim tunelu (ale arn ma mniejsza membrane i 3razy mniejszy xmax).. :razz: no moze troche przesadzam ale jednak

btw co to za producent ktory taki parametr jak spl zawyza o tak jak mowisz conajmniej 6db?? a reszta ts wiarygodna? takie praktyki kojarza mi sie z firma "vojskrawt"

Skomentuj

Bardzo ładna i estetyczna konstrukcja. 5/5 :mrgreen:

Skomentuj

Spl to on ma napewno jak alphard yakuza!Nawet to jakoś wygląda :smile:
              Pozdrawiam!

Skomentuj

Konstrukcja całkiem całkiem ale te parametry... coś mi tu śmierdzi. Fakt membrana niezła ale audiony, które chodzą na allegro po 30-40zł wyglądają podobnie a wiadomo jak grają. W ogóle pierwszy raz słyszę takie coś jak Audiopipe

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                  btw co to za producent ktory taki parametr jak spl zawyza o tak jak mowisz conajmniej 6db??
                  to jest zupelnie normalne szczegolnie wlasnie w CA. np peerless podajac efektywnosc swoich zestawow samochodowch podaje odleglosc 0,5m a nie 1 :P
                  podobnie mialem z R10 - niedosc ze USPL to jeszcze pewnie z innej odleglosci

Zamieszczone przez n_omyzs
                  mi 15cm arn generowal swisty na takim tunelu
                  :lol: no to tez cos skopales :P bo jeden ARN ladnie pracuje na "fi50"

Skomentuj

Głośnik brzydki, skrzynka nawet ok. jeżeli chodzi o estetyke. Te 104 db były przy pełnej mocy? Bo jeżeli tak to lipa jak nie wiem

Skomentuj

Właśnie jeżeli ten głośnik wydał z siebie 104db przy pełnej mocy to on 100zł niejest wart :grin:

Skomentuj

panowie głosnik nie gral nawet na 50% swoich mozliwosci :)

co do tego czy marka jst w polsce znana to mowie ze NIE ale na swiecie i owszem

www.audiopipe.com
                        www.audiopipe.co.uk

polska stronka w budowie :)

a tu mały filmik z pracy 2 TXX-AP15BL
                        http://www.youtube.com/watch?v=xlN27os3IG0

pozdrawiam:)

Skomentuj

Sorry ale to pompka do basu dla naiwnych,zero kontroli,zero brzmienia,i po co to?Aby sie dowartościować?Bez sensu bo głośnik jest beznadziejny.
                          Wybaczcie ostrą ocenę ale akurat miałem chwilową okazję bytować z tymi produktami pod różnymi markami.Szkoda czasu.I tyle z mej strony.

Skomentuj

skoro pompka to dlaczego ma być do dupy? Do DB drag się nadaje :P

Skomentuj

Nie nadaje bo nie wygrasz tym żadnych zawodów. Wniosek...nie nadaje sie to do słuchania muzyki, nie nadaje sie na zawody, czyli nie nadaje sie do niczego. W sumie dziwi mnie po co ludzie montuja takie "głośniki" (celowo ująłem głośniki w cudzysłów gdyż pierwotne założenie przetwornika elektroakustyczny czyli odtwarzanie muzyki zostało zatracone, to coś pompuje powietrze (takie jest główne założenie) więc prawidłowo powinno nazywać sie pompką nie głośnikiem) do samochodów nie startujących w zawodach?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                n_omyzs napisał/a:
                                mi 15cm arn generowal swisty na takim tunelu
                                :lol: no to tez cos skopales :P bo jeden ARN ladnie pracuje na "fi50"
                                Pawel S., dlatego dopisalem ze "moze troche przesadzam" :smile:

Skomentuj

Głośnik zbytnio mi się niepodoba! :grin: tylko te zawieszenie :lol: a skrzynka moze byc!

Skomentuj

Nadaje się do szpanu :) poza tym to nie przesadzajmy na pewno da się słuchać, sam nie mam super sprzętu i te niby ogromne różnice wcale nie są wielkie. Fakt może zamula ale do wolnej muzy???

Skomentuj

nie przesadzajcie ze to mega zamulacz bo jezeli jest dobry to da sie tego sluchac. sam mialem bogate doswiadczenia z peerlessem resolution 10 ktory jest tez z tego typu glosnikow i poza tym ze trzeba go ciac naprawde nisko to da sie tego nawet sluchac. jak trzeba to przywali a jak nie to lekko pomasuje. no tylko ze wtedy wooferki musze nadrabiac "kopaniem" :roll:

no ale najwieksza wada takich glosnikow mocozernosc.

umberto, w pelni ciebie rozumiem bo mi tez juz przestaly imponowac takie glosniki. ale jak widac to przychodzi z czasem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        mberto, w pelni ciebie rozumiem bo mi tez juz przestaly imponowac takie glosniki. ale jak widac to przychodzi z czasem
                                        Tak jest jak sie dopiero zaczyna przygode z dijowaniem.Glosniki z kolorowymi membranami i z napisami xxxx Wat imponuja :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X