Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Elektronika] Uniamp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zostaw rozdzielone inaczej zrobi Ci się pętla masy w której coś może się indukować i brumieć.

Skomentuj

Rozumiem, że na potencjometrze w takim razie przy pre też nie łączyć :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985
        Zostaw rozdzielone inaczej zrobi Ci się pętla masy w której coś może się indukować i brumieć.
        I tak będa połączone u zrodla - bedzie jeszcze wieksza petla masy.

Zamieszczone przez dolphin123
        Rozumiem, że na potencjometrze w takim razie przy pre też nie łączyć :?:
        Nie daj boże, masę trzeba pociagnac oddzilenie

Skomentuj

To muszę rozkminić jak to połączyć mając potek w innej obudowie.

Skomentuj

Irek nawet w jednej obudowie źle łączył http://diyaudio.pl/pafiledb/uploads/...odlaczenie.pdf

Skomentuj

"moja prawda jest bardziej mojsza niz twojsza" tak to wyglada o tej pentli masy kazdy próbuje udownic ze tak jest zle a tak dobrze liczy sie w praktyce jak niema brumu szumu itd to po co kombinować,najlepiej zastosowac przeowdy z dobrym ekranem i dobra jest,jezeli mialbys ktoras z tych dolegliwosci to mozna sie bawic z masa tak czy jest sens ja go nie widze ...

Skomentuj

No tu mozna polemizowac, bo czesto jest tak, ze podlaczajac inne zrodlo potrafi pojawic sie problem z brumem. Dlatego chcialbym zrobic to książkowo :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez misiek88
                  najlepiej zastosowac przeowdy z dobrym ekranem i dobra jest
                  Ale ekran nie chroni przed pętla masy...

Skomentuj

chronic nie chroni ale eliminuje takie same dolegliwosci jakie wystepuje przy petli masy czyli przydzwieki szumy i rozne inne smieci

Skomentuj

w uni raczej pętli nie zrobisz... w końcu masy obu nawet kanałów są oddzielone rezystorem 10 ohm od masy zasilania stad wypada jeden ten rezystor zastąpić zworą... i do uni prowadzić masy obu kanałów osobno i nie łączyć ich na potku itd...

Skomentuj

fajnie to wyszlo, aczkolwiek obawiam sie ze pomiedzy szyba zacznie zbierac sie kurz i zacznie to wygladac 'zle'

moj uni niestety lezy w szafce, mam juz nawet obudowe, ale jakos nie moge sie zabrac za skladanie tego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk
                          fajnie to wyszlo, aczkolwiek obawiam sie ze pomiedzy szyba zacznie zbierac sie kurz i zacznie to wygladac 'zle'
                          Zostało to już wyjaśnione :wink: Do dnia dzisiejszego wygląda bardzo dobrze, dlatego następne obudowy zrobie w ten sam deseń :wink:

Skomentuj

A powiedz mi dolphin ile kosztowała cię ta bajerancka podwójna szyba u szklarza? Bo taką samą chcę zrobić przy moim uniampie. Wygląda bosko gratsy za pomysł jeśli to Twój.

Skomentuj

Droga taka front-szyba jest ?
                              80zł zapłaciłem za te dwa kawałki pod wymiar z otworami pod śruby... Można na pewno taniej, no ale tak wyszło..
                              Było już o tym, wystarczy przeczytac.

Skomentuj

No ładnie
                                Widzę estetykę na najwyższym poziomie :)
                                Mam tylko jedno pytanie.
                                Czy nie jest błędem splatanie tak kabli prądowych w warkocz?
                                Kiedyś kolega powiedział mi że tak splątanie kable mogą tworzyć prąd wirujący czy coś w ten design, i nie jest to zbyt dobre dla urządzeń pracujących wokoło :)

Skomentuj

Jakby było błędem to bym nie skręcał przewodów. Gdzieś miałem ciekawego linka o tym, jak znajdę to podrzucę..

Skomentuj

To nie jest zadem warkocz tylko skrętka.
                                    Nie ma czegos takiego jak prad wirujacy.
                                    Przewody (nie kable) skreca sie celem ograniczenia wzajemnych interferencji EMI.

Skomentuj

Po nowym roku będę testował sterowanie na PGA2311 mkula, które do mnie przyszło. Jak się spisze to otrzyma ładną obudowę :)
                                      http://www.mkul.net-enter.pl/Przedwz...20+%20RTC.html

Skomentuj

Czaruję...
                                      X