Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Elektronika] Wzmacniacz lampowy SE na ECL86

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pegelmesser
    A najlepiej dac obciazenie 4om i mozna "normalnie" wykorzystac lampe i trafo.
    No to akurat mało przydatne rozwiązanie. Koszt nowego trafa np. tg5 to góra 70-80zł/2 szt. Koszt nowych kolumn...

Skomentuj

esh0, czy podłączałeś obudowę do masy? Jeśli tak, to którą masę podłączyłeś (wejście, wyjście)?

Skomentuj

No to akurat mało przydatne rozwiązanie. Koszt nowego trafa np. tg5 to góra 70-80zł/2 szt. Koszt nowych kolumn...
        Racja, dlatego smailo szukaj nowych trafek, moga byc TG5.

Moj wyglada poki co tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...26cd61547.html

Skomentuj

TG5 mam, ale do EL84 w SE

Skomentuj

Ja akutar mam TG2,5-1-666.

Skomentuj

bart210, nie, ponieważ blacha jest tylko u góry, a reszta to drewno to jakoś nie miałem ochoty tego umasić.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                bart210, nie, ponieważ blacha jest tylko u góry, a reszta to drewno to jakoś nie miałem ochoty tego umasić.
                Tzn generalnie podlacza sie wszystkie blachy radiatory itd do masy zeby nie zbieralo (nie umaszone:P) - mam racje? Co to za problem umasic taka blaszke :>

Skomentuj

n_omyzs, problem taki, że mi się nie chciało :)

Skomentuj

Prawie nauczyłeś się kolego robić ładne budy :)
                    Widzę, ze poszedłeś w kierunku wzmacniaczy.

Pomyśl nad tymi paskami forniru, o których pisaliśmy.

Skomentuj

PCB

Czy mógłbyś mi wysłać wzór płytki tego wzmacniacza ponieważ link nie jest aktualny

Skomentuj

no,doskonałe coś dla kogoś ,kto chce posłuchać ,sprawdzic jak gra lampa i niedużo w to zainwestować.Wykonanie-takie tradycyjne dla lampy ale i troszke spowszedniałe eksponowanie lamp w celu obserwacji ich swiecenia. :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                        X